Red Hat start wereldwijd een nieuw Certified Cloud en Service Provider-programma

Nieuw programma biedt partners die een open hybride cloud bouwen nog meer flexibiliteit, keuze en schaalbaarheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 16 juli 2015 11:45 uur

Red Hat, Inc. introduceert wereldwijd het Red Hat Certified Cloud and Service Provider program. Dit programma vervangt het huidige Certified Cloud Provider program. Red Hat breidt hiermee het cloud ecosysteem verder uit om distributeurs, managed service providers en andere partners die zich bezighouden met het opbouwen van een hybride cloud – en niet alleen van multi-tenant publieke clouds – nog beter te ondersteunen.

Nu cloud-aanbieders hun bedrijfsmodellen met private clouds, infrastructuren op basis van Linux-containers en Platform-as-a-Service (PaaS)-oplossingen uitbreiden, hebben ze extra flexibiliteit nodig om aan de vraag van klanten naar cloud-gebaseerde technologieën van Red Hat te kunnen voldoen. Het Red Hat Certified Cloud and Service Provider program voorziet in deze behoefte door niet alleen de ondersteuning voor partners uit te breiden, maar ze ook meer Red Hat-oplossingen te kunnen bieden.

Mark Enzweiler, Senior Vice President Global Partners and Alliances bij Red Hat: “Het Certified Cloud and Service Provider Program is een betekenisvolle stap voor een van de belangrijkste distributiekanalen van Red Hat. Onze partners willen op basis van opensourcetechnologie verder groeien en dit wereldwijde programma biedt nieuwe mogelijkheden om omzet te realiseren en de zakelijke relatie met Red Hat te verdiepen.”

De benoeming tot Red Hat gecertificeerd Cloud and Service Provider wordt aan Red Hat-partners toegekend na validatie door Red Hat. Iedere provider moet aan de test- en certificatie-eisen voldoen en aantonen dat ze een veilige, schaalbare, consistente omgeving kunnen leveren voor de inzet van zakelijke cloud-oplossingen evenals ondersteuning. Het wereldwijde uniforme programma biedt klanten, independent software vendors (ISV’s) en partners het vertrouwen dat Red Hat-productexperts een oplossing intensief getest hebben.

Ten tijde van de lancering van het programma zijn maar liefst 13 van de 15 in het Gartner Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service opgevoerde service providers 1reeds Red Hat Certified Cloud and Service Providers. Afgelopen jaar steeg het aantal cloud-partners in Red Hat’s ecosysteem wereldwijd met 58 procent.

Michael Ferris, senior direct Business Architecture bij Red Hat: “Net als de enterprise IT is de wereld van cloud computing voortdurend in ontwikkeling, vooral met de voordelen die met de hybride cloud en Linux container-gebaseerde architectuur samenhangen. Het Red Hat Certified Cloud and Service Provider Program is geschikt voor bijna alle service provider-modellen – van een publieke cloud tot on-site managed services, en biedt onze klanten een veilig, stabiel en betrouwbaar partner ecosysteem waarop de volgende generatie IT-projecten met behulp van Red Hat-oplossingen kunnen worden gebouwd.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.