Rittal toegetreden tot de Dutch Datacenter Association

"Kennispartner Rittal is aanwinst voor brancheorganisatie”

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 3 maart 2016 12:16 uur

 

De brancheorganisatie van Nederlandse datacenters toont zich verheugd over het toetreden van IT-infra systeemleverancier Rittal tot de Dutch Datacenter Association (DDA). DDA Directeur Stijn Grove: “Kennisdeling is de drijvende kracht achter de verdere modernisering van datacenters – de motor van onze digitale economie. Rittal is een innovatieve marktpartij die andere organisaties kan inspireren en motiveren om kennis te delen en toekomstgericht samen te werken. Gezamenlijk bouwen de leden van onze brancheorganisatie aan een sterke internationale concurrentiepositie van Nederlandse datacenters.”

Sinds 1 januari 2016 is Rittal officieel lid van de DDA. Rittal Sales Manager IT Marcel Pol is een voorstander van een brede kennisdeling in de datacenterbranche. Pol: “Datacenters zijn complexe systemen. Alleen datacenters die echte prestaties leveren op de gebieden dataveiligheid, beschikbaarheid van systemen en energie-efficiëntie kunnen duurzaam succesvol zijn. De voortschrijdende technologische ontwikkelingen stellen ons in staat om datacenters steeds efficiënter te laten functioneren. Om de rentabiliteit en het rendement verder te verhogen streeft Rittal naar een nauwere samenwerking en actieve kennisuitwisseling met slimme datacenter-entrepreneurs en andere innovatieve marktpartijen.”

Dataland Nederland
Nederland blijkt een gewild land voor internetbedrijven als Google Data, Microsoft, Apple en Equinix. Zij vestigingen hun datacenters in ons land omwille van de goede IT-infrastructuur, het stabiele (politieke) klimaat en de relatief lage energieprijzen. Grove: “Nederland ontwikkelt zich tot de digitale toegangspoort van Europa, en dat is mede dankzij de kennis en ondersteuning die Nederlandse toeleveranciers kunnen bieden. Datacenters concurreren op een internationale markt. Om de belangen van de in Nederland gevestigde datacenters ook in Europees verband te behartigen is de DDA lid van de European Data Centre Association (EUDCA). Zo werken we samen aan een internationale positionering van Europa en van Nederland als interessante vestigingsplaats voor datacenters. Rittal is wereldwijd actief en vormt mede daarom een waardevolle aanwinst voor de DDA. We zijn ook blij met de kennis die Rittal inbrengt op het gebied van energiezuinige IT-infra systemen.”

Bouwen op duurzame fundamenten
Met energie-efficiënte systeemoplossingen heeft Rittal vroegtijdig op de behoeften van datacenterondernemingen ingespeeld. Dat leidde tot de wereldwijde marktintroductie van onder andere rack based cooling, Coolwalls en een allesomvattend modulair cube systeem voor IT-infrastructuren. Pol: “In onze technologie- en trainingcentra laten we ontwikkelaars, exploitanten en beheerders van datacenters zien dat duurzaamheid en kostenbeheersing hand in hand gaan met optimale prestaties en maximale beschikbaarheid. Samen met onze kennispartners in de DDA hopen we bestuurders van datacenters bewuster te maken van de vele bedrijfseconomische voordelen die slimme IT-infra oplossingen bieden. Door kennis te delen bouwen we samen aan een gouden toekomst voor de Nederlandse datacenters. We versterken de fundamenten – met modulaire en duurzame IT-infrastructuren waarop datacenters kunnen bouwen.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Byte


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...