Red Hat en Eurotech lanceren end-to-end, volledig open source IoT cloudplatformproject

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 juli 2016 09:55 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen en Eurotech (ETH:IM), een leverancier van Machine-to-Machine (M2M) platformen en Internet of Things (IoT)-oplossingen, kondigen de lancering aan van een nieuw, open source Eclipse Foundation project om IoT-apparaten te beheren, van connectiviteit en configuratie tot de applicatie-lifecycle. Het project Eclipse Kapua, gecombineerd met het bestaande Eclipse Kura-project, biedt IoT-ontwikkelaars en eindgebruikers een open platform voor end-to-end IoT-implementaties. Het helpt ze om dure, propriëtaire lock-in te voorkomen en community-gedreven ontwikkeling te versnellen.

De samenwerking tussen Red Hat en Eurotech is een belangrijke impuls om open source IoT-oplossingen te stimuleren en markeert de ontwikkeling van het eerste end-to-end open source IoT-platform. Eurotech draagt nu bij aan de bestaande code base voor het Everyware Cloud IoT-cloudintegratieplatform voor het Kapua project. Zowel Red Hat en Eurotech, leiders in de Eclipse IoT community, willen actief deelnemen aan Kapua en Kura. Verder willen zij code ontwikkelen en testen, samenwerken met andere partijen die bijdragen leveren en ten slotte bestaande opensourceprojecten opnemen die geïntegreerd zijn in IoT-oplossingen (bijvoorbeeld Apache, Camel, ActiveMq, Drools etc.).

Eurotech ReliaGATE 20-26, ondersteund door Red Hat

Een essentieel onderdeel van het platform is de intelligente gateway, die ontworpen is om de problemen op te lossen qua schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. Eurotech kondigde eerder deze week ReliaGATE 20-26 aan. Deze intelligente gateway biedt diensten voor data- en apparatenbeheer voor IoT-implementaties die honderdduizenden apparaten omvat. De intelligente gateway neemt de noodzaak weg om grote hoeveelheden gegevens naar een centraal datacenter te sturen voor verwerking. In plaats daarvan worden essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing afgehandeld door de gateway die het dichtst bij de fysieke apparaten is.

Quotes

Marco Carrer, CTO, Eurotech Group
“Het Kapua-project, dat door Red Hat en Eurotech wordt gestimuleerd en gebaseerd is op Eurotech’s Everyware Cloud, vormt een cruciaal onderdeel van het volledig open IoT-cloudplatform. Het stelt IoT-ontwikkelaars in staat om de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van open source voor nieuwe deployments te omarmen. De combinatie van open source IoT-technologie en Red Hat’s expertise in het bouwen van communities helpt een innovatiever softwarelandschap te stimuleren als het gaat om het bouwen en inzetten van IoT-implementaties.”

Mark Enzweiler, senior vice president, Global Channel Sales and Alliances, Red Hat
“Open source is het fundament van veel moderne IT-innovaties, van cloud computing en Linux-containers tot het Internet of Things. Door Eclipse Kapua mede te sponsoren willen we, samen met onze partner Eurotech, een flexibele, stabiele basis bouwen voor toekomstige IoT-innovaties. Een basis die door upstream communities wordt gestimuleerd en inspeelt op nieuwe behoeften rond industriële IoT.”

Mike Milinkovich, executive director, Eclipse Foundation
“De rijkdom van het Eclipse Kapua project, met zijn modulaire integratieplatform voor IoT-apparaten en -sensors, verbetert het algehele Eclipse IoT-aanbod. Kapua is nauw verbonden aan verschillende Eclipse IoT-projecten en met het leiderschap van Red Hat, Eurotech en anderen, blijft het Eclipse IoT-aanbod innovatie in het Internet of Things stimuleren en maakt nieuwe applicaties mogelijk.”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...