Red Hat breidt Red Hat Developer Program uit met gratis Red Hat Enterprise Linux Developer-abonnement

Red Hat Enterprise Linux Developer Suite nu beschikbaar via gratis ontwikkelabonnement, om de creatie van traditionele en cloud-native enterprise-applicaties te stroomlijnen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 april 2016 11:34 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van een gratis Red Hat Enterprise Linux-abonnement, dat verkrijgbaar is als onderdeel van het Red Hat Developer Program. De Red Hat Enterprise Linux Developer Suite is een zelf-ondersteunde, niet-productie ontwikkelabonnement, dat ontwikkelaars een stabieler ontwikkelplatform biedt voor het bouwen van applicaties voor enterprises met een duidelijk pad naar ondersteunde, bedrijfskritische implementaties voor cloud, fysieke, virtuele en container-centrische infrastructuren.

Het Red Hat Developer Program werd op DevNation 2015 gelanceerd. Het blijft in ontwikkeling om aan de eisen van de enterprise-ontwikkelaars te voldoen. Zo biedt het vereenvoudigde toegang tot content, tools en middelen die enterprise ontwikkelaars helpt om succesvoller te zijn met Red Hat-producten. Dit pakket aan middelen bevat nu ook toegang tot de Red Hat Enterprise Linux Developer Suite, evenals het Red Hat JBoss Middleware portfolio, beide beschikbaar via kosteloze ontwikkelaarsabonnementen. Deze abonnementen geven ontwikkelaars gemakkelijker toegang tot Red Hat-technologieën. Dit geldt enkel voor het ontwikkelen van lokale applicaties. Voor productiegebruik is een betaald abonnement nodig.

Met de Red Hat Enterprise Linux Developer Suite hebben ontwikkelaars toegang tot een brede en set ontwikkeltools die up-to-date zijn. Dit is een aanvulling op de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux Server, dat het creëren van moderne toepassingen mogelijk maakt voor gebruik in de hybride cloud. Daarnaast kunnen enterprise IT-teams die met moderne applicatieontwikkeling beginnen, door middel van DevOps, CI/CD en andere methodes, nu een eenvoudigere en efficiëntere omgeving gebruiken met platformcompatibiliteit tussen ontwikkeling en implementatie.

Voor degenen die cloud-native applicaties en/of microservices ontwikkelen, biedt dit nieuwe ontwikkelabonnement ook toegang tot de Red Hat Container Development Kit (CDK), een door Red Hat gecureerde collectie van ontwikkeltools en hulpmiddelen voor containers. CDK-gebruikers hebben toegang tot Red Hat Enterprise Linux Server en een lokale desktop-instance van OpenShift Enterprise voor ontwikkeldoeleinden, met krachtige configuratiemogelijkheden voor container-gebaseerde applicatieontwikkeling.

Het Red Hat Developer Program biedt de kosteloze Red Hat Enterprise Linux Developer Suite-applicatieontwikkelaars diverse producten en componenten, waaronder:

● Red Hat Enterprise Linux Server – Een ontwikkelplatform op ’s werelds meest toonaangevende enterprise Linux-platform.
● Ontwikkeltools met langetermijnondersteuning – Elke grote versie van Red Hat Enterprise Linux bevat een brede set aan basistools die, net zoals het besturingssysteem, 10 jaar worden ondersteund. Dit zijn onder andere: Python, PHP, Ruby, OpenJDK 7 (1,7) en OpenJDK 8 (1.8).
● Ontwikkeltools met frequente updates – Meerdere opensourceprogrammeertalen, databases, webservers en ontwikkeltools die jaarlijks worden bijgewerkt met de meest recente, stabiele versies, en zijn verpakt via Red Hat Software Collections en Red Hat Developer Toolset.

Quotes
Harry Mower, senior director, Developer Tools en Marketing, Red Hat
“Het Red Hat Developer Program bestaat om ontwikkelaars meer toegang te geven tot onze technologie en om ontwikkelaars te helpen succesvol te zijn met Red Hat-producten. Door Red Hat Enterprise Linux en Red Hat JBoss Middleware zonder kosten via het programma beschikbaar te maken, kunnen ontwikkelaars gemakkelijker onze technologie gebruiken om projecten op te starten en oplossingen te verkennen, met het vertrouwen dat hun gekozen ontwikkelplatform en tools in de productie ondersteund kunnen worden, zonder porten of incompatibiliteitsproblemen.”

Al Hilwa, program director, Application Development Software, IDC
“Een van de fundamentele doelstellingen van de DevOps beweging is om de verschillen tussen de ontwikkel- en productieomgevingen te elimineren. Ontwikkelaars appreciëren de toegang tot gratis mogelijkheden waardoor ze aan een consistente stack kunnen werken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.