Reformatorisch Dagblad kiest hosting van Tuxis voor vernieuwde site

En maakt gebruik van het Tuxis cluster concept

  • Bedrijfsnieuws van
  • Tuxis
  • geplaatst op
  • 5 juli 2016 09:19 uur

Maandag is de vernieuwde website van het Reformatorisch Dagblad, RD.nl, live gegaan! Maar niet alleen hun website is vernieuwd, alle onderliggende infrastructuur is nieuw.

In de afgelopen maanden hebben Tuxis en de EMG (Erdee Media Groep) hard gewerkt aan een nieuwe hostingoplossing. Op basis van het Tuxis Cluster Concept hebben zij voor de EMG een cluster mogen bouwen. Verdeelt over drie locaties in Ede met hun eigen 10Gbit ring. En omdat voor de EMG  bereikbaarheid van de site natuurlijk enorm belangrijk is, is het mogelijk om zelfs bij uitval van twee van de drie locaties door te draaien.

Dick ten Bolscher, hoofd development en ICT bij EMG:
“We zijn bij Tuxis terechtgekomen omdat we graag een modern webplatform wilden hebben waarbij beschikbaarheid, stabiliteit en schaalbaarheid belangrijke trefwoorden zijn. Het Tuxis Cluster Concept biedt naar onze mening een prima oplossing voor deze vraag.

We waarderen Tuxis als partner vanwege hun professionaliteit en know-how maar ook vanwege hun wil om mee te denken met onze developers in het realiseren van goed presterende websites. Wat ons betreft is het door Tuxis geleverde virtualisatiecluster een goede basis voor onze strategische ontwikkelingen naar de toekomst.”

De oorspronkelijke vraag van de EMG was:”Wij zoeken een partij die ons huidige platform kan onderhouden en ondersteunen”. Maar nadat het Tuxis Cluster Concept ter sprake was gekomen, is er snel een traject in gang gezet om het daarmee te gaan realiseren. De schaalbaarheid van het cluster concept en de redundantie, gecombineerd met monitoring, beheer, support en de know-how van Tuxis spraken de EMG erg aan. Doordat Tuxis niet alleen het cluster beheert, maar ook de ingewikkelde materie van high-volume webhosting beheerst, hebben ze een hele goeie relatie kunnen opbouwen met de development en ICT-afdeling van de EMG.

 

Robert, 5 juli 2016 1:16 pm

Mooi project, gefeliciteerd!

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.