Relined Fiber Network sluit samen met partners Greenhouse Datacenters in Naaldwijk aan

  • Bedrijfsnieuws van
  • Relined
  • geplaatst op
  • 10 februari 2015 10:19 uur

Uniek samenwerkingsverband tussen regionale, landelijke en internationale partijen maakt connectiviteit flexibel en betaalbaar.

De beschikbaarheid van Dark Fiber van Relined in Greenhouse Datacenters levert voordeel op voor alle vijf de betrokken partijen. Guido Sip, Strategic Account Manager bij Relined: “Relined heeft Greenhouse er als nieuw aangesloten datacenter bij, Greenhouse kreeg er een regionale en landelijke carrier bij, Breedband Delft kan klanten nu lokale, regionale, nationale en internationale netwerkcapaciteit aanbieden en de providers Cogent en WorldStream hebben hun aanbod naar de markt verbreed en zijn daardoor in staat bestaande en nieuwe klanten te laten profiteren van de voordelen van Dark Fiber. Een fantastisch voorbeeld van een optimale samenwerking!”

Dark Fiber carrier Relined uit Vianen is dé verhuurder van onbelichte glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt in Nederland. Het landelijk dekkende netwerk bevindt zich in de hoogspanningsmasten van TenneT en langs de spoordijken van ProRail. In en rondom Amsterdam exploiteert het bedrijf tevens een eigen fijnmazig netwerk waarop vrijwel alle carrier-neutrale datacenters zijn aangesloten.

Partner in plaats van concurrent
“Relined is– in tegenstelling tot leveranciers van belichte glasvezel – geen concurrent van zijn eigen klanten en partners,” zegt Sip. “Wij leveren alleen de backbone, de verbinding tot in het datacenter. Elke partij is vrij om te kiezen met welke actieve apparatuur hij de verbindingen en diensten mogelijk maakt. Met die propositie willen we ons marktaandeel, en daarmee de business van onze klanten, long-term laten groeien. Dus speuren we voortdurend de markt af, op zoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden die voor alle partijen een ‘win-win’ situatie opleveren. Samenwerken zit vanaf de start van Relined ingebakken in ons DNA.”

Greenhouse Datacenters
Die focus op samenwerking heeft sinds begin februari 2015 de voordelen van Dark Fiber binnen het bereik van alle klanten van het in Naaldwijk gevestigde Greenhouse gebracht.
“Wij zijn een regionaal ecologisch datacenter dat dankzij een hoogwaardig profiel een aantal nationale en internationaal opererende providers als klant heeft weten binnen te halen,” zegt Managing Director Wouter van Zwieten. “Voor ISP’s, dat geldt zeker voor de grote spelers, is het belangrijk dat een datacenter over meerdere, gescheiden netwerken beschikt, zodat zij hun klanten naast redundantie een keuze uit verschillende dienstverleners kunnen bieden.”

Cogent Communications en WorldStream
“Cogent Communications is een van grootste aanbieders van zakelijke internetconnectiviteit aan ISP’s en hostingpartijen in de VS en Europa,” zegt Global Accountmanager Elte Buringa. “Cogent heeft 50 eigen datacentra, maar wij bieden services vanuit 710 carrier-neutrale datacenters in Europa en Noord Amerika en we hebben daar ook nog eens 2.100 corporate multi-tenant locaties on-net. Om voorop te blijven lopen in de markt zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe klanten en datacenters waarmee we onze omzet en dekking kunnen uitbreiden. Daarbij moeten we steeds de business case kunnen maken en de uitbreiding moet wel commercieel verantwoord zijn. Dan zoek je naar mogelijke partners waarmee je samen een business case kunt maken.”
Die partner werd onder andere gevonden in WorldStream, een belangrijke Nederlandse ISP met duizenden klanten wereldwijd. “WorldStream was op zoek naar een andere leverancier naast de huidige carriers die al aanwezig waren in Greenhouse, ” legt Supervisor Tom van Dijk van WorldStream uit. “Dark Fiber van Relined zou daarvoor een goede optie zijn, maar deze was nog niet binnen bij Greenhouse in Naaldwijk. Dus zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing.”

Breedband Delft
Stichting Breedband Delft, een samenwerkingsverband van een aantal instellingen en bedrijven dat een regionaal glasvezelnetwerk in Delft en omgeving exploiteert, kwam in beeld omdat zij beschikken over netwerk op korte afstand van Greenhouse. “Vanuit mijn functie bij Breedband Delft kijk ik naast mijn operationele taken ook vooruit naar toekomstige ontwikkelingen en mogelijkheden,” vertelt Michel Beukers, Coördinator Operaties bij Breedband Delft. “Wie de belangrijke spelers zijn, hoe zou je daar mogelijk mee kunnen samenwerken en welke voordelen zou dat opleveren? Zo zijn een paar jaar geleden de eerste contacten met Relined ontstaan. En hoewel ons netwerk zich vooral in en rond Delft bevindt hebben we ook uitschieters in het netwerk, bijvoorbeeld naar het Westland. Ons aansluitpunt in Naaldwijk bleek op minder dan 200 meter van de locatie van Greenhouse te liggen. In samenwerking met de vier andere partijen kon de business case worden gebouwd waarmee de investeringen in de aansluiting en de apparatuur verantwoord waren.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.