Red Hat introduceert nieuwe versie Red Hat Cloud Infrastructure ter ondersteuning van de Open Hybrid Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 23 januari 2014 13:14 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, introduceert de nieuwste versie van haar OpenStack-gedreven cloud-infrastructuur, Red Hat Cloud Infrastructure 4.0. De upgrade biedt bedrijven een opstap naar een zeer schaalbare en kostenefficiënte publieke cloud-infrastructuur, gebaseerd op OpenStack. Zo biedt Red Hat Cloud Infrastructure 4.0 een betere integratie tussen de virtualisatie-, cloud- en platformcomponenten, waarmee gebruikers inconsistenties in image-grootte en duplicaten kunnen verminderen door slechts één set virtuele images aan te maken.

Naast hun bestaande datacenterinvesteringen, erkennen bedrijven steeds vaker de voordelen van een cloud infrastructuur om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende eisen van de business. Red Hat Cloud Infrastructure 4.0 biedt organisaties een uitgebreid Infrastructure-as-a-Service ( IaaS ) platform dat bestaande gevirtualiseerde omgevingen met elkaar verbindt, evenals nieuwe private en publieke clouds. Het platform biedt een alternatieve oplossing voor traditionele virtualisatie die gebaseerd is op Red Hat Enterprise Virtualization. Ook levert het een strak geïntegreerd OpenStack cloud framework in de vertrouwde Linux-omgeving, het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform. Tot slot bevat het platform Red Hat CloudForms , een heterogene beheer-tool om taken voor meerdere hypervisors en cloud-technologieën te verenigen. Hierdoor kunnen bedrijven traditionele en elastische workloads als één samenhangend geheel uitrollen in de private cloud, publieke cloud en in het datacenter. Een geïntegreerde open private cloud stack is de eerste stap bij het bouwen van een open hybride cloud. Red Hat Cloud Infrastructure 4.0 biedt de uitgebreide cloud-infrastructuur aan in abonnementsvorm.

Het Red Hat Enterprise Linux OpenStack platform is ook een onderdeel van de Red Hat Cloud Infrastructure en biedt bedrijven de stabiliteit van Red Hat Enterprise Linux, ondersteund door Red Hat’s vertrouwde OpenStack- en opensourcegemeenschap. Red Hat Cloud Infrastructure 4.0 is ontwikkeld met de Red Hat OpenStack Havana-code, Red Hat Enterprise Linux 6.5 en de Red Hat Enterprise Virtualization Hypervisor, gebouwd op een Kernel-based Virtual Machine. De upgrade biedt bedrijven de ondersteuning die ze nodig hebben om hun eigen private cloud te bouwen en is onlangs uitgeroepen tot “IaaS/PaaS Product of the Year” door IDG’s TechWorld.

De updates in Red Hat Cloud Infrastructure 4.0 komen tegelijk met een vernieuwing van het cloud infrastructuur portfolio van Red Hat. Die vernieuwing ligt in het verlengde van Red Hat’s visie op de open hybride cloud. In december 2013 werd de beschikbaarheid van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 4.0 al bekendgemaakt en vandaag kondigt Red Hat naast de upgrade van Red Hat Cloud Infrastructure ook de algemene beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Virtualization 3.3 aan.De gecombineerde kracht van deze verbeterde virtualisatie- en cloud-infrastructuuroplossingen biedt een zeer veilige, volledige virtualisatieoplossing die is uitgerust om heterogene cloud-omgevingen te beheren met Red Hat Enterprise Virtualization, VMware vSphere en Microsoft Hyper-V. De virtualisatielaag biedt tevens toegang to meer geavanceerde netwerken dankzij de integratie van Software-Defined Networking (SDN) technologieën.

Naast cloud-beheer biedt Red Hat Cloud Infrastructure een aantrekkelijke infrastructuur voor cloud-enabled applicaties in verschillende omgevingen met de combinatie van Red Hat CloudForms en Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 4.0. Bovendien delen Red Hat Enterprise Virtualization en Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform netwerk- en image library-services via Neutron en Glance, zodat gebruikers OpenStack-images vanuit één storage repository kunnen maken, bewerken en uitvoeren. Naast de besparing op hardware voor storage, vermindert een enkele set images mogelijke inconsistenties, helpt het bij het naleven van beveiligingsvoorschriften en vermindert het inefficiënte auditing-procedures.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Tilaa


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...