Register registreert eerste nieuwe top-level domeinnaam

  • Bedrijfsnieuws van
  • Register.be
  • geplaatst op
  • 28 januari 2014 11:49 uur

Dit jaar wordt het internet weer heel wat groter. De bestaande domeinextensies zoals .COM en .BE krijgen het gezelschap van een heel peloton nieuwe top level domains zoals .GENT, .APP en .HOTEL. Register heeft zonet de eerste twee domeinnamen geregistreerd voor haar klant Belfius.

Omdat het aantal beschikbare domeinnaam combinaties verzadigd raakt heeft ICANN, de beherende instantie, beslist om nieuwe domeinextensies toe laten. Vanaf dit jaar worden er geleidelijk aan zo’n 2.000 nieuwe extensies gelanceerd. “Register is reeds sinds 1999 de absolute specialist in domeinregistraties. Al van in het begin hebben we onze klanten geïnformeerd over de mogelijkheden van de nieuwe extensies” zegt Arnaud Recko, Group Manager bij Register.

Duizenden nieuwe extensies: van .BRUSSELS, .SHOP tot .LAW
“Veel bedrijven hebben momenteel een .BE- of .COM-domeinnaam. De komst van de nieuwe domeinextensies maakt het mogelijk om een domeinnaam te kiezen die beter aansluit bij de bedrijfsactiviteiten of afzetregio. Zo kan een bakker in Gent misschien beter bakker.gent registreren en kan advocaat Janssens vanaf nu @janssens.law als e-mailadres gebruiken in plaats van @janssens-advocatuur.be” verduidelijkt Recko.

Belfius.ventures en belfius.holdings als eerste nieuwe domeinnamen
Elke nieuwe lancering van een domeinextensie gebeurt in verschillende fases. Merkhouders hebben daarbij de eerste keuze. De eerste domeinnamen die Register heeft geregistreerd waren belfius.ventures en belfius.holdings voor Belfius Bank. “We begeleiden heel wat grote bedrijven, waaronder Belfius, met een advies op maat in het beheren van hun domeinnaam portefeuille. Voor kleinere klanten bieden we gratis een optie aan voor pre-registratie zodat ze ten allen tijde op de hoogte blijven van domeinnamen die voor hen interessant zijn en geruime tijd op voorhand kunnen kiezen of ze hun preregistratie al dan niet willen omzetten in een aanvraag met het oog op registratie bij het vrijgeven van een domeinextensie” aldus Recko.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.