Red Hat Enterprise Virtualization 3.3 maakt cloud-infrastructuur geschikt voor OpenStack

Red Hat Enterprise Virtualization 3.3 is een hybride platform waarin datacentervirtualisatie en beheer van publieke en private clouds wordt gecombineerd

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 januari 2014 12:04 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Virtualization 3.3. De nieuwste versie van het platform bevat uitgebreide datacentervirtualisatie- en beheer-tools en maakt het naadloos schalen en integreren van workloads mogelijk.

Red Hat Enterprise Virtualization is ontworpen om traditionele datacentervirtualisatie mogelijk te maken, maar enterprises ook een opstap naar OpenStack te bieden. Daarmee kunnen traditionele en elastische workloads binnen de bestaande infrastructuur worden uitgerold zonder dat prestaties, schaalbaarheid of het serviceniveau daar onder lijden. De nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization geeft klanten de mogelijkheid een aantal standaard OpenStack-diensten in te zetten (Compute, Storage en Networking). Deze kunnen door hun datacentervirtualisatieplatform gebruikt worden met hulp van Red Hat Enterprise Virtualization en voor hun private cloud met dank aan het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. Door die samenhangende omgeving tussen de private cloud en het datacenter kunnen allerlei enterprises traditionele en elastische workloads uitrollen zonder lagen in de infrastructuur te hoeven dupliceren.

De nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization bevat meerdere verbeterde componenten op het gebied van infrastructuur, netwerken en opslag, die de portability van ontwikkelaars in een heterogene cloud-omgeving makkelijker maken, waaronder:

Een nieuwe self-hosted engine, zodat de Red Hat Enterprise Virtualization manager uitgerold kan worden als virtuele machine op de host, wat de hardware-eisen vermindert;

  • API-integratie voor back-up en herstel, met onder meer een nieuwe back-up infrastructuur voorzien van een rijke API-set voor externe softwareleveranciers om back-ups en herstel voor hun virtuele machines te verzorgen;
  • Ondersteuning voor OpenStack Glance en OpenStack Neutron, die gebruikers in staat stelt om templates van hun virtuele machines op te slaan en verregaande netwerkconfiguraties mogelijk maakt door een gedeelde infrastructuur tussen private clouds en datacentervirtualisatie.

Externe applicaties volledig ondersteund, geïntegreerd en geüpdatet

In juni 2013 introduceerde Red Hat een extern plug-in framework voor Red Hat Enterprise Virtualization 3.2. Met dit plug-in framework kunnen derde partijen nieuwe onderdelen en acties direct integreren in de gebruikersinterface van Red Had Enterprise Virtualization. Sinds de introductie hebben onderstaande marktleiders volledig ondersteunde plug-ins ontwikkeld:

HP: de HP Insight Control Plug-in for Red Hat Enterprise Virtualization biedt praktische en waardevolle inzichten in de onderliggende hardware van HP. De plug-in maakt bewerkingen eenvoudiger, verbetert de betrouwbaarheid en beperkt downtime tot een minimum door administrators de mogelijkheid te geven om fysieke en virtuele views in hetzelfde managementplatform te combineren;

NetApp: de NetApp Virtual Console for Red Hat Enterprise Virtualization maakt discovery, provisioning, modification en razendsnel klonen van NetApp NFS mogelijk vanuit de Red Hat Enterprise Virtualization manager. VM-administrators kunnen nu werken aan betere visibility, flexibiliteit en efficiëntie van hun NetApp-opslag;

Symantec: de Symantec Veritas Cluster Server powered by Veritas biedt automatische disaster recovery-functionaliteit om applicaties in de lucht te houden. Veritas Cluster Server geeft de mogelijkheid tot fail-over voor specifieke applicaties en vermindert de duur van de herstelperiode aanzienlijk doordat het herstarten van applicaties niet nodig is.

Quotes

Radhesh Balakrishnan, general manager, Virtualization en OpenStack, Red Hat

“Red Hat’s updates voor de open KVM-hypervisor en de bijbehorende virtualisatiebeheermogelijkheden geven meer klanten nu de mogelijkheid om hun datacenters onder controle te krijgen en een eigen pad uit te stippelen naar een private cloud-infrastructuur. Met alle nieuwe toevoegingen aan de externe plug-ins vormt Red Hat Enterprise Virtualization 3.3. de kern van Red Hat’s OpenStack-gebaseerde cloud-mogelijkheden.”

Doug Matthews, vice president, Information Availability Product Management, Symantec Corporation

“De beschikbaarheid van de Symantec Cluster Server for Red Hat Enterprise Virtualization onderstreept onze lange relatie met Red Hat om enterprises in allerlei soorten en maten betrouwbare availability-oplossingen te leveren voor hun applicaties en informatie. Door onze samenwerking hebben klanten met Red Hat Enterprise Virtualization 3.3 de beschikking over gemakkelijke, automatische disaster recovery van hun bedrijfskritieke applicaties met betere uptime en prestaties.”

Silviu Popa, Head of IT, Hidroconstruction

“Het uitrollen van Red Hat Enterprise Virtualization gaf ons de mogelijkheid om gemakkelijk snapshots van virtuele machines te maken en ze vervolgens van een testomgeving naar een productieomgeving te verhuizen terwijl we ondertussen gefocust konden blijven op onze bouwprojecten. De leercurve is korter met Red Hat Enterprise Virtualization en ons platform is sinds de uitrol twee jaar geleden altijd stabiel geweest.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.