Red Hat introduceert Ansible-native container workflow-project

Ansible Container maakt complete container creatie van Ansible Playbooks mogelijk en vermindert de afhankelijkheid van externe Docker tools

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 21 juni 2016 11:10 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de introductie aan van Ansible Container. Dit is een onderdeel van het Ansible-project en biedt een toonaangevend, krachtig open source IT automation framework. Ansible Container, nu beschikbaar als technologie preview, maakt de volledige creatie van Docker-geformatteerde Linux-containers binnen Ansible Playbooks mogelijk. Dit maakt de noodzaak voor externe tools zoals Dockerfile of docker-compose overbodig.

Standaardisatie is in opkomst voor container-formaten in de vorm van het Open Container Initiative, maar toch is het tooling-gebied nog steeds erg gefragmenteerd. Ontwikkelaars zijn vaak gedwongen om buiten de workstream van het bedrijf te werken om gecontaineriseerde applicaties te maken en in te zetten. Ansible Container verandert deze dynamiek door de ontwikkeling van Linux-containers toe te voegen aan de bestaande workstream via Ansible Playbook. Dit zorgt ervoor dat cloud-native applicatieontwikkeling zij aan zij kan plaatsvinden met traditionele applicatieontwikkeling.

Naast Ansible Container, zijn ook nieuwe Kubernetes-modules geïntroduceerd. Hiermee kunnen Kubernetes-templates direct vanuit een Ansible Playbook aangemaakt worden. Met de twee nieuwe oplossingen samen kunnen IT-teams nu Linux-containers direct vanuit een playbook bouwen en inzetten op een op een op Kubernetes gebaseerd applicatieplatform, zoals Red Hat OpenShift, op een manier die veel meer gestroomlijnd en efficiënt is.

Met Ansible kunnen ontwikkelaars en IT-operators makkelijker en sneller IT-applicaties en –omgevingen inzetten. Door het automatiseren van routineactiviteiten, zoals netwerkconfiguratie, cloud deployments en de creatie van ontwikkelomgevingen, kunnen ze barrières tussen IT-teams verwijderen. De modulaire code base van Ansible, gecombineerd met gemakkelijk bijdragen kunnen leveren, en een community van personen die bijdragen leveren in GitHub, zorgen ervoor dat het krachtige IT-automation-platform de huidige infrastructuur beheert, maar zich ook kan aanpassen aan de nieuwe IT-behoeften en DevOps workflows.

Met de mogelijkheden van Ansible Container kunnen gebruikers hun bestaande infrastructuur en netwerken automatiseren met Ansible playbooks terwijl ze extra playbooks gebruiken voor het containeriseren van hun applicaties en die inzetten op een container-applicatieplatform. Dit zorgt voor continuïteit van de activiteiten doordat de bestaande IT-investeringen en kritische applicaties/systemen behouden kunnen blijven, zonder in te boeten op innovatie in de vorm van cloud-native applicaties en grootschalige container-orkestratie.

De geautomatiseerde container-creatie en deployment die door Ansible wordt geleverd is een element van Red Hat’s bestaande container-infrastructuur stack en bevat:

  • Een stabiel, container-centrisch besturingssysteem in Red Hat Enterprise Linux Atomic Host.
  • Een enterprise-niveau Kubernetes- en Docker-native container-applicatieplatform via Red Hat OpenShift en de recentelijk aangekondigde nieuwe generatie OpenShift Online publieke clouddienst.
  • Naadloos infrastructuurbeheer, automation en monitoring binnen hybride omgevingen met Red Hat CloudForms, Red Hat Insights, Red Hat Satellite en Ansible Tower by Red Hat.
  • Schaalbare private en hybride cloud-architectuur voor grootschalige container-deployments via Red Hat OpenStack Platform en Red Hat Cloud Suite, dat ook Red Hat OpenShift omvat.

Red Hat’s container-stack biedt een complete, volledig open, enterprise-niveau ervaring, van developers die cloud-native applicaties bouwen tot operations-teams die een divers aanbod van hybride applicaties en omgevingen beheren en monitoren. De oplossingen zijn volledig upstream gebouwd en komen voort uit de community. Het container-portfolio van Red Hat biedt de innovatie om de nieuwe generatie van enterprise IT te stimuleren, terwijl bedrijfskritische moderne en legacy systemen behouden kunnen blijven.

Voor meer informatie, https://github.com/ansible/ansible-container

Quote
Greg DeKoenigsberg, director, Ansible community
“Veel gebruikers in onze community zijn gewend om hun containers te beheren via Ansible. Het Ansible Container-project is een samenvatting van de beste ideeën uit de community die zijn samengebracht in een enkele tool. De gebruikersrespons die we tot dusver gekregen hebben in een korte tijdsperiode bevestigt dat we ons richten op een kritische behoefte op het gebied van container-tooling.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

SIDN halveert tarieven om .nl-domeinnaam uit quarantaine te halen
Jaap Urban: Waarom vraagt iedere provider dan nog steeds de hoofdprijs hiervoor?!?! Webreus: 45 euro

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 27 januari 2017
apkdld: Enjoy most recent number one popular android apps game on your phone and tablet, also be aware that ...

Heartbleed – of de noodzaak om als provider altijd te patchen
showbox alternative: Is showbox not working? Don’t be anxious we have included a list of best Showbox alternative for y...