Red Hat Ceph Storage 2 voorzien van verbeterde object-storage mogelijkheden en verbeterd gebruiksgemak

Nieuwe versie van software-defined storage-platform wordt essentieel platform voor digitale transformatie van grootzakelijke bedrijven

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 juni 2016 09:18 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt Red Hat Ceph Storage 2 aan. De nieuwe generatie van het open software-defined storage platform is gebaseerd op de Ceph Jewel release. Een aantal nieuwe mogelijkheden die object-storage workloads ondersteunen zijn in deze versie opgenomen. Daarnaast is het gebruiksgemak verbeterd.

Ceph is volledig nieuw ontworpen om de digitale transformatie van bedrijven via web-scale object en cloud-infrastructuren te ondersteunen. Deze object storage-oplossing is zeer geschikt voor bedrijven die implementaties uitvoeren met een petabyte of meer aan gegevens. Red Hat Ceph Storage 2 biedt geavanceerde mogelijkheden voor grootzakelijke bedrijven die schaalbaarheid, verbeterde veiligheid en compatibiliteit met standaard API’s vereisen.

Nieuwe object storage-functies in Red Hat Ceph Storage 2 zijn:

  • Nieuwe wereldwijde object storage clusters die een enkele namespace en synchronisatie van gegevens tussen clusters in verschillende regio’s bieden.
  • Verbeterde security via integratie met verificatiesystemen, waaronder Active Directory, LDAP en OpenStack Identity (Keystone) v3.
  • Verbeterde Amazon S3 en OpenStack Object Storage (Swift) compatibiliteit, waaronder ondersteuning voor AWS v4 client signatures, object versiebeheer, bulk deletes en meer.

Naast Red Hat Ceph Storage 2 debuteert ook Red Hat Storage Console 2, een storage management- en monitoringsysteem met een vernieuwde, gestroomlijnde gebruikersinterface. Deze nieuwe technologie vereenvoudigt zowel de implementatie als het operationeel beheer van Ceph. Dit maakt scale-out storage toegankelijk voor een bredere groep gebruikers, terwijl de implementatietijd van dagen tot uren wordt verkort, zo blijkt uit tests van Red Hat. Red Hat Storage Console 2 biedt een moderne grafische interface om de prestaties en bezettingsgraad te monitoren en beheren.

Red Hat kondigt ook een tech preview aan van CephFS, het POSIX-compliant bestandssysteem dat een Ceph storage cluster gebruikt voor de opslag van data en met de OpenStack Manila service gebruikt kan worden.

Beschikbaarheid
De beschikbaarheid van Red Hat Ceph Storage 2 staat gepland voor deze zomer.

Quotes

Ranga Rangachari, vice president and general manager, Storage, Red Hat
“We zijn verheugd om Red Hat Ceph Storage 2 aan te kondigen en onze mogelijkheden qua gebruiksgemak en ondersteuning voor object storage uit te breiden. Deze nieuwste versie is de meest significante update van Red Hat Ceph Storage sinds we Inktank in 2014 hebben overgenomen. Wij verwachten dat onze klanten over Red Hat Ceph Storage 2 zeggen dat het een storage-platform is met veel functionaliteit, makkelijk te gebruiken is en dat het ze helpt om grote hoeveelheden gegevens op bedrijfsniveau te beheren. Red Hat Ceph Storage 2, gecombineerd met Red Hat’s brede diensten en ondersteuning, geeft klanten een sterke basis om hun digitale transformatie mogelijk te maken.”

Piyanai Saowarattitada, director of engineering, Massachusetts Open Cloud
“Wij hadden een storage-oplossing nodig die kosteneffectief, betrouwbaar en schaalbaar is om de grote hoeveelheden gegevens te verwerken waarmee onze onderzoekers elke dag werken. We vonden dat in Red Hat Ceph Storage 2. De Ceph command-set is intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wij waarderen de Red Hat Ceph-training en field deployment support. De diepgaande kennis en het begrip van onze behoeften hebben geholpen met het effenen van de weg voor een succesvolle implementatie.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.