Red Hat CloudForms breidt cloudbeheer uit met Google Cloud Platform en biedt Software-Defined Networking (SDN) support

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 30 juni 2016 09:36 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat CloudForms 4.1, de nieuwste versie van de bekroonde open hybride cloudbeheeroplossing. Met de ondersteuning voor Google Cloud Platform biedt Red Hat CloudForms 4.1 meer keuze en flexibiliteit aan klanten die hybride cloud workloads op het Google Cloud Platform, Microsoft Azure of Amazon Web Services willen laten draaien. Daarnaast breidt Red Hat CloudForms 4.1 de beheermogelijkheden uit met software-defined networking (SDN) en biedt een meer uniforme beheerervaring met software-defined datacenters. Ten slotte maakt CloudForms 4.1 het makkelijker om complexe IT-processen te automatiseren dankzij de integratie met Ansible Tower en biedt klanten een eenvoudiger, cloudvriendelijk abonnementsmodel.

CloudForms is een geavanceerd opensourcebeheerplatform voor fysieke, virtuele en cloud IT-omgevingen, dat zowel virtuele machines als containers ondersteunt. CloudForms stelt IT-organisaties in staat om uitbreidbare diensten via een self-service portal aan te bieden. Dit maakt het beheer van de gehele lifecycle mogelijk, van provisioning tot retirement. Het faciliteert ook risicobeheer door geavanceerd compliance-beleid dat kan worden toegepast in zowel greenfield als bestaande omgevingen. Het stelt operators in staat om de kosten per eenheid te optimaliseren dankzij capaciteitsplanning, rapportage en financiële managementfuncties.

Red Hat CloudForms 4.1 biedt een aantal nieuwe functies, waaronder:

Ondersteuning voor Google Cloud Platform

Klanten kunnen nu Red Hat CloudForms gebruiken om Google Cloud Platform-omgevingen te beheren. De oplossing is in nauwe samenwerking met Google in de ManageIQ open source community ontworpen.

Ondersteuning voor software-defined networking

Naarmate organisaties Red Hat CloudForms adopteren om hun cloud workloads te beheren, moet het beheerplatform veelomvattender zijn. CloudForms 4.1 biedt netwerkbeheer voor OpenStack Networking (Neutron), Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. De oplossing is in nauwe samenwerking met Nuage Networks ontworpen. De nieuwe SDN-mogelijkheden in CloudForms zorgen ervoor dat gebruikers netwerkelementen kunnen ontdekken en beheren terwijl hun relatie met andere delen van de infrastructuur gevisualiseerd worden.

Integratie met Ansible Tower

Ingebouwde integratie met Ansible Tower maakt het eenvoudiger dan ooit tevoren om CloudForms-klanten te voorzien van complexe applicaties en diensten dankzij een op maat gemaakte automatiseringscode. CloudForms 4.1 heeft toegang tot Ansible Tower om Ansible-automatiseringstaken te laten draaien. CloudForms-klanten kunnen hierdoor gebruikmaken van de populaire Ansible-automatiseringstaal. Bovendien zorgt de Ansible Tower-integratie voor een gemakkelijke samenstelling van complexe diensten door het combineren van native CloudFormsservice catalog-ondersteuning met Ansible-playbooks.

Nieuw cloud-vriendelijk abonnement

Nieuwe flexibele abonnementen zijn per direct voor alle Red Hat CloudForms-klanten beschikbaar. Zij kunnen een abonnement gebruiken voor fysieke servers of cloud-workloads. Het abonnement kan in elke richting worden verplaatst, en zo vaak als nodig, gedurende de abonnementsperiode.

Andere verbeteringen in Red Hat CloudForms 4.1 zijn:

  • Uitgebreide ondersteuning voor Microsoft Azure, waaronder een breder scala aan functies die ondersteuning voor Microsoft Azure cloud images, events, metrieken, de levering vanprivate images en volledig lifecycle-beheer omvatten.
  • Een uitgebreid terugvorderingsmodel, waaronder aanpasbare valuta en rentelagen.
  • Nieuwe mogelijkheden voor Red Hat OpenShift Container Platform, SmartState Analysis, heatmaps tonen operationeel gebruik, ondersteuning voor aanhoudende datavolumes.
  • Verbeterde self-service gebruikersinterface, toevoegen van een nieuwe shopping cart interface en remote console.

Beschikbaarheid

Red Hat CloudForms 4.1 is per direct beschikbaar voor klanten die een abonnement hebben.

Quotes

Joe Fitzgerald, vice president, Management, Red Hat
“Wij horen continu de vraag van klanten om hun hybride cloudstrategieën te verfijnen en de behoefte aan een consistent inzicht van het beheer van hun fysieke, virtuele en cloudomgevingen. CloudForms biedt dat en we geloven dat CloudForms 4.1 de meest uitgebreide hybride cloudbeheeroplossing op de markt is. CloudForms ondersteunt niet alleen de grootste publieke clouds ter wereld, maar kan ook met Ansible geïntegreerd worden om de automatisering te vereenvoudigen.”


Sunil Khandekar, oprichter en Chief Executive Officer, Nuage Networks van Nokia
“CloudForms wint belangrijke marktractie en nu SDN volledig ondersteund wordt in het platform zal dit momentum verder voortduren. Door de SDN-technologie van Nuage Networks te integreren met Red Hat’s CloudForms managementsysteem, kunnen klanten workloads binnen hybride cloudomgevingen automatiseren en beheren terwijl uniform netwerkbeleid behouden blijft binnen de gehele breedte van de applicaties en assets.”


The Forrester Wave™: Hybrid Cloud Management Solutions, Q1 2016, Dave Bartoletti
“De markt van hybride cloudbeheeroplossingen is volwassen en groeit omdat meer ontwikkelaars en I&O-professionals het als een manier zien om aan de behoeften van een groeiend multi-cloudportfolio te voldoen. Deze oplossingen helpen ontwikkelaars om cloudapplicaties sneller en makkelijker te bouwen terwijl de I&O professionals beschikken over de governance en controle die ze nodig hebben.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Vier hosters aan het woord: eigen hardware of uitbesteden?
Lanceanons: nice website http://longblackcock.com/bibcam-boy-bbc.html

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...