Redundant uitgevoerde infrastructuur belangrijkste voorwaarde bij colocatie

Noodstroomvoorzieningen geen prioriteit

  • Bedrijfsnieuws van
  • BIT
  • geplaatst op
  • 24 november 2015 11:00 uur

Op het moment dat organisaties voor colocatie kiezen, is de belangrijkste voorwaarde aan het datacenter dat de infrastructuur redundant is uitgevoerd. Dit blijkt uit online onderzoek van BIT onder 85 respondenten. 34 procent van de respondenten zet dit op de eerste plaats, gevolgd door medewerkers met de juiste kennis en certificering (18%) en aantoonbare securitymaatregelen (16%).

De respondenten geven aan dat duidelijke SLA’s (12%), beschikbare netwerken (7%), referenties van vergelijkbare bedrijven (7%) en onafhankelijkheid van externe leveranciers (6%) een minder doorslaggevende rol spelen. Opvallend is dat geen van de respondenten de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen een belangrijke voorwaarde vindt bij de selectie voor een datacenter bij colocatie. Dit staat in schril contrast met de focus op redundant uitgevoerde infrastructuren.

edundant uitgevoerde infrastructuur belangrijkste voorwaarde bij colocatie.png

Alex Bik, CTO bij BIT, over de resultaten: “Het is geen verrassing dat de focus ligt bij redundant uitgevoerde infrastructuren. De meeste organisaties realiseren zich maar al te goed dat er altijd problemen op kunnen treden en dat dingen mis kunnen gaan. Buiten de focus op techniek is het positief om te zien dat ook de menselijke kant belangrijk gevonden wordt bij de keuze voor colocatie.”

“Er wordt veel onderzoek gedaan naar problemen in het datacenter. Van stroomstoringen tot crashende servers en waterschade, er zijn talloze oorzaken te benoemen die de continuïteit verstoren. Maar de factor mens blijft wat mij betreft nog te vaak onderbelicht. Zo’n 60 procent van de storingen in het datacenter wordt namelijk niet veroorzaakt door falende techniek of verkeerde ontwerpen, maar door menselijke fouten. Daarom is het belangrijk dat een infrastructuur ontworpen is om deze menselijke fouten te voorkomen en hier naar te informeren bij de verschillende leveranciers. En hoewel niemand de noodstroomvoorzieningen als prioriteit ziet, adviseer ik sterk om bij een kennismaking hier wel naar te vragen. Wanneer heeft een datacenter deze voorzieningen voor het laatst getest? Zo worden onaangename verrassingen voorkomen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.