Red Hat en Eurotech lanceren end-to-end, volledig open source IoT cloudplatformproject

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 juli 2016 09:55 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen en Eurotech (ETH:IM), een leverancier van Machine-to-Machine (M2M) platformen en Internet of Things (IoT)-oplossingen, kondigen de lancering aan van een nieuw, open source Eclipse Foundation project om IoT-apparaten te beheren, van connectiviteit en configuratie tot de applicatie-lifecycle. Het project Eclipse Kapua, gecombineerd met het bestaande Eclipse Kura-project, biedt IoT-ontwikkelaars en eindgebruikers een open platform voor end-to-end IoT-implementaties. Het helpt ze om dure, propriëtaire lock-in te voorkomen en community-gedreven ontwikkeling te versnellen.

De samenwerking tussen Red Hat en Eurotech is een belangrijke impuls om open source IoT-oplossingen te stimuleren en markeert de ontwikkeling van het eerste end-to-end open source IoT-platform. Eurotech draagt nu bij aan de bestaande code base voor het Everyware Cloud IoT-cloudintegratieplatform voor het Kapua project. Zowel Red Hat en Eurotech, leiders in de Eclipse IoT community, willen actief deelnemen aan Kapua en Kura. Verder willen zij code ontwikkelen en testen, samenwerken met andere partijen die bijdragen leveren en ten slotte bestaande opensourceprojecten opnemen die geïntegreerd zijn in IoT-oplossingen (bijvoorbeeld Apache, Camel, ActiveMq, Drools etc.).

Eurotech ReliaGATE 20-26, ondersteund door Red Hat

Een essentieel onderdeel van het platform is de intelligente gateway, die ontworpen is om de problemen op te lossen qua schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. Eurotech kondigde eerder deze week ReliaGATE 20-26 aan. Deze intelligente gateway biedt diensten voor data- en apparatenbeheer voor IoT-implementaties die honderdduizenden apparaten omvat. De intelligente gateway neemt de noodzaak weg om grote hoeveelheden gegevens naar een centraal datacenter te sturen voor verwerking. In plaats daarvan worden essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing afgehandeld door de gateway die het dichtst bij de fysieke apparaten is.

Quotes

Marco Carrer, CTO, Eurotech Group
“Het Kapua-project, dat door Red Hat en Eurotech wordt gestimuleerd en gebaseerd is op Eurotech’s Everyware Cloud, vormt een cruciaal onderdeel van het volledig open IoT-cloudplatform. Het stelt IoT-ontwikkelaars in staat om de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van open source voor nieuwe deployments te omarmen. De combinatie van open source IoT-technologie en Red Hat’s expertise in het bouwen van communities helpt een innovatiever softwarelandschap te stimuleren als het gaat om het bouwen en inzetten van IoT-implementaties.”

Mark Enzweiler, senior vice president, Global Channel Sales and Alliances, Red Hat
“Open source is het fundament van veel moderne IT-innovaties, van cloud computing en Linux-containers tot het Internet of Things. Door Eclipse Kapua mede te sponsoren willen we, samen met onze partner Eurotech, een flexibele, stabiele basis bouwen voor toekomstige IoT-innovaties. Een basis die door upstream communities wordt gestimuleerd en inspeelt op nieuwe behoeften rond industriële IoT.”

Mike Milinkovich, executive director, Eclipse Foundation
“De rijkdom van het Eclipse Kapua project, met zijn modulaire integratieplatform voor IoT-apparaten en -sensors, verbetert het algehele Eclipse IoT-aanbod. Kapua is nauw verbonden aan verschillende Eclipse IoT-projecten en met het leiderschap van Red Hat, Eurotech en anderen, blijft het Eclipse IoT-aanbod innovatie in het Internet of Things stimuleren en maakt nieuwe applicaties mogelijk.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.