Red Hat introduceert nieuwe versie Red Hat Enterprise Linux 6

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 29 juli 2015 12:45 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 6.7, de nieuwste versie van het platform. RHEL 6.7 is geschikt voor grote, complexe IT-implementaties en de nieuwe versie biedt IT-teams bovendien nieuwe mogelijkheden om de systeembeveiliging te verbeteren en om bedrijfskritische IT-problemen op proactieve wijze te identificeren en op te lossen. Daarnaast biedt het platform ondersteuning voor de nieuwste opensourcetechnologie, zoals Linux-containers, zonder in te hoeven leveren op operationele stabiliteit.

Systeembeveiliging
Red Hat Enterprise Linux 6.7 helpt het lekken van data te voorkomen dankzij read-only mounting van verwijderbare media. Ook bevat Red Hat Enterprise Linux 6.7 nu de Security Content Automation Protocol (SCAP) Workbench, een eenvoudig te gebruiken tool die functioneert als een SCAP-scanner en op maat gemaakte SCAP-content-functionaliteit biedt. SCAP Workbench is gebaseerd op de bestaande SCAP-functionaliteit in Red Hat Enterprise Linux 6.

Red Hat Access InsightsOm de betrouwbaarheid van IT-implementaties te verbeteren, is Red Hat Enterprise Linux 6.7 compatibel met Red Hat Access Insights. Deze nieuwe hosted service van Red Hat helpt problemen op te lossen die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsvoering. Red Hat Access Insights maakt gebruik van de uitgebreide kennis van Red Hat Certified Engineers en Red Hat’s bekroonde customer support team, en waarschuwt IT-beheerders bij potentiële problemen, zoals problemen met de configuratie of kwetsbaarheden. Het dashboard helpt problemen op te sporen en op te lossen voordat een storing optreedt.

Linux innovatie
Red Hat Enterprise Linux 6.7 bevat tal van nieuwe, stabiele opensourcetechnologieën. Bedrijven kunnen vol vertrouwen nieuwe innovaties in fysieke, virtuele en cloud-omgevingen inzetten. Een voorbeeld is clufter, een tool voor het analyseren en het transformeren van clusterconfiguratieformaten, die momenteel beschikbaar is als eentechnology preview. Met clufter kunnen systeembeheerders bestaande high-availabilityconfiguraties updaten en ze laten draaien op de nieuwste high-availability tools van Red Hat. LVM Cache is nu een volledig ondersteunde functie, zodat gebruikers de prestatievoordelen van SSD-gebaseerde opslag kunnen maximaliseren, en tegelijk de kosten te beperken. Bovendien is een Red Hat Enterprise Linux 6.7 base image nu beschikbaar via de Red Hat Customer Portal. Klanten van Red Hat kunnen hiermee traditionele workloads in container-gebaseerde applicaties inzetten. Deze applicaties zijn geschikt voor gebruik op Red Hat gecertificeerde container-hosts, waaronder Red Hat Enterprise Linux 7, Red Hat Enterprise Linux Atomic Host en OpenShift Enterprise 3 by Red Hat.

Quotes
Jim Totton, vice president and general manager, Platforms Business Unit bij Red Hat

“Red Hat Enterprise Linux 6 is de stabiele, betrouwbare basis voor bedrijfskritische IT-implementaties wereldwijd. Red Hat Enterprise Linux 6.7 bouwt voort op deze basis en biedt daarnaast nieuwe mogelijkheden en diensten. De beschikbaarheid van een Red Hat Enterprise Linux 6.7 base image biedt bedrijven, die op het Red Hat Enterprise Linux 6 platform gestandaardiseerd zijn, de mogelijkheid om hun activiteiten ongewijzigd te laten, terwijl ze de overstap naar een container-gebaseerde applicatie-infrastructuur maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.