Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host

Red Hat introduceert een speciale container-host voor veilige en betrouwbare container-applicaties in de open hybrid cloud

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 6 maart 2015 10:30 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), ‘s werelds toonaangevende leverancier van opensourceoplossingen, kondigt vandaag de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host, een besturingssysteem voor het draaien van de volgende generatie applicaties via Linux-containers. Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host biedt alle benodigde componenten om applicaties, die voor Red Hat Enterprise Linux 6 en 7 gebouwd zijn, eenvoudig als containers te verpakken.

Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host is gebaseerd op ‘s werelds toonaangevende enterprise Linux-platform. Het platform stelt enterprises in staat een container-gebaseerde architectuur te omarmen en te profiteren van eenvoudig onderhoud en de waarde van Red Hat’s ecosysteem, zonder in te hoeven leveren op de operationele prestaties, stabiliteit en veiligheid.

Een applicatiearchitectuur gebaseerd op Linux-containers vereist niet alleen de tools om containers te bouwen en te laten draaien, maar ook een onderliggende stabiele en betrouwbare basis, geschikt voor enterprises en met het vermogen om veiligheidsproblemen aan te pakken. Red Hat is vastberaden om enterprises een complete en geïntegreerde container-gebaseerde infrastructuuroplossing te bieden, die het verpakken van applicaties in containers combineert met een robuuste, geoptimaliseerde infrastructuur die een eenvoudige verplaatsing van Red Hat Enterprise Linux-gecertificeerde applicaties naar bare metal systemen, virtuele systemen en private en publieke clouds mogelijk maakt. Deze versie van Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host sluit aan op de strategie van Red Hat om Linux-containers een stabiel en betrouwbaar component van enterprise-IT binnen de open hybride cloud te maken.

Enterprise-Ready Container Host
Red Hat Enterprise Linux Atomic Host is speciaal ontworpen voor de inzet van Linux-containers en het biedt alleen de besturingssysteemcomponenten die nodig zijn om een gecontaineriseerde applicatie te laten draaien. Hierdoor wordt de overhead aanzienlijk gereduceerd en het onderhoud vereenvoudigd. Omdat Red Hat Enterprise Linux 7 de basis vormt van Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host bezit het de stabiliteit van Red Hat Enterprise Linux 7, evenals het ecosysteem van gecertificeerde hardwarepartners.

Veiligheid is altijd een prioriteit voor enterprises, maar de veiligheidseigenschappen van containers – inclusief de mogelijkheid om de veiligheid van een container gedurende de gehele levenscyclus te garanderen – heeft vragen opgeroepen. Om deze zorgen te adresseren, biedt Red Hat Enterprise Linux Atomic Host automatische security updates on-demand. Hiermee beschikken klanten over de ondersteunings- en levenscylusvoordelen van Red Hat Enterprise Linux in een gereduceerd image-formaat. Van Heartbleed en Shellshock tot Ghost, Red Hat-klanten ontvangen veiligheidsalerts, productupdates en security tools direct als ze beschikbaar zijn. Ze hoeven zich daardoor geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid en veiligheid van containers.

Voor het bouwen en onderhouden van containerinfrastructuur biedt Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host vele voordelen, waaronder:

 • Automatisch updaten en terugzetten via een image-gebaseerd updatemechanisme. Een automatische update kan in een enkele stap worden gedownload en geïmplementeerd, terwijl de oudere versie behouden blijft. Hierdoor kan men indien nodig de oudere versie terugzetten.
 • Container images in docker formaat kunnen worden ingezet als applicatiecontainers.
 • Enterprise-grade ondersteuning voor containers, waarbij tijdens het bouwen gebruik is gemaakt van platform-images van Red Hat, zoals Red Hat Enterprise Linux 6 en 7 en gecertificeerde containers van Red Hat’s independent software vendor (ISV) partners.
 • Container orkestratie door Kubernetes, creëren van large-scale business applicaties van discrete diensten die zijn ingezet in containers binnen clusters van Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host.
 • Betere beveiliging by default via SELinux, cgroups en kernel namespaces, biedtmilitary-grade beveiliging out-of-the-box en isoleert elke container effectief in een multi-container omgeving.
 • Ondersteuning voor super-privileged containers zorgen ervoor dat host management-applicaties op een veilige manier toegang krijgen tot de host en andere containers. Deze gespecialiseerde container biedt gebruikers de middelen om software van derden te installeren en de atomic command, die inherent is aan Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host. Dit vereenvoudigt de complexiteit die samengaat met het creëren van dergelijke containers en verbetert het gebruikersgemak.
 • Applicatie-portabiliteit in open hybrid cloud door gebruik te maken van Red Hat’s gecertificeerde ecosysteem. Hierdoor zijn veilige en stabiele container-deployments mogelijk op fysieke hardware, op gecertificeerde hypervisors waaronder Red Hat Enterprise Virtualization, VMware en Microsoft Hyper-V, en op gecertificeerde publieke cloud-diensten, zoals Amazon Web Services en Google Cloud Platform.

Virtueel event
Op 12 maart vindt er een virtueel event plaats over de waarde van Linux containers, genaamd “Transform Application Delivery with Containers”. Voor meer informatie en voor registratie, zie http://bit.ly/1Aigjde.

Quotes
Jim Totton, vice president and general manager, Platforms Business Unit, Red Hat
”Twaalf jaar geleden introduceerde Red Hat de eerste versie van Red Hat Enterprise Linux. Toonaangevende softwaretechnologie vormde de basis en werd de ruggengraat die enterprises ondersteunt, van de server tot de cloud. Met de introductie van Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host doen we nu hetzelfde voor Linux-containers, namelijk het leveren van innovatieve open technologie met de stabiliteit en veiligheid die enterprise nodig hebben. Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host is meer dan enkel een toevoeging aan het Red Hat Enterprise Linux-portfolio, het is de toekomst van enterprise-applicaties. Het is een krachtige en flexibele applicatie die groter is dan de som der delen en volledig gebaseerd is op de kracht van open innovatie.”

Masahiko Iwata, general manager, NTT Open Source Software Center, Nippon Telegraph and Telephone Corporation
“Met de komst van krachtige runtimes, zoals Docker en Kubernetes, die het beheer van containers tijdens de gehele levenscyclus vereenvoudigen, vervullen Linux containers als een technologie zijn potentieel en zorgen voor een revolutie in het PaaS-landschap. Wij geloven dat Red Hat Enterprise Linux 7 Atomic Host het plaatje vervolmaakt door eenhardened containerplatform te bieden dat gebouwd is op het betrouwbare besturingssysteem Red Hat Enterprise Linux 7. Daarnaast integreert het de tooling van container-gebaseerde applicaties en service deployment.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.