Red Hat en Eurotech lanceren end-to-end, volledig open source IoT cloudplatformproject

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 1 juli 2016 09:55 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen en Eurotech (ETH:IM), een leverancier van Machine-to-Machine (M2M) platformen en Internet of Things (IoT)-oplossingen, kondigen de lancering aan van een nieuw, open source Eclipse Foundation project om IoT-apparaten te beheren, van connectiviteit en configuratie tot de applicatie-lifecycle. Het project Eclipse Kapua, gecombineerd met het bestaande Eclipse Kura-project, biedt IoT-ontwikkelaars en eindgebruikers een open platform voor end-to-end IoT-implementaties. Het helpt ze om dure, propriëtaire lock-in te voorkomen en community-gedreven ontwikkeling te versnellen.

De samenwerking tussen Red Hat en Eurotech is een belangrijke impuls om open source IoT-oplossingen te stimuleren en markeert de ontwikkeling van het eerste end-to-end open source IoT-platform. Eurotech draagt nu bij aan de bestaande code base voor het Everyware Cloud IoT-cloudintegratieplatform voor het Kapua project. Zowel Red Hat en Eurotech, leiders in de Eclipse IoT community, willen actief deelnemen aan Kapua en Kura. Verder willen zij code ontwikkelen en testen, samenwerken met andere partijen die bijdragen leveren en ten slotte bestaande opensourceprojecten opnemen die geïntegreerd zijn in IoT-oplossingen (bijvoorbeeld Apache, Camel, ActiveMq, Drools etc.).

Eurotech ReliaGATE 20-26, ondersteund door Red Hat

Een essentieel onderdeel van het platform is de intelligente gateway, die ontworpen is om de problemen op te lossen qua schaalbaarheid, prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid die inherent zijn aan complexe IoT-implementaties. Eurotech kondigde eerder deze week ReliaGATE 20-26 aan. Deze intelligente gateway biedt diensten voor data- en apparatenbeheer voor IoT-implementaties die honderdduizenden apparaten omvat. De intelligente gateway neemt de noodzaak weg om grote hoeveelheden gegevens naar een centraal datacenter te sturen voor verwerking. In plaats daarvan worden essentiële data-aggregatie, datatransformatie, integratie en routing afgehandeld door de gateway die het dichtst bij de fysieke apparaten is.

Quotes

Marco Carrer, CTO, Eurotech Group
“Het Kapua-project, dat door Red Hat en Eurotech wordt gestimuleerd en gebaseerd is op Eurotech’s Everyware Cloud, vormt een cruciaal onderdeel van het volledig open IoT-cloudplatform. Het stelt IoT-ontwikkelaars in staat om de flexibiliteit, schaalbaarheid en betrouwbaarheid van open source voor nieuwe deployments te omarmen. De combinatie van open source IoT-technologie en Red Hat’s expertise in het bouwen van communities helpt een innovatiever softwarelandschap te stimuleren als het gaat om het bouwen en inzetten van IoT-implementaties.”

Mark Enzweiler, senior vice president, Global Channel Sales and Alliances, Red Hat
“Open source is het fundament van veel moderne IT-innovaties, van cloud computing en Linux-containers tot het Internet of Things. Door Eclipse Kapua mede te sponsoren willen we, samen met onze partner Eurotech, een flexibele, stabiele basis bouwen voor toekomstige IoT-innovaties. Een basis die door upstream communities wordt gestimuleerd en inspeelt op nieuwe behoeften rond industriële IoT.”

Mike Milinkovich, executive director, Eclipse Foundation
“De rijkdom van het Eclipse Kapua project, met zijn modulaire integratieplatform voor IoT-apparaten en -sensors, verbetert het algehele Eclipse IoT-aanbod. Kapua is nauw verbonden aan verschillende Eclipse IoT-projecten en met het leiderschap van Red Hat, Eurotech en anderen, blijft het Eclipse IoT-aanbod innovatie in het Internet of Things stimuleren en maakt nieuwe applicaties mogelijk.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?

Hosters en prijzen exclusief btw: anno 2017 moet dat afgelopen zijn
Ronald: Goed dat de nadruk ligt op hosters die óók (of vooral) aan particulieren leveren. Dat maakt gelij...

Nog geen patch voor extreem kritisch lek in PHPmailer
Marin: Volgens mij stuurt patchman niet zomaar mails naar je klanten.. Ligt echt aan je eigen beleid.