Red Hat neemt IT-automation- en DevOps-bedrijf Ansible over

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 19 oktober 2015 11:00 uur

Red Hat, Inc, wereldwijd marktleider op het gebied van opensourcesoftware, kondigt vandaag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om Ansible, Inc, een leverancier van krachtige IT-automation oplossingen over te nemen. De automation-mogelijkheden van Ansible, samen met Red Hat’s bestaande managementportfolio, helpen gebruikers de kosten te verlagen en complexiteit te verminderen bij het beheer van zowel cloud-native als traditionele applicaties in hybride cloudomgevingen. Met de aankondiging vandaag breidt Red Hat zijn leiderschap uit in hybride cloudbeheer, OpenStack en containers.

Saïd Ziouani, mede-oprichter en CEO van Ansible: “Wij zijn zeer verheugd dat Red Hat, een wereldwijde leider in open source, voor Ansible heeft gekozen om in te spelen op de toekomst van IT-automation en systeembeheer. Het is een bevestiging dat eenvoud, een portfolio met grootzakelijke klanten en een robuuste community doorslaggevend zijn voor enterprise IT-automation, van compute, networking en cloud tot containers.”

De eenvoudige aanpak van Ansible vereist, in tegenstelling tot concurrerende oplossingen, geen speciale programmeervaardigheden en neemt daarmee een van de meest belangrijke barrières weg voor IT-automation. Joe Fitzgerald, vice president Management bij Red Hat: “Ansible is een duidelijke leider in IT-automation en DevOps en helpt Red Hat een grote stap voorwaarts te zetten in het creëren van ‘frictionless IT’. Red Hat transformeert IT-beheer, stimuleert innovatie die 100 procent open source is, gebouwd op een open managementplatform dat is gericht op het verlagen van kosten en verminderen van complexiteit door gebruiksgemak en automatisering.”

Door Ansible aan het hybride managementportfolio toe te voegen, helpt Red Hat klanten van de ingebruikname en configuratie tot het uitvoeren van upgrades met:

 • Het inzetten en beheren van applicaties in private en publieke clouds
 • Het versnellen van de dienstverlening via DevOps-initiatieven
 • Het stroomlijnen van OpenStack-installaties en -upgrades
 • Het verbeteren van container adoptie door de orkestratie en configuratie te versimpelen

Het upstream Ansible-project is een van de meest populaire open source automation-projecten op GitHub met een actieve en zeer betrokken community van bijna 1.200 deelnemers. Ansible Automation wordt gebruikt door een groeiend aantal Fortune 100-bedrijven en ontving diverse onderscheidingen, waaronder een 2015 InfoWorld Bossie Award.

Door de overname van Ansible omvatten Red Hat’s managementoplossingen voor zowel open hybride cloud- als IT-beheer:

 • Red Hat CloudForms, een open managementplatform dat orkestratie, governance en policy-gebaseerde controle biedt voor hybride clouds en self-service provisioning, resource management evenals quota enforcement, metering en chargeback mogelijk maakt.
 • Red Hat Satellite, een lifecycle beheeroplossing met geïntegreerde infrastructuur-provisioning, softwaredistributie, patchbeheer en auditing-mogelijkheden.
 • Ansible en Ansible Tower, een IT-automation en DevOps-platform dat de deployment en IT-automation van multi-tier applicaties binnen hybride clouds vereenvoudigt.

De transactie wordt naar verwachting in oktober 2015 afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.