Red Hat Enterprise Virtualization 3.6 biedt betere prestaties, schaalbaarheid en beveiliging voor high-performance Linux-workloads

Eenvoudigere en kosteneffectievere manier voor het migreren van vSphere-workloads

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 10 maart 2016 10:54 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), ’s werelds grootste leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Virtualization 3.6. Deze nieuwe versie van Red Hats op KVM-gebaseerde virtualisatie-oplossing biedt betere prestaties, schaalbaarheid en beveiliging voor high-performance Linux-workloads. Ook de gebruikerservaring en de beheer-tools zijn verbeterd om kosten en tijd van VMware-migraties te besparen en de noodzaak weg te nemen om een third-party migratie-tool aan te schaffen. Het verlagen van de kosten en de wildgroei van propriëtaire virtualisatieoplossingen is een veel voorkomende uitdaging voor klanten, die door Red Hat Enterprise Virtualization wordt opgelost.

Voor grootschalige computing-omgevingen zoals SAP- of Oracle-implementaties, evenals compute- en grafisch-intensieve workstations, laat Red Hat Enterprise Virtualization in tests met SPECvirt 2013 een prestatiewinst van 36 procent zien ten opzichte van andere virtualisatieoplossingen. De nieuwe PCI Device Assignment functie is ontworpen om high-performance workloads, zoals CAD/CAM, te versnellen. Dit maakt een directe doorvoer mogelijk van fysieke apparaten naar virtuele machines, en helpt sommige klanten om bijna bare-metal performance te realiseren voor kritieke resources, en tegelijk de resources en overhead van meerdere dure werkstations te verminderen.

Andere verbeteringen in Red Hat Enterprise Virtualization 3.6 bouwen voort op Red Hat’s erkende leiderschap op het gebied van schaalbaarheid, prestaties en kosteneffectiviteit van virtual machine workloads. De oplossing biedt de volgende nieuwe mogelijkheden:

Verhoogde prestaties en schaalbaarheid
Hotplug memory support biedt dynamische, one-click memory scaling, die met de onderliggende infrastructuur samenwerkt en waarmee een toepassing ‘on the fly’ meer geheugen gegeven kan worden zonder de applicatie-runtime te onderbreken.
PCI device assignment stelt beheerders in staat om fysieke adapters of apparaten rechtstreeks toe te wijzen aan een virtuele machine. Dit levert bijna bare-metal performance op voor grafische en netwerkintensieve toepassingen.

Beveiligingsupdates en risicobeheer
Host Update Manager: stroomlijnt het patch-proces voor de hele gevirtualiseerde omgeving, dankzij de integratie met Red Hat Satellite.
Object Health Status: biedt inzicht in externe system health events, waaronder problemen met de prestaties van opslag, cpu, server of harde schijf, via de Red Hat Enterprise Virtualization-interface. Deze functie waarschuwt beheerders voor events die downtime kunnen veroorzaken of een negatieve impact kunnen hebben op de prestaties van de virtuele machine. Hierdoor kunnen ze proactief de risico’s en mogelijke downtime beheersen.

Vereenvoudigde VMware-migratie
Virtual machine-to-virtual machine (Virt-v2v) integratie: stelt klanten in staat om kritische Linux-workloads te identificeren die naar Red Hat Enterprise Virtualization verplaatst kunnen worden door rechtstreeks te verbinden met vCenter en eenvoudig click-through stappen te bieden voor de migratie van de workload. Met deze selectieve migratiestrategie voor workloads kunnen de totale kosten van virtualisatie verlaagd worden en de prestaties van bedrijfskritische Linux-workloads worden verbeterd, zonder de pijn die gepaard gaat met ‘rip and replace’.

Red Hat Enterprise Virtualization 3.6 bouwt voort op eerdere releases, en biedt een infrastructuurlaag voor klanten om hun workloads naar containers of de cloud te verplaatsen. De oplossing integreert ook met Red Hat’s hybride cloud-management platform, Red Hat CloudForms, dat is bedoeld om heterogene omgevingen te beheren over meerdere clouds, hypervisors, containers en traditionele infrastructuur.

Quotes
Gunnar Hellekson, Director of Product Management, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Atomic, Red Hat
“Red Hat heeft zijn virtualisatieplatform aanbod uitgebreid met voordelen voor organisaties die op weg zijn naar het bi-modal IT-model. De vereenvoudigde workload-migratie die in deze nieuwste versie van Red Hat Enterprise Virtualization wordt geïntroduceerd, stelt gebruikers in staat om hun bestaande investeringen te combineren, weg te gaan van een propriëtair virtualisatieplatform en een multi-hypervisor strategie te gaan volgen.”

Michael Klüsener, hoofd van SAP Services, Finanz Informatik Technologie Service
“SAP-oplossingen in de bankwereld vereisen superieure prestaties. De combinatie van Red Hat Enterprise Virtualization en het Cisco UCS platform stelt ons in staat om financiële dienstverleners te voorzien van een hoog beschikbaar, schaalbare en veilige SAP-omgeving in de cloud, die gebruikers helpt om hun operationele kosten aanzienlijk te verlagen.”

Wing K. Lee, Chief Executive Officer, YTL Communications
“Red Hat Enterprise Virtualization biedt de flexibiliteit die we nodig hebben om zeer betrouwbare en schaalbare cloud- en 4G-diensten in Maleisië te kunnen leveren. Als toonaangevende leverancier van landelijke 4G-diensten in Maleisië, verwachten wij dat Red Hat Enterprise Virtualization ons blijvend in staat zal stellen om een ongeëvenaarde ervaring te bieden aan onze klanten, zeker nu we steeds meer spannende nieuwe 4G-diensten gaan leveren, die helpen bij de vooruitgang van ons land en om de digitale kloof te dichten.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.