Red Hat neemt eNovance over

Overname vergroot Red Hat’s technische expertise van OpenStack

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 19 juni 2014 09:41 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van eNovance, een leverancier van open source cloud computing services. Door de integratiemogelijkheden en het engineering talent van eNovance over te nemen, kan Red Hat beter tegemoet komen aan de groeiende vraag naar enterprise consulting, design en deployment.

Zoals opgemerkt door IDC-analisten Laura DuBois en Ashish Nadkarni in hun samenvatting van de OpenStack Summit afgelopen lente: “Integrators zoals eNovance zullen cloud service providers en enterprises blijven ondersteunen in het bouwen van grote OpenStack-clouds. … De toekomst van OpenStack ziet er positief uit. De volgende Summit in Parijs zal OpenStack naar het volgende niveau brengen in de fascinerende reis om het de facto cloud OS te worden.”1

eNovance is in 2008 opgericht door Raphaël Ferreira, Nicolas Marchal en Pierre Molin. Het bedrijf helpt service providers en grote zelfstandige organisaties bij het snel en kosteneffectief bouwen en gebruiken van cloud-infrastructuren. Daarnaast helpt het bedrijf organisaties bij het beheren van een grote hoeveelheid webapplicaties van klanten op de grootste publieke clouds ter wereld. Net als Red Hat bevindt eNovance zich in de voorhoede van de OpenStack community. Het bedrijf behoort tot de top tien van bedrijven die bijdragen aan het OpenStack-project en het is het enige Europese Gold Member-bedrijf van de OpenStack Foundation. eNovance heeft meer dan 150 klanten wereldwijd, waaronder Alcatel-Lucent, AXA, Cisco, Cloudwatt en Ericsson, en heeft kantoren in Parijs, Montreal en Bangalore.

De eerste samenwerking tussen Red Hat en eNovance stamt uit 2013 waarbij ze gezamenlijke klanten OpenStack implementatie- en integratiediensten leverden om zo de adoptie van Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform te stimuleren. In mei 2014 kondigden de twee bedrijven een uitgebreide samenwerking aan om Network Functions Virtualization (NFV) en telecommunicatie-innovaties voor OpenStack te stimuleren.

Red Hat is overeengekomen om eNovance over te nemen voor een bedrag van 50 miljoen euro en 20 miljoen euro in aandelen van Red Hat, behoudens bepaalde wijzigingen bij het afsluiten. De overeenkomst wordt naar verwachting in juni 2014 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Quotes

Raphaël Ferreira, mede-oprichter & ceo van eNovance

“eNovance ziet, net als Red Hat, de transformerende kracht in die OpenStack kan hebben op de zakelijke markt als het op de juiste manier wordt ingezet en geïntegreerd. Wij zijn verheugd om deel uit te gaan maken van Red Hat. Zij bieden vandaag de dag niet alleen een van de beste OpenStack-distributies, maar we delen ook de overtuiging dat OpenStack het beste kan worden geïmplementeerd en geïntegreerd op een continue en frictieloze manier. Deze gedeelde filosofie, gecombineerd met onze wederzijdse diepe kennis en kunde, helpen ons om het doel dat we vanaf de oprichting van het bedrijf hebben gesteld, te realiseren. Dit doel was om de kracht en openheid van OpenStack naar een zo breed mogelijk publiek in de wereld te brengen.”

Arun Oberoi, executive vice president, Global Sales and Services bij Red Hat

“eNovance is cloud computing services provider van wereldklasse met een bewezen staat van dienst door vele succesvolle wereldwijde implementaties. eNovance’s diepe OpenStack-expertise, gecombineerd met Red Hat’s enterprise-class OpenStack-portfolio, waaronder het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Red Hat Cloud Infrastructure, kunnen een game-changer zijn aangezien steeds meer internationale organisaties kiezen voor OpenStack voor hun cloud-implementaties.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.