Rittal toegetreden tot de Dutch Datacenter Association

"Kennispartner Rittal is aanwinst voor brancheorganisatie”

  • Bedrijfsnieuws van
  • Rittal
  • geplaatst op
  • 3 maart 2016 12:16 uur

 

De brancheorganisatie van Nederlandse datacenters toont zich verheugd over het toetreden van IT-infra systeemleverancier Rittal tot de Dutch Datacenter Association (DDA). DDA Directeur