Red Hat Satellite 6 biedt cloud-systeembeheer voor zowel datacenters als cloud-omgevingen

Red Hat Satellite 6 biedt configuratie en lifecycle management voor meerdere fysieke, virtuele en hybride cloud-omgevingen

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 11 september 2014 11:30 uur

Red Hat, een leverancier van opensource oplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Red Hat Satellite 6, een totaaloplossing voor het beheren van verschillende clouds. Red Hat Satellite 6 richt zich daarbij onder andere op het lifecycle management van Red Hat-systemen door software distributies, patches en configuratie te bieden. Daarnaast is het mogelijk contracten voor verschillende fysieke, virtuele en cloud-omgevingen te beheren.

De drie hoofdthema’s van Red Hat Satellite 6, zijn:

 • Simplificering: Dit wordt bereikt door het aantal beheertools te verminderen, verschillende stappen te automatiseren en lifecycle processen waar nodig te stroomlijnen.
 • Schaalbaarheid: De oplossing geeft de mogelijkheid om een groot aantal fysieke of virtuele systemen te beheren en deze systemen kunnen ook nog eens over geografisch verschillende locaties gedistribueerd zijn.
 • Innovatie: Open source zorgt in alle IT-sectoren voor innovatie, ook op het gebied van systeembeheer. Red Hat heeft zijn expertise in open source gebruikt om een aantal van de best beschikbare functionaliteiten van diverse opensourceprojecten en -communities samen te voegen en zo Red Hat Satellite te creëren. Bedrijven kunnen zo beschikken over de nieuwste innovaties in een volledig geïntegreerde, ondersteunde en gecertificeerde oplossing.

Het aantal systemen dat op meerdere platformen draait, neemt almaar toe en IT-omgevingen worden hierdoor steeds complexer. Voor de IT-organisatie is het noodzakelijk dat ze beschikken over de juiste beheertools voor het bijhouden van de prestaties, de beschikbaarheid en de governance. Systemen worden tegenwoordig geïmplementeerd in verschillende omgevingen, waaronder fysieke systemen, gevirtualiseerde platformen en private-public clouds. Door voor elke omgeving losse tools te gebruiken die niet met elkaar samenwerken, kunnen de kosten oplopen en wordt het voor de systeembeheerder moeilijk om efficiënt te werken.

Red Hat Satellite 6 levert een complete beheeroplossing voor het lifecycle management van Red Hat-systemen. Het systeem bevat een management console en een methode voor het beheren van tools waarmee een systeem gebouwd, beheerd en vervangen kan worden. Satellite 6 biedt bovendien overzicht vanuit één scherm, een aantal Red Hat Package managers en Puppet Modules die met filters en regels versterkt zijn. Content views bevatten informatie over zowel de software als de configuratie en zijn zichtbaar in de gehele lifecycle waardoor er een end-to-end lifecycle beheersysteem is.

Red Hat Satellite kan niet alleen de lifecycle van Red Hat Enterprise Linux software beheren, maar ook die van het Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Storage, Red Hat Directory Server, Red Hat Certificate System en OpenShift Enterprise.

Andere nieuwe mogelijkheden die Red Hat Satellite 6 biedt, zijn:

 • Dienstverlening op bare metal, gevirtualiseerde infrastructuur en op publieke of private clouds, allemaal vanuit één scherm en met een simpel proces, waaronder Red Hat Enterprise Virtualization, Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform, VMware en Amazon EC2.
 • System discovery biedt gebruikers de mogelijkheid om non-provisioned hosts te zoeken en onderzoeken zodat een snelle implementatie mogelijk is.
 • Drift remediation geeft gebruikers de mogelijkheid om automatisch systeemcorrecties uit te voeren met rapportages, audits en verandergeschiedenis.
 • Contractbeheer geeft opties om eenvoudig te rapporteren en inzicht te verkrijgen in de gekochte producten, zodat einddata in de gaten gehouden kunnen worden.

Red Hat Satellite 6 is ook bijzonder goed schaalbaar met de nieuwe Red Hat Satellite Capsule server, die gebruikt wordt om software en configuratie content te federeren en distribueren. De capsule server geeft gebruikers de mogelijkheid om Red Hat Satellite eenvoudiger te schalen, zodat er meer en veelzijdiger systemen beheerd kunnen worden. Content wordt ermee lokaal beheerd zodat iedere locatie efficiënte dienstverlening krijgt. Om resource overloads op de capsule server te voorkomen, kan Satellite 6 extra workloads aan voor meerdere servers. Het verkleint zo het aantal workloads van een enkele Satellite.

De opensourcecommunity is steeds innovatiever en Red Hat Satellite – en vele van zijn afgeleide projecten, waaronder het Foreman project – zijn hier het resultaat van. Gebruikers blijven zo nauw betrokken bij de innovaties. Met zijn opensourcearchitectuur incorporeert Red Hat de laatste innovaties uit de opensourcecommunity en biedt dit bedrijven aan als een volledig ondersteunde en gecertificeerde oplossing.

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...