Redactiesysteem NDC Mediagroep succesvol gemigreerd naar IBM SoftLayer Cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • QNH Consulting
  • geplaatst op
  • 30 maart 2016 12:09 uur

NDC Mediagroep, uitgever van diverse kranten in Noord-Nederland, heeft samen met QNH Consulting Noord en Bossers & Cnossen haar nieuwe redactiesysteem CCI NewsGate succesvol gemigreerd naar de IBM SoftLayer Cloud. Met de migratie van het redactiesysteem CCI NewsGate is NDC Mediagroep een innovatieve weg ingeslagen. Een deel van haar datacenteractiviteiten is naar de cloud gebracht, waardoor de dagelijkse editie van de krant vanuit de cloud is gegarandeerd dankzij de hoge beschikbaarheid. Met IBM SoftLayer is NDC Mediagroep in staat om per direct het aantal servers en de specificaties te wijzigen voor de virtuele en fysieke serveromgeving.

Voor de nieuwe cloudomgeving is gebruikgemaakt van virtuele en fysieke servers. Na uitgebreide testen door QNH en Bossers & Cnossen kon NDC Mediagroep het aantal virtuele en fysieke servers bepalen. Het aantal servers kwam aanzienlijk lager uit dan de afgegeven specificaties van de leverancier. De mogelijkheid om data in Nederlandse datacenters op te slaan en kostenefficiency (pay per use) waren voor NDC Mediagroep doorslaggevend om voor IBM Softlayer te kiezen.

Erik Miedema, ICT manager NDC Mediagroep, over de migratie: “Inmiddels zijn alle dagbladen over op het nieuwe redactiesysteem. We maken volop gebruik van de nieuwe omgeving en alles werkt naar behoren. De samenwerking met QNH, Bossers & Cnossen en CCI heeft tot een succesvolle migratie geleid. We kunnen het gebruik van IBM SoftLayer dan ook sterk aanbevelen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.