Red Hat versnelt de levering van applicaties met nieuwe Linux Container innovaties

 • Bedrijfsnieuws van
 • Red Hat
 • geplaatst op
 • 24 april 2014 11:19 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, introduceert diverse nieuwe innovaties rondom Linux Container. De innovaties ondersteunen de visie van het bedrijf om oplossingen te bieden die via de inzet van containers en Docker-technologie de levering van applicaties optimaliseren, evenals orkestratie van bare metal systemen, virtuele machines en private en publieke clouds.
Deze innovaties omvatten:

 • Project Atomic – een nieuw community-project om technologieën voor container-hosts te ontwikkelen die zijn gebaseerd op een nieuwe mogelijkheden in het Linux ecosysteem. De nieuwe tools die voortkomen uit het project, maken een nieuwe versie van Red Hat Enterprise Linux mogelijk, te weten Red Hat Enterprise Linux Atomic Host. Deze versie wil Red Hat samen met Red Hat Enterprise Linux 7 introduceren.
 • GearD – een nieuw OpenShift Origin community-project voor een snelle ontwikkeling van applicaties en constante integratie, en dat voorziet in de applicatie code voor containerized applicatieomgevingen.
 •  High-Touch bètaprogramma – een uitbreiding van het Red Hat Enterprise Linux 7 High-Touch bètaprogramma met integratie van de Red Hat Enterprise Linux Atomic Host en Docker containertechnologieën.

Linux Containers en Docker hebben zich snel ontpopt als belangrijke packaging en delivery opensourcetechnologieën en combineren applicatie-isolatie met de flexibiliteit van een image-based deployment-methode. Dit kan een aantal voordelen bieden, waaronder:

 • Applicatieportabiliteit, waardoor de applicatie op diverse gecertificeerde container-hosts kan worden ingezet.
 • Minimale footprint vermindert de noodzaak om nieuwe applicatie containers te gebruiken.
 • Vereenvoudigd beheer verkleint de moeite en risico’s bij patches.
 • Lagere ontwikkelkosten, aangezien bedrijven applicaties alleen hoeven te ontwikkelen, testen en certificeren binnen één en dezelfde container runtime-omgeving.

De opensourcecontainertechnologieën maken ook de weg vrij voor een geoptimaliseerde applicatie-infrastructuur voor de open hybride cloud, omdat ze de hele levenscyclus van de applicatie kunnen vereenvoudigen, van ontwikkeling en implementatie tot onderhoud en beheer. Nu een toenemend aantal bedrijven de DevOps-filosofie omarmt, verwacht Red Hat dat containertechnologieën een belangrijke rol gaan spelen in hoe organisaties applicaties leveren en beheren.

Met de groeiende populariteit van Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) helpen applicatiecontainers ook cloud lock-ins te voorkomen. Door infrastructuurdiensten te scheiden van applicaties kunnen containerized applicaties niet alleen tussen verschillende cloud-omgevingen worden verschoven maar ook tussen fysieke en virtuele omgevingen.
Red Hat is de eerste en enige IT-leverancier met een container-specifieke host die de nieuwe container-functionaliteiten in het Linux-platform ondersteunt. Daarnaast biedt Red Hat een certificeringsprogramma voor applicatiecontainers en omvangrijke ondersteuning voor complete applicatiecontainer-delivery voor de open hybrid cloud.

“Atomic” container-hosts

Het Atomic Project richt zich op het creëren van een lichtgewicht host-besturingssystemen voor containerized applicaties, die op Fedora, CentOS en Red Hat Enterprise Linux kunnen worden ingezet. De Atomic container-host biedt basisfunctionaliteiten voor het gebruik van applicatiecontainers, zoals Docker, heeft een kleine footprint en maakt atomic-updates mogelijk. Dit leidt tot vereenvoudiging van het onderhoud, maar biedt ook een hoger niveau van verificatie, controle en zelfs rollbacks van toegepaste updates.
Naast Fedora en CentOS Atomic-hosts, zal in het kader van het project ook een nieuw Red Hat Enterprise Linux product worden gerealiseerd, te weten Red Hat Enterprise Linux Atomic Host. Het combineert de flexibele en modulaire functionaliteiten van Linux-containers met de betrouwbaarheid en veiligheid van Red Hat Enterprise Linux.

Belangrijke Red Hat Enterprise Linux-functies die de Red Hat Enterprise Linux Atomic Host biedt, zijn:

 • systemd, een krachtige en flexibele procesmanager voor het beheer van containers.
 • Security-Enhanced Linux (SELinux), biedt hoogwaardige veiligheid en isolatie in containeromgevingen.
 • Compatibiliteit met Red Hat Enterprise Linux 7 en Red Hat’s gecertificeerde Red Hat Enterprise Linux- en containerecosystemen.

Ontwikkel- en applicatiediensten

Met het GearD-project kunnen klanten de kracht ervaren van containerized applicaties. Red Hat verwacht dat de uit het GearD-project voortkomende ontwikkel- en applicatiediensten voor OpenShift Origin, het opensourcecommunityproject en basis van de Red Hat’s OpenShift PaaS-portfolio, toekomstige innovaties zal bevorderen zowel voor OpenShift Enterprise als OpenShift Online.

Het doel van GearD is:

 • Integratie tussen applicatiecontainers en ontwikkeltechnologieën als Git, waarmee ontwikkelaars snel kunnen wisselen van applicatiebroncode naar containerized applicatie-stacks die ingezet worden op productiesystemen.
 • De mogelijkheid meerdere applicatiecontainers- verspreid over meerdere hosts -te verbinden en orkestreren, waardoor ontwikkelaars complexe en samengestelde applicaties kunnen gebruiken terwijl ze efficiënt gebruikmaken van middelen van de infrastructuur.
 • Een flexibele en dynamische routing van het netwerkverkeer.
 • Extra diensten om te voldoen aan de behoeften van applicatieontwikkelaars en operationele IT-beheerders.
Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.