Rittal presenteert complete IT oplossingen op de DCW-Frankfurt

Flexibiliteit en efficiëntie in de computerruimte

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 2 november 2016 10:08 uur

Op 23 en 24 november presenteert Rittal de nieuwste IT infrastructuursystemen op het congres en de vakbeurs voor computerruimten Data Centre World (DCW) in Frankfurt. De gepresenteerde producten variëren van losse IT racks tot aan modulaire systemen voor gebruiksklare computerruimten. Rittal toont niet alleen systemen op de eigen stand, maar houdt ook drie presentaties en is betrokken bij het DCW Live Green Data Center.

De vraag naar computerruimtediensten groeit de komende jaren exponentieel. Big Data en Analytics, het internet der dingen, maar ook Edge- en High Performance Computing leiden continu tot nieuwe eisen aan het design en de functionaliteit van computerruimten.

Van IT rack tot aan gebruiksklare IT-oplossing
Onder het motto “Onze expertise – uw voordeel.” toont Rittal op de DCW Frankfurt 2016 gebruiksklare IT oplossingen voor een efficiënte en betrouwbare IT. De hoge mate van standaardisatie in combinatie met vooraf geconfigureerde modulen maakt het mogelijk om computerruimten snel op te bouwen en te voldoen aan de vraag naar krachtige en schaalbare computerservices. De oplossingen variëren van losse IT racks en klimatisering tot aan modulaire systemen voor gebruiksklare computerruimten.

Rittal heeft niet alleen een eigen stand, maar is met serverracks, cold cubes inclusief stroomverdeling (PDU) en monitoring ook aanwezig op de gemeenschappelijke stand “Live Green Data Center”.

IT rack TS IT voor maximale opbouwvariatie
Wie bij de aanschaf van racksystemen plant voor de lange termijn, creëert de benodigde flexibiliteit in de computerruimte. Met de TS IT beschikken ondernemingen over een universeel inzetbaar racksysteem voor netwerk- en servertechniek. Het productenprogramma van Rittal bevat dit rack in meer dan 100 varianten.

Efficiënte stroomverdeling en klimatisering
Om de energievoorziening te beveiligen, biedt Rittal onder andere de stroomverdeler PDU (Power Distribution Unit). PDU’s zijn volgens recente industriële normen beveiligde meervoudige contactdozen die optioneel voorzien zijn van extra intelligentie. PDU’s meten, schakelen, monitoren en kunnen een alarmmelding geven.

Hoe IT racks betrouwbaar en efficiënt worden gekoeld, toont Rittal met de koelsystemen LCP DX (Liquid Cooling Package Direct Expansion) en LCU (Liquid Cooling Unit). De Liquid CooledRack Unit DX is een split-koelaggregaat dat werkt op basis van koudemiddel.

Slimme en betrouwbare monitoring
Voor een betrouwbare monitoring van IT-racks en infrastructuren levert Rittal twee systemen: het modulaire bewakingssysteem CMC III (Computer Multi Control) bewaakt alle componenten in het IT rack. Met RiZone levert Rittal flexibele DCIM-software voor het monitoren van computerruimten. Deze software kan ook in kleine omgevingen snel worden gebruikt.

Micro Data Center voor fysieke veiligheid
Wie zijn belangrijke data en IT-componenten wil beveiligen tegen risico’s als vuur, water, stof, rookgassen of toegang door onbevoegden komt uit bij het Micro Data Center (Level E). De door Rittal ontwikkelde IT safe maakt het mogelijk om de IT in een veiligheidsruimte tot weerstandsklasse 4 te exploiteren.

Flexibiliteit en efficiëntie in de computerruimte
Rittal biedt een reeks vooraf geconfigureerde modulen om computerruimten snel op te bouwen. Met een gedeeltelijke doorsnede van een RiMatrix S-installatie en een compact onder het IT rack geïnstalleerd koelsysteem toont Rittal op de DCW Frankfurt een gestandaardiseerde computerruimte in een container die ook buiten kan worden geplaatst. Omdat de modulen vooraf geconfigureerd zijn, kunnen zij snel worden geleverd en in bedrijf worden gesteld. Daarnaast geeft Rittal op de DCW Frankfurt in videopresentaties en animaties informatie over het Lefdal Mine Datacenter en het Balanced Cloud Center “RiMatrix BCC”. De volledig gevirtualiseerde gebruiksklare Cloud-computerruimte in een ISO- of non-ISO-containerformaat is geschikt voor standaard toepassingen, voor intensieve Big Data-scenario’s en voor het managen van Industrie 4.0-omgevingen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.