Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 biedt integratie met OpenStack en Red Hat Enterprise Linux 7

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 14 juli 2014 14:37 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Virtualization 3.4. De nieuwe versie bevat verbeteringen voor traditionele virtualisatie-infrastructuren, ondersteuning voor het onlangs gelanceerde Red Hat Enterprise Linux 7 en OpenStack.

Met de nieuwe versie van Red Hat Enterprise Virtualization kunnen organisaties hun traditionele virtualisatie workloads schalen tot enterprise-schaalniveau en voorzien in een on-ramp voor het inzetten van cloud enabled workloads gebaseerd op OpenStack. Klanten kunnen bovendien hun traditionele virtualisatie-infrastructuur stroomlijnen en optimaliseren, terwijl een basis voor private cloud-mogelijkheden wordt gebouwd. Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 biedt virtualisatiefuncties waarmee organisaties een infrastructuur kunnen bouwen die schaalbaar is en een hoge beschikbaarheid heeft, waaronder:

 • Verbeterde affinity/anti-affinitity groups, waardoor groepen virtuele machines op een enkele host kunnen draaien of onafhankelijk op alternatieve hosts.
 • Template versioning, zodat gebruikers templates gemakkelijk kunnen aanpassen en een parent template kunnen gebruiken bij de provisioning van een nieuwe virtuele machine – waardoor het ideaal is voor VM pools. Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 biedt ook volledige ondersteuning voor Red Hat Enterprise Linux 7 en eerdere versies van Red Hat Enterprise Linux.
 • Verbeterde networking via multi-host netwerk configuratie, zorgt voor een vereenvoudigd mechanisme voor het updaten en synchroniseren van netwerkconfiguraties voor een groot aantal hosts. Deze verbeterde configuratie vereenvoudigt ook de provisioning en het beheer van een groot aantal Virtual Local Area Networks (VLAN’s) binnen een omgeving.
 • Nieuw Simple Network Management Protocol (SNMP) notificatiedienst binnen de Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 infrastructuur. Hiermee kunnen gebruikers het beheer van Red Hat Enterprise Virtualization monitoren met tools van derden.
 • Gemixte storage domeinen, waarmee gedeelde en verschillende protocollen binnen hetzelfde datacenter kunnen bestaan, waaronder Internet Small Computer System Interface (iSCSI); Fibre Channel Protocol (FCP); Network File System (NFS); Portable Operating System Interface (POSIX) en Gluster.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 bevat ook diverse functies om traditionele virtuele infrastructuren toekomstbestendig te maken. Zeker nu steeds meer virtualisatie gebruikers cloudgebaseerde workloads adopteren en OpenStack ontdekken. Steeds meer bedrijven die de cloud omarmen om de flexibiliteit te vergroten, kiezen OpenStack om open en schaalbare private clouds te bouwen met gestroomlijnde beheermogelijkheden. Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 biedt geavanceerde tech previews van de belangrijkste OpenStack functies. Hiermee kunnen organisaties silo’s elimineren en de overstap naar de private cloud vergemakkelijken. Deze zijn onder andere:

 • Verbeterde OpenStack Image Service (Glance) integratie, zodat gebruikers een Glance-afbeelding kunnen importeren als template om te gebruiken voor de provisioning van een nieuwe virtuele machine;
 • Verbeterde OpenStack Networking (Neutron) integratie, die verder reiken dan reguliere Neutron mogelijkheden waardoor gebruikers netwerken op een externe Neutron provider kunnen creëren en verwijderen.

Red Hat Enterprise Linux met Smart Virtualization

Voor enterprises die hun gevirtualiseerde infrastructuur willen optimaliseren voor Linux workloads en tegelijkertijd kosten willen besparen, biedt Red Hat Red Hat Enterprise Linux met Smart Virtualization aan. Deze oplossing combineert de prestatie-, schaalbaarheid- en beveiligingsfuncties van Red Hat Enterprise Linux met de geavanceerde virtualisatie beheermogelijkheden van Red Hat Enterprise Virtualization.

Quotes

Radhesh Balakrishnan, general manager Virtualization en OpenStack bij Red Hat
“Met de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization kunnen we functie updates bieden die de klanten verwachten. De adoptie van Red Hat’s virtualisatieoplossingen in diverse sectoren heeft ervoor gezorgd dat we ons kunnen aanpassen aan de toenemende vraag van klanten naar een flexibele gevirtualiseerde infrastructuur. Daarnaast kunnen we ze voorzien van de nodige tools om OpenStack in te zetten zodat ze aan toekomstige behoeften kunnen voldoen.”

IDC “Market Analysis Perspective: Worldwide Cloud and Virtualization System Software, 2013” Doc #245038 Dec 2013
“Virtualisatie is de nieuwe standaard geworden in het datacenter met meer virtuele dan fysieke servers. De concurrentie en diversiteit tussen aanbieders van hypervisors beginnen te veranderen. Nu hypervisors gemeengoed worden, ligt de differentiatie in de cloud-software en de beheerlagen.”

Scott Farrand, Vice President HP Server Software bij HP Enterprise Group
“Red Hat Enterprise Virtualization 3.4 biedt geavanceerde open source enterprise virtualisatie functies die klanten in staat stellen hun traditionele virtualisatie workloads te optimaliseren. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Red Hat en hun Red Hat Enterprise Virtualization management console voor het beheer van de geconvergeerde HP-infrastructuur Met HP OneView voor Red Hat Enterprise Virtualization krijgen administrators inzicht en controle over hun HP-infrastructuur en kunnen ze hun gevirtualiseerde Red Hat-omgeving ondersteunen via een enkel scherm.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.