Recordaantal nieuwe leden en klanten voor Amsterdam Internet Exchange

Internetknooppunt bereikt mijlpalen in 2015

  • Bedrijfsnieuws van
  • AMS-IX
  • geplaatst op
  • 26 januari 2016 10:50 uur

AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) heeft wederom een succesvol jaar achter de rug. In het afgelopen jaar werd er zelfs een recordaantal nieuwe leden en klanten behaald: 127. Dat brengt het totaal nu op ruim 750 aangesloten leden en klanten. Daarnaast zag AMS-IX in september de grens van 4 Terabits per seconde (Tbps) doorbroken worden, welke momenteel bijna op 4,5 Tbps staat. Deze pieken in de hoeveelheid van het internetverkeer op een bepaald moment, gecombineerd met het hoge aantal nieuwe aansluitingen onderstreept AMS-IX’s leidende positie in de wereldwijde Internet Exchange-markt.

Internet blijft groeien
In 2015 groeide het totale internetverkeersvolume binnen AMS-IX met 27% van 7.1 naar 9 Exabytes (ruim 9 miljoen Terabytes). De groei van het volume heeft ook invloed op de capaciteit. Een voorbeeld van deze groei is de verdubbeling van het aantal poorten met een grotere capaciteit (100GE poorten). Bovendien zag AMS-IX het IPv61-verkeer in één jaar tijd bijna verdrievoudigen: van 24 Gigabits per seconde (Gbps) in 2014 tot 68 Gbps in 2015. Deze sterke groei toont aan dat onze klanten steeds vaker IPv6 implementeren in hun organisatie.

Job Witteman, CEO van AMS-IX: “Ons doel is het faciliteren van de uitwisseling van (internet)verkeer. Op deze manier versterken we al ruim twintig jaar de digitale infrastructuur in Nederland. Daarbij zien we dat AMS-IX een grote aantrekkingskracht heeft op partijen uit het buitenland. Van de 127 nieuwe aansluitingen op AMS-IX is 86% afkomstig van buiten Nederland. Daarvan komt ruim een kwart van buiten Europa. AMS-IX bevestigt daarmee opnieuw de internationale rol die het inneemt binnen het wereldwijde internet.”

AMS-IX_infographic_2015_NL

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.