Red Hat introduceert Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 18 februari 2015 14:31 uur

Red Hat, Inc., wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6. De nieuwe versie bevat updates die als basis dienen voor het bouwen van OpenStack-powered clouds voor enterprises met geavanceerde cloud-gebruikers, voor telecommunicatiebedrijven, Internet service providers (ISP’s) en publieke cloud hosting providers.

Het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform vormt de basis voor een productieklare cloud. De oplossing combineert Red Hat’s flexibele OpenStack-technologie met de veiligheid en stabiliteit van Red Hat Enterprise Linux. Het platform biedt een nieuwe standaard voor OpenStack-implementaties voor klanten in alle regio’s, van verschillende grootte en die actief zijn in verschillende branches, zoals het onderwijs, de financiële dienstverlening, de overheid, de gezondheidszorg, detailhandel en telecommunicatie.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 omvat zowel verbeteringen in de Linux- als in de OpenStack-componenten, zoals op het gebied van interoperabiliteit en gebruikersgemak. Zo zijn Red Hat’s intuïtieve grafische installatie- en beheertools vernieuwd, wat voor meer efficiëntie zorgt en de complexiteit van een cloud-deploymentvermindert.

Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 is gebaseerd op de OpenStack Juno release en bevat nieuwe functies die de implementaties van OpenStack-technologie binnen bestaande datacenters vergemakkelijken. Daarnaast omvat het specifieke mogelijkheden voor telecommunicatieproviders om Network Functions Virtualization (NFV) implementaties tussen carriers mogelijk te maken, waaronder:

 • IPv6-ondersteuning, voor zowel provider- als tenant-netwerken. Klanten kunnen zodoende IPv6-adressen voor fysieke netwerken toewijzen.
 • Neutron high availability biedt een verbeterde OpenStack-ervaring met Neutron-agents in “active-active”-mode voor high availability configuratie. Deze beschikbaarheid verbetert de redundantie voor networking, biedt service uptime en verbetert de stabiliteit voor grootschalige productie-clouds.
 • Single root I/O virtualization (SR-IOV) networking, ondersteund door een nieuwe driver, stelt gebruikers in staat de hypervisor en virtuele switch-levels te omzeilen en direct een netwerkswitch uit te voeren op hun hardware.
 • Ondersteuning voor multi-LDAP backends en domeinen, allemaal binnen een enkele Identity service node, vergemakkelijkt het installatie- en configuratieproces voor het platform, evenals dagelijkse activiteiten op de lange termijn.
 • Volledige ondersteuning voor dataverwerking, zorgt ervoor dat de Sahara-service van een tech preview transformeert tot een volledig ondersteunde functie die big data workloads mogelijk maakt.
 • Diepere Ceph-integratie met nieuwe mogelijkheden voor OpenStack Compute (Nova) en OpenStack Block Storage (Cinder), inclusief volledige ondersteuning voor kortstondige volumes, gesteund door de Ceph block device. Dit staat ‘schijfloze’ compute nodes en het vrijwel direct opstarten van nieuwe virtuele machines toe.
 • Nieuwe tech preview functies, onderstrepen Red Hat’s continue innovatie in OpenStack met introducties van nieuwe mogelijkheden van niet-ondersteunde technologie previews, inclusief bare metal provisioning en TripleO-implementatie en -beheer.

Interoperabiliteit
Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 helpt klanten om vendor lock-in te voorkomen en interoperabiliteit te stimuleren. Red Hat kondigde onlangs een nieuwe Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform cloud management API aan, evenals een certificatieproces voor cloud management tools van derden. Dit past in de strategie om het Red Hat CloudForms hybride beheerplatform te ondersteunen en biedt klanten meer keuze.

Partner ecosysteem
Het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructuur Partner Netwerk streeft naar een veelzijdiger aanbod cloud-oplossingen en wil de integratie met bestaande datacenter technologieën en plug-ins van derden vergemakkelijken. Met de release van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 telt het Red Hat OpenStack Cloud Infrastructuur Partner Netwerk nu meer dan 275 gecertificeerde OpenStack-partners, met meer dan 1.000 oplossingen die zijn gecertificeerd voor gebruik op het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform.

