Red Hat’s JBoss Data Grid 6.2 versnelt bedrijfsprestaties met snelle toegang en schaalbaarheid voor grote datasets

JBoss Data Grid biedt ontwikkelaars van applicaties meer flexibiliteit in hoe ze data benaderen, delen en verwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Red Hat
  • geplaatst op
  • 5 februari 2014 14:12 uur

Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, introduceert de nieuwste versie van zijn in-memory data grid oplossing; Red Hat JBoss Data Grid 6.2. Met deze versie kunnen bedrijven de prestaties van hun applicaties verbeteren, waardoor ze beter kunnen inspelen op veranderingen in de markt.

Veel IT-omgevingen zijn ontworpen voordat er sprake was van uitdagingen die spelen sinds de opkomst van big data. Tegenwoordig is het beheren van enorme hoeveelheden gegevens, het bieden van snelle toegang tot gegevens, hoge beschikbaarheid en elastische schaalbaarheid echter cruciaal voor concurrerende moderne applicaties. Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan slechte applicatieprestaties is het onvermogen van de traditionele relationele database om snel toegang te krijgen tot gegevens, ze te analyseren en te integreren.

JBoss Data Grid pakt die uitdagingen aan door een extra laag aan de database toe te voegen, zonder dat bedrijven hoeven te investeren in een nieuwe data-infrastructuur. De opgeslagen data op deze laag kunnen worden onderverdeeld op basis van diverse kenmerken. Met een data grid kunnen bedrijven gegevens sneller verwerken met lagere reactietijden.

Nieuwe functies in de 6.2-versie omvatten:

  • Queries – Queries bieden krachtige mogelijkheden waarmee gebruikers gemakkelijk objecten in de data grid kunnen vinden. Het is niet meer nodig de toegewezen sleutel te kennen, maar zoeken kan op basis van eigenschappen of metadata.
  • High throughput file-based cache stores – Met twee nieuwe file-based cache stores (SingleFileCacheStore en LevelDB-JNI), biedt JBoss Data Grid hogere snelheden en schaalbaarheid voor high-write throughput en grote datasets.
  • Data interoperabiliteit – Dankzij data interoperabiliteit kan een applicatie data van de grid lezen, zonder te weten hoe of via welke methode deze data opgeslagen is. De interoperabiliteit betreft protocollen, verschillende talen onder hetzelfde protocol en implementatie modes.
  • Nieuwe Hot Rod clients en beveiliging – C++ applicaties hebben nu toegang tot de data grid via een C++ Hot Rod client. Bovendien bevat het nieuwe beveiligingsfuncties, zoals een gebruikersauthenticatie en versleutelde communicatie via Hot Rod.
  • Rolling upgrades voor REST – Rolling upgrades over het REST-protocol zorgen ervoor dat klanten hun gebruikers beter van dienst kunnen zijn, hun werkzaamheden kunnen vereenvoudigen en kosten voor het beheer verminderen, als ze van de ene versie van JBoss Data Grid naar de volgende migreren.

Quotes

Mike Piech, senior director, product marketing, Red Hat JBoss Middleware

“Enterprise computing beweegt zich in snel tempo en met nieuwe trends verschuift ook het landschap. Big data is daar een voorbeeld van. Wij zien de waarde in van moderne middleware, zoals JBoss Data Grid, omdat het helpt om bestaande investeringen uit te breiden en gaten qua functionaliteit op te vullen en prestaties te verbeteren.”

Marcia Kaufman, principal analyst en chief operating officer bij Hurwitz & Associates

“Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan slechte applicatieprestaties is het onvermogen om snel toegang te krijgen tot data en het snel te verwerken, analyseren en integreren om zo aan de verwachtingen van gebruikers en klanten te voldoen. Traditionele scale up architecturen verplichten organisaties te compenseren met investeringen in technologie. Data grid producten, zoals JBoss Data Grid, bieden organisaties de flexibiliteit om zich op een kostenefficiënte manier aan te passen aan de natuurlijke veranderingen in de markt. ”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.