Red Hat introduceert OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 12 november 2015 12:30 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, onthult vandaag belangrijke verbeteringen aan zijn uitgebreide portfolio voor het ontwikkelen en implementeren van applicaties met gebruik van Linux-containers, OpenShift en Atomic. Steeds meer bedrijven kijken naar de adoptie van een container-gebaseerde architectuur voor applicatie-workloads. Het verbeterde aanbod van Red Hat maakt het gebruik van Linux-containers in het Docker-formaat mogelijk om zo op microservices-gebaseerde applicaties te creëren, waarmee traditionele workloads gemoderniseerd kunnen worden. Hierbij profiteert men van de veiligheidsfuncties van een geconsolideerde basis, gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux.

De nieuwe Red Hat producten zijn OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview. Samen bieden ze een uitgebreid platform voor de inzet van traditionele en container-gebaseerde applicaties. Jay Lyman, senior analyst, Enterprise Software, 451Research: “Naarmate steeds meer bedrijven interesse tonen in het ontwikkelen van container-gebaseerde workloads, bieden de nieuwe versies van Red Hat’s applicatieplatform en containeroplossingen een uitgebreid en geïntegreerd aanbod.” Dit betekent dat klanten applicaties niet hoeven aan te passen voor gebruik op technologieën van Red Hat. Bedrijven kunnen hierdoor consequent een verscheidenheid aan applicaties ontwikkelen, integreren, implementeren en beheren in een veiligere voor containers geoptimaliseerde infrastructuur.

OpenShift Enterprise 3.1
OpenShift by Red Hat is het enige enterprise-ready, web-scale container applicatieplatform in de markt, dat gebaseerd is op Docker Linux-containers, Kubernetes orkestratie en Red Hat Enterprise Linux 7. Deze nieuwste versie omvat een betere Docker en Kubernetes gebruikerservaring voor ontwikkelaars, middlewarediensten voor OpenShift en OpenStack-integratiemogelijkheden. Deze verbeteringen en nieuwe functies leveren een nieuw generatie platform dat ontwikkelaars flexibiliteit en keuze biedt en IT operations teams bruikbare inzichten verschaft. Ook zorgt het voor een meer gestroomlijnd beheer, met ondersteuning van traditionele stateful applicaties en nieuwere cloud-native stateless applicaties.

Atomic Enterprise Platform Public Preview
Om versnelde adoptie van container technologie door klanten en partners aan te moedigen en om participatie van de community te bevorderen, maakt Red Hat zijn container-infrastructuurmogelijkheden ook beschikbaar via Atomic Enterprise Platform als een vrij toegankelijke public preview. Het platform draait op een scale-out cluster van Red Hat Enterprise Linux Atomic Host, Red Hat’s minimale footprint, container-geoptimaliseerd besturingssysteem of Red Hat Enterprise Linux 7-instances. Dit vormt de enterprise-class basis voor het leveren van zowel cloud-native als traditionele applicaties met containers.

Ashesh Badani, vice president en general manager, OpenShift, Red Hat: “De mogelijkheden die Linux-containers bieden, vooral op het gebied van schaalbaarheid, hebben de potentie om het hele zakelijke IT-landschap opnieuw uit te vinden – van de manier waarop we applicaties bouwen en gebruiken tot hoe we middelen en diensten distribueren en leveren. OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform helpen om deze innovaties om te zetten in zakelijke implementaties. Ze helpen bij het bieden van een veiligere, stabielere en flexibelere infrastructuur, evenals een krachtige services layer waar organisaties een nieuwe golf van container-applicaties kunnen bouwen, implementeren, beheren en ondersteunen.”

Daarnaast wordt de integratie van Red Hat Gluster Storage en Red Hat Ceph Storage met OpenShift Enterprise 3.1 en Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview volledig ondersteund door Red Hat. Dit heeft als doel om naadloze, elastische opslag te bieden voor applicaties of microservices die in containers draaien. Via een aantal Kubernetes volume-plugins biedt Red Hat IT-organisaties aanzienlijk meer keuze in controle en flexibiliteit voor de beste opslagprotocollen, voor gebruik met stateful container-gebaseerde applicaties.

Beschikbaarheid
De algemene beschikbaarheid van OpenShift Enterprise 3.1 staat gepland voor eind november, gelijktijdig met de beschikbaarheid van de Red Hat Atomic Enterprise Platform Public Preview.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Interconnect


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!