Red Hat biedt met OpenShift Dedicated een public cloud-oplossing voor zijn Container Application Platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 22 december 2015 11:02 uur

Red Hat, Inc., wereldleider in het leveren van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van OpenShift Dedicated, een nieuwe cloud-gebaseerde dienst. OpenShift Dedicated omvat de Docker-container- en Kubernetes-orkestratietechnologie, een onderdeel van de recentelijk gelanceerde OpenShift Enterprise 3.1. Die nieuwe dienst bouwt voort op OpenShift Online, Red Hat’s oplossing voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen, lanceren en hosten in een shared public cloud, ondersteund door Red Hat.

Ashesh Badani, vice president OpenShift bij Red Hat: “We zijn blij dat we het OpenShift-portfolio kunnen uitbreiden en gebruikers een nieuwe mogelijkheid bieden voor het gebruik van OpenShift in de public cloud en een opensourceapplicatieplatform. Bedrijven die voor OpenShift Dedicated gekozen hebben, ontvangen dezelfde krachtige combinatie van Red Hat’s middlewarediensten, containerfunctionaliteiten en ondersteuning, die OpenShift Enterprise ook biedt, maar nu geoptimaliseerd is voor de public cloud.”

Volgens een recent IDC MarketScape rapport (1), is Red Hat een van de grootste spelers op het gebied van cloudapplicatieplatformen. Sinds de lancering in november 2011, is er een flinke toename zichtbaar in het aantal applicaties die gemaakt worden op, of ontwikkeld worden door gebruik te maken van OpenShift Online. De algemene beschikbaarheid van OpenShift Dedicated biedt nu een derde mogelijkheid voor het gebruik van een OpenShift Platform-as-a-Service (PaaS) oplossing. Het omvat:

· OpenShift Enterprise, ontworpen voor organisaties die hun OpenShift toepassingen op hardware naar keuze on-premise, of bij een gecertificeerde cloudprovider willen onderbrengen en beheren;
· OpenShift Online, voor ontwikkelaars die OpenShift als een dienst in de public cloud willen inzetten met on-demand gebruik in een multi-tenant omgeving, die wordt gehost op Amazon Web Services (AWS); en
· OpenShift Dedicated, voor gebruikers die Red Hat-technologie willen gebruiken om OpenShift-toepassingen, die draaien op AWS, te beheren en te ondersteunen.

Veel klanten willen enerzijds meer controle over de eigen OpenShift-clusters in cloud-omgevingen behouden en anderzijds willen ze vaak niet de taken met betrekking tot beheer en het gebruik in zijn geheel overnemen. In tegenstelling tot andere publieke cloudaanbieders, opereert Red Hat als dienstverlener, door OpenShift Dedicated te beheren en ondersteuning te bieden. Daarmee wordt de time to value verkort en tijd en middelen voor klanten vrijgemaakt.

Het OpenShift Dedicated basispakket omvat een single-tenant architectuur met een resource pool van 100GB op SSD-gebaseerde vaste opslag, 48 TB network iops en negen nodes voor container gebaseerde applicaties. Administratieve en veiligheidsinstellingen stellen gebruikers in staat om hun cloudomgeving aan te passen en veiliger toegang te krijgen, door gebruik te maken van VPN en Amazon Virtual Private Cloud (VPC) functies. Met OpenShift Dedicated kunnen klanten ook toegang krijgen tot container geoptimaliseerde diensten voor Red Hat JBoss Middleware.

OpenShift Dedicated is per direct wereldwijd beschikbaar voor Red Hat-klanten in alle AWS hosting regio’s, met ondersteuning voor andere public cloudopties die in de toekomst verwacht worden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.