Red Hat: Nieuwe Ansible-mogelijkheden maakt DevOps voor het netwerk mogelijk

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 19 februari 2016 20:00 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, breidt het IT automation en DevOps-platform Ansible uit en zorgt ervoor dat nu ook netwerkinfrastructuur op basis van DevOps onderhouden en beheerd kan worden. Het platform biedt daarbij native en agentless ondersteuning voor het automatiseren van heterogene netwerkinfrastructuur door gebruik te maken van dezelfde eenvoudige automatiseringstaal die Ansible aan IT-teams biedt. Red Hat wil klanten met deze uitbreiding van Ansible helpen hun gehele applicatie-infrastructuur, inclusief netwerkapparatuur, met één automation tool te orkestreren

Uit de resultaten van het in 2015 gepubliceerde onderzoek “SDx Cloud Management Report: OpenStack and More” naar cloudarchitecturen en platformen blijkt dat 76 procent van de respondenten netwerkapparatuur als het meest onvolwassen component in het cloudbeheer beschouwt. Door netwerkapparatuur op te nemen in de Ansible-architectuur, kunnen Red Hat-klanten netwerkapparatuur efficiënter beheren en aanpassen en krijgen ze een flexibelere IT-infrastructuur. Daarnaast kunnen ze een brug slaan tussen IT beheer- en netwerkteams enagilty en modernisering bevorderen.

Door gebruik te maken van Ansible’s eenvoudige, krachtige en agentless-benadering kunnen organisaties het beheer van compute, applicaties, virtualisatie en networking op een nieuwe manier organiseren. Deze benadering biedt diverse voordelen:

 • Voor netwerkteams die op zoek zijn naar meer agile DevOps-methodologieën voor netwerkinfrastructuren. Ansible kan de mogelijkheden om heterogene netwerkapparaten te bouwen en te gebruiken uitbreiden. Hierdoor krijgen de netwerkteams de ruimte zich te focussen op de ontwikkeling van het netwerk om te voldoen aan de veranderende bedrijfsbehoeften.
 • Voor systeem- en applicatieteams die een holistische benadering voor het beheer van applicatieworkloads van netwerkapparatuur willen. Met de ondersteuning van Ansible’s native netwerktechnologie kunnen ze hun DevOps-tools uitbreiden tot heterogene netwerkapparatuur.
 • Voor executives en het senior management die zich zorgen maken over het automatiseren en orkestreren in een steeds complexer wordende IT-omgeving. Ansible biedt een framework dat verschillende netwerken integreert, zonder beheermethodologieën en verticaal geïntegreerde applicaties van leveranciers te introduceren.

Red Hat’s Ansible networking framework ondersteunt op dit moment:

 • Arista Networks – Arista EOS;
 • Cisco Systems – Cisco Application Centric Infrastructure (ACI); Cisco IOS-XE®; Cisco IOS-XR®; en Cisco NX-OS;
 • Cumulus Networks – Cumulus Linux;
 • OpenSwitch.net – OpenSwitch; en
 • Juniper Networks – Junos OS.

Beschikbaarheid
De ondersteuning voor het automatiseren van netwerkinfrastructuur in Ansible is per direct beschikbaar.

Quotes
Todd Barr, general manager, Ansible bij Red Hat
“De huidige netwerken zijn ingewikkeld en bestaan grotendeels uit oplossingen van meerdere leveranciers. Hierdoor zijn ze niet flexibel en kunnen bedrijven niet snel op bedrijfsveranderingen reageren. Door een DevOps-mentaliteit en -aanpak voor het netwerk te hanteren, kunnen klanten van hun netwerkbeheer een voorspelbaar, herhaalbaar en geautomatiseerd proces maken. Door de kracht van Ansible, de populaire open source IT-automation-oplossing naar het netwerk te brengen, geven we klanten de mogelijkheid om hun complexe netwerkautomatisering en workflow problemen op een nieuwe manier op te lossen.”

Jay Lyman, research manager, Cloud Management and Containers bij 451Research
“Ontwikkelingen op het gebied van cloud en automatsering bieden belangrijke mogelijkheden om het netwerk verder te ontwikkelen en verschillende technologieën en teams samen te brengen. Met behulp van nieuwe netwerkautomatiseringsmogelijkheden brengt Red Hat de voordelen van DevOps naar een nieuw IT-gebied. Klanten worden geholpen hun netwerken beter aan te pakken.”

Mike Cohen, director of product management, Cisco
“De trends van cloud, big data en microservices vragen om steeds meer snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit in netwerkinfrastructuren. Door te bouwen op Cisco’s open softwarearchitectuur en open API’s in de kern van onze IOS-XE-, NX-OS- en ACI-platformen biedt Ansible onze klanten een extreem krachtig IT-automation tool om de weg te plaveien voor de adoptie van DevOps-modellen.”

Brian Ortbals, vice president, Advanced Technology bij World Wide Technology (WWT)
“Ansible is een integraal onderdeel van de automation-strategie van World Wide Technology. Network automation en programmeerbaarheid met behulp van Ansible is een belangrijk component van het trainingscurriculum van WWT professional services Cisco ACI deployment engineers. WWT heeft met behulp van Ansible een oplossing ontwikkeld om Nexus 9000 series switches consistent en efficiënt te configureren naar de specificaties van de klant. Deze aankondiging verstevigt de relatie tussen WWT en Red Hat om operationele efficiëntie van #netdevops voor onze klanten te realiseren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.