Red Hat biedt met OpenShift Dedicated een public cloud-oplossing voor zijn Container Application Platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 22 december 2015 11:02 uur

Red Hat, Inc., wereldleider in het leveren van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van OpenShift Dedicated, een nieuwe cloud-gebaseerde dienst. OpenShift Dedicated omvat de Docker-container- en Kubernetes-orkestratietechnologie, een onderdeel van de recentelijk gelanceerde OpenShift Enterprise 3.1. Die nieuwe dienst bouwt voort op OpenShift Online, Red Hat’s oplossing voor ontwikkelaars om applicaties te bouwen, lanceren en hosten in een shared public cloud, ondersteund door Red Hat.

Ashesh Badani, vice president OpenShift bij Red Hat: “We zijn blij dat we het OpenShift-portfolio kunnen uitbreiden en gebruikers een nieuwe mogelijkheid bieden voor het gebruik van OpenShift in de public cloud en een opensourceapplicatieplatform. Bedrijven die voor OpenShift Dedicated gekozen hebben, ontvangen dezelfde krachtige combinatie van Red Hat’s middlewarediensten, containerfunctionaliteiten en ondersteuning, die OpenShift Enterprise ook biedt, maar nu geoptimaliseerd is voor de public cloud.”

Volgens een recent IDC MarketScape rapport (1), is Red Hat een van de grootste spelers op het gebied van cloudapplicatieplatformen. Sinds de lancering in november 2011, is er een flinke toename zichtbaar in het aantal applicaties die gemaakt worden op, of ontwikkeld worden door gebruik te maken van OpenShift Online. De algemene beschikbaarheid van OpenShift Dedicated biedt nu een derde mogelijkheid voor het gebruik van een OpenShift Platform-as-a-Service (PaaS) oplossing. Het omvat:

· OpenShift Enterprise, ontworpen voor organisaties die hun OpenShift toepassingen op hardware naar keuze on-premise, of bij een gecertificeerde cloudprovider willen onderbrengen en beheren;
· OpenShift Online, voor ontwikkelaars die OpenShift als een dienst in de public cloud willen inzetten met on-demand gebruik in een multi-tenant omgeving, die wordt gehost op Amazon Web Services (AWS); en
· OpenShift Dedicated, voor gebruikers die Red Hat-technologie willen gebruiken om OpenShift-toepassingen, die draaien op AWS, te beheren en te ondersteunen.

Veel klanten willen enerzijds meer controle over de eigen OpenShift-clusters in cloud-omgevingen behouden en anderzijds willen ze vaak niet de taken met betrekking tot beheer en het gebruik in zijn geheel overnemen. In tegenstelling tot andere publieke cloudaanbieders, opereert Red Hat als dienstverlener, door OpenShift Dedicated te beheren en ondersteuning te bieden. Daarmee wordt de time to value verkort en tijd en middelen voor klanten vrijgemaakt.

Het OpenShift Dedicated basispakket omvat een single-tenant architectuur met een resource pool van 100GB op SSD-gebaseerde vaste opslag, 48 TB network iops en negen nodes voor container gebaseerde applicaties. Administratieve en veiligheidsinstellingen stellen gebruikers in staat om hun cloudomgeving aan te passen en veiliger toegang te krijgen, door gebruik te maken van VPN en Amazon Virtual Private Cloud (VPC) functies. Met OpenShift Dedicated kunnen klanten ook toegang krijgen tot container geoptimaliseerde diensten voor Red Hat JBoss Middleware.

OpenShift Dedicated is per direct wereldwijd beschikbaar voor Red Hat-klanten in alle AWS hosting regio’s, met ondersteuning voor andere public cloudopties die in de toekomst verwacht worden.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 5 oktober 2016
http://www./: Nicht meine PreisklasseEs gibt so viele tolle Weine im zweistelligen bereich das ich auf alles darÃ...

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...