Beschikbaarheid
Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6, ontworpen met Red Hat Enterprise Linux 7, is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.

Quotes
Radhesh Balakrishnan, general manager, OpenStack, Red Hat 
“Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 biedt functies voor enterprises en telecombedrijven, op basis van samenwerkingen met honderden klanten en partners over de hele wereld, om een open cloud infrastructuur te realiseren. Deze versie helpt een breder scala aan bedrijven en cloud service providers eenvoudig en snel de overgang te maken naar een OpenStack-gedreven cloud-infrastructuur en wordt gesteund door ons robuuste partnerecosysteem.”

Idan Mor, senior director, Strategische Allianties, CloudBand bij Alcatel-Lucent
“Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform is sinds begin 2014 in het CloudBand NFV-platform van Alcatel-Lucent ingebed. Communicatie service providers zijn op zoek naar deze samenwerking om de NFV-functies in OpenStack te stimuleren en via het platform te gebruiken. We zijn blij met de nieuwe NFV-functies in de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 en Red Hat Enterprise Linux 7. Ze zijn essentieel voor de migratie van een telecommunicatienetwerk naar een cloud-infrastructuur. Daarnaast is open source belangrijk voor onze klanten. Samen met Red Hat’s betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties maakt het ons platform tot een carrier-grade oplossing.”

Lew Tucker, vice president and Chief Technology Officer for Cloud, Cisco
“Cisco is verheugd om dankzij de samenwerking met Red Hat onze klanten de vernieuwingen en verbeteringen in OpenStack’s tiende versie (Juno) te kunnen bieden. Onze gezamenlijke oplossing, Cisco UCS Integrated Infrastructure voor Red Hat Enterprise Linux OpenStack platform, biedt gevalideerde ontwerpen en referentie-architecturen voor het deployen van Red Hat’s enterprise-ready distribution op Cisco’s complete turn-key oplossing voor compute, netwerk en storage. De gezamenlijke oplossing bevat ook gecoördineerde ondersteuning en consultancydiensten van Cisco, om de OpenStack-implementatie te vereenvoudigen en te versnellen.”

Jim Ganthier, vice president and general manager, Dell Engineered Solutions
“Wij zijn reeds lange tijd partner, waren de eerste tier-1 serverprovider die Red Hat Linux op servers aanboden en blijven onze gezamenlijke klanten waarde bieden met geïntegreerde en gezamenlijk ontwikkelde op OpenStack gebaseerde oplossingen. Onze ervaring en leiderschap op zowel software als hardware gebied zal ook met de komst van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 klanten een gedifferentieerde benadering voor OpenStack bieden met een gestroomlijnde, stabiele en gecertificeerde oplossing waar ze op kunnen vertrouwen voor de lange termijn.”

Mauri Whalen, vice president, Software and Services Group and director of Core System Development, Intel Corporation
“Intel en Red Hat blijven enterprise-class mogelijkheden in OpenStack bieden om de implementatie voor enterprises en communicatie service providers te vergemakkelijken en meer waarde te bieden Met de ondersteuning voor NFV biedt Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6 een open en breed ondersteund platform voor het inzetten en orkestreren van de volgende generatie van flexibele en efficiënte clouds en netwerken, gebaseerd op opensource kostenmodellen en zonder de flexibiliteit of keuze voor de eindgebruiker in te perken.”

Michael Clever, senior vice president, Core, Nokia Networks
“Nokia Networks definieert vereisten voor de datacenterarchitectuur van operators om te voldoen aan de behoeften van gevirtualiseerde netwerkfuncties. In samenwerking met Red Hat hebben we gewerkt aan het prioriteren van de NFV-infrastructuurfuncties die nu beschikbaar komen in Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform 6. Nokia Networks gebruikt deze en andere cloud stack oplossingen voor het leveren van carrier-grade NFV end-to-end oplossingen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.