Red Hat neemt IT-automation- en DevOps-bedrijf Ansible over

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 19 oktober 2015 11:00 uur

Red Hat, Inc, wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om Ansible, Inc, een leverancier van krachtige IT-automation oplossingen over te nemen. De automation-mogelijkheden van Ansible, samen met Red Hat’s bestaande managementportfolio, helpen gebruikers de kosten te verlagen en complexiteit te verminderen bij het beheer van zowel cloud-native als traditionele applicaties in hybride cloudomgevingen. Met de aankondiging vandaag breidt Red Hat zijn leiderschap uit in hybride cloudbeheer, OpenStack en containers.

Saïd Ziouani, mede-oprichter en CEO van Ansible: “Wij zijn zeer verheugd dat Red Hat, een wereldwijde leider in open source, voor Ansible heeft gekozen om in te spelen op de toekomst van IT-automation en systeembeheer. Het is een bevestiging dat eenvoud, een portfolio met grootzakelijke klanten en een robuuste community doorslaggevend zijn voor enterprise IT-automation, van compute, networking en cloud tot containers.”

De eenvoudige aanpak van Ansible vereist, in tegenstelling tot concurrerende oplossingen, geen speciale programmeervaardigheden en neemt daarmee een van de meest belangrijke barrières weg voor IT-automation. Joe Fitzgerald, vice president Management bij Red Hat: “Ansible is een duidelijke leider in IT-automation en DevOps en helpt Red Hat een grote stap voorwaarts te zetten in het creëren van ‘frictionless IT’. Red Hat transformeert IT-beheer, stimuleert innovatie die 100 procent open source is, gebouwd op een open managementplatform dat is gericht op het verlagen van kosten en verminderen van complexiteit door gebruiksgemak en automatisering.”

Door Ansible aan het hybride managementportfolio toe te voegen, helpt Red Hat klanten van de ingebruikname en configuratie tot het uitvoeren van upgrades met:

 • Het inzetten en beheren van applicaties in private en publieke clouds
 • Het versnellen van de dienstverlening via DevOps-initiatieven
 • Het stroomlijnen van OpenStack-installaties en -upgrades
 • Het verbeteren van container adoptie door de orkestratie en configuratie te versimpelen

Het upstream Ansible-project is een van de meest populaire open source automation-projecten op GitHub met een actieve en zeer betrokken community van bijna 1.200 deelnemers. Ansible Automation wordt gebruikt door een groeiend aantal Fortune 100-bedrijven en ontving diverse onderscheidingen, waaronder een 2015 InfoWorld Bossie Award.

Door de overname van Ansible omvatten Red Hat’s managementoplossingen voor zowel open hybride cloud- als IT-beheer:

 • Red Hat CloudForms, een open managementplatform dat orkestratie, governance en policy-gebaseerde controle biedt voor hybride clouds en self-service provisioning, resource management evenals quota enforcement, metering en chargeback mogelijk maakt.
 • Red Hat Satellite, een lifecycle beheeroplossing met geïntegreerde infrastructuur-provisioning, softwaredistributie, patchbeheer en auditing-mogelijkheden.
 • Ansible en Ansible Tower, een IT-automation en DevOps-platform dat de deployment en IT-automation van multi-tier applicaties binnen hybride clouds vereenvoudigt.

De transactie wordt naar verwachting in oktober 2015 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...