Red Hat biedt functionele updates voor meerdere OpenStack-diensten met algemene beschikbaarheid van Red Hat OpenStack Platform 9

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 september 2016 09:45 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat OpenStack Platform 9. Dat is het schaalbare, open Infrastructure-as-a-Service (IaaS) platform voor het inzetten, schalen en beheren van private cloud, public cloud en Network Functions Virtualization (NFV) omgevingen. Red Hat OpenStack Platform 9 is gebaseerd op de OpenStack community “Mitaka” release en biedt klanten een veilig, production-ready, geautomatiseerd cloudplatform en integratiemogelijkheden met Red Hat Enterprise Linux 7.2, Red Hat Ceph Storage 2 en Red Hat CloudForms voor hybride cloudbeheer en monitoring.

Red Hat OpenStack Platform heeft zich ontwikkeld als een bewezen oplossing voor private clouds van honderden klanten wereldwijd, zoals BBVA, Cambridge University, FICO, NASA’s Jet Propulsion Laboratory, Paddy Power Betfair, Santander Bank en Verizon. Het wordt ondersteund door een robuust ecosysteem met partners, waaronder Cisco, Dell, Intel, Lenovo en Rackspace. Red Hat helpt mee met de ontwikkeling en integreert haar OpenStack platform met Red Hat Enterprise Linux en de KVM (Kernel-based Virtual Machine) virtualisatielaag van het recentelijk geüpdatete Red Hat Virtualization. Red Hat kreeg eerder deze maand de vermelding “Visionary” in het 2016 Gartner Magic Quadrant for x86 Server Virtualization.

Red Hat OpenStack Platform 9 bouwt voort op Red Hat Enterprise Linux om kritische afhankelijkheden te bieden, die nodig zijn in OpenStack-omgevingen en gericht op service functionaliteit, drivers van derden, systeem prestaties en security. Het is één van de enige production-ready OpenStack distributies die automatische upgrades en updates biedt voor bedrijfskritische activiteiten. Red Hat OpenStack Platform 9 biedt significante technologische updates van de Mitaka versie voor bijna elke OpenStack service:

  • Geautomatiseerde updates en upgrades met Red Hat OpenStack Platform Director – Red Hat stelt gebruikers in staat hun OpenStack deployments te upgraden via de automatiserings- en validatiemechanismen van de Red Hat OpenStack Platform Director. Deze upgrade tool biedt een eenvoudige manier om te profiteren van de nieuwste OpenStack ontwikkelingen terwijl de downtime voor productieomgevingen wordt voorkomen.
  • Live migratie verbeteringen en selecteerbare CPU pinning van OpenStack Compute (Nova) – De Compute component biedt nu een snellere en verbeterde instance van het live migratieproces, en helpt system administrators de voortgang te observeren en zelfs te migratietaak te pauzeren en hervatten. Een nieuwe CPU pinning feature kan het hypervisor gedrag dynamisch veranderen metlatency-sensitive workloads zoals NFV.
  • Tech Preview van Google Cloud Storage backup driver in OpenStack Block Storage (Cinder) – Als onderdeel van Red Hat’s samenwerking met Google, worden nieuwe disaster recovery policies in Red Hat OpenStack Platform 9 nu uitgebreid naar de publieke cloud door gebruik te maken van geïntegreerde drivers die voor Google Cloud Storage zijn gemaakt. Deze nieuwe functie zorgt voor veiligere backups van belangrijke gegevens in de hybride cloud.

OpenStack beheer

Om de dienstverlening te versnellen en self-service voor system administrators die OpenStack private cloud bouwen mogelijk te maken, verbindt Red Hat OpenStack Platform 9 met Red Hat CloudForms om een consistente, geautomatiseerde cloud deployment omgeving te bieden. Red Hat CloudForms is inbegrepen bij een Red Hat OpenStack Platform-abonnement en biedt inherent discovery, monitoring en diepe inspectie van OpenStack middelen.

Bovendien kan Red Hat OpenStack Platform Director ook Red Hat Ceph Storage inzetten, de geïntegreerde software-defined storageoplossing voor Red Hat OpenStack Platform private clouds. Red Hat OpenStack Platform 9 omvat 64TB aan gratis object en block storage voor klanten die een robuuste, scale-out cloud storage-oplossing evalueren.

Quotes

Radhesh Balakrishnan, general manager, OpenStack, Red Hat
“Omdat klanten meer geavanceerde workload-mogelijkheden bovenop hun OpenStack deployments nodig hebben, hebben we Red Hat OpenStack Platform geüpdatet om zo meer te kunnen bieden dan enkel een veilige, flexibele basis om een private cloud te bouwen. Met deze versie van Red Hat OpenStack Platform 9, voegen we nieuwe mogelijkheden toe om tegemoet te komen aan de productie-eisen van grootzakelijke bedrijven die private clouds uitrollen en van service providers die NFV inzetten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.