Red Hat introduceert Ansible Tower 3

Gestroomlijnde interface, slimme notificaties en machtigingen helpen DevOps-teams om meer te automatiseren en terugkerende taken te vermijden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 20 juli 2016 15:55 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Ansible Tower 3, de nieuwste versie van het automatiseringsplatform. Het platform geeft teams meer automatiseringsmogelijkheden, met een gestroomlijnde interface, krachtigere meldingen en expliciete bevoegdheden. Gebruikers kunnen de automatiseringsoplossing aan het gehele team beschikbaar stellen.

Ansible Tower van Red Hat is gebaseerd op het populaire Ansible opensourceautomatiseringsproject en helpt teams bij het beheren van complexe multi-tier applicatie-deployments door de toevoeging van controle, kennis en bevoegdheden. De nieuwe functies en integraties zijn onder andere:

  • Een gestroomlijnde interface, die teams helpt om complexe implementaties beter te beheren en om de productiviteit te versnellen.
  • Geïntegreerde ondersteuning voor notificaties, notificaties kunnen nu naar bepaalde ontvangers of naar gehele teams gestuurd worden via diverse kanalen, waaronder: e-mail, Internet Relay Chat (IRC), HipChat en Slack.
  • Vereenvoudigde maar krachtige permissies voor rolgebaseerde toegangcontrole maken een eenvoudiger delegeren naar verschillende gebruikers en teams mogelijk.
  • Nieuwe ondersteuning voor netwerkbeheer in Ansible Tower bouwt voort op de netwerkmogelijkheden van Ansible door nieuwe type machtigingen voor het beheer van netwerkapparaten toe te voegen.
  • Diepere integratie met Red Hat-oplossingen waaronder Red Hat CloudForms voor hybride cloudbeheer en Red Hat Satellite.

 Beschikbaarheid

Ansible Tower 3 van Red Hat is nu algemeen beschikbaar voor een gratis proefperiode van 30 dagen via Vagrant image en Amazon EC2 AMI. Ga voor meer informatie of voor het downloaden van Ansible Tower naar:www.ansible.com/tower.

Quotes

Tim Cramer, head of Ansible Engineering, Red Hat

“Wij hebben gekeken hoe teams Tower gebruiken om Ansible-automatisering uit te breiden. Ansible Tower 3 is intuïtiever en automatiseringsopdrachten draaien sneller. Gebruikers kunnen teamleden makkelijker machtigingen geven waardoor de juiste personen en systemen in realtime op de hoogte worden gebracht van de resultaten.”

Mary Johnston Turner, research vice president, IDC

“Veel DevOps-teams zijn afhankelijk van op open source gebaseerde automatisering, zoals die worden voorzien door Ansible en Ansible Tower, om activiteiten te stroomlijnen, configuratiefouten te verminderen en de time to market te versnellen. Ansible Tower 3 biedt belangrijke netwerk- en cloudintegraties, verbeterde notificaties en usability controls die deze teams helpen om de productiviteit te verhogen.”

AnsibleFest, 28 juli in San Francisco

AnsibleFest is een eendaagse conferentie die honderden Ansible-gebruikers, ontwikkelaars en partijen samenbrengt om best-practices, klantverhalen en Ansible-nieuws te delen. Deelnemers zijn onder andere: DevOps engineers, operations engineers, open source fans, systems engineers, system administrators, operations staff, release engineers, DBA’s, netwerk engineers en security professionals. Klik hier voor meer informatie over AnsibleFest.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Ronald: N+1 anyone? En wat Wouter zegt. Kwaliteit kost geld. Bij beschikbaarheid is de redenering van kl...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
Wouter: Dus de VPS'sen bij TransIP (en haar eigen website) zijn niet redundant, sterker nog: ze zijn niet ee...

Noodstroomvoorzieningen The Datacenter Group Amsterdam laten het afweten tijdens stroomstoring
The Datacenter Group: The Datacenter Group heeft een officiële statement afgegeven inzake de stroomuitval. Anders dan d...

GDPR: de finale klap voor kleine hosters?
Mario: "Data komt op straat te liggen na een DDOS-je" :P

16 hosting en datacenter tweets: Nieuwe routers, sportief 2017, upcoming events, taart en 20 jarig bestaan
Sambal: @ispam Just curious hoe "monitoren" jullie nieuws? Komt dat vanuit ispgids oid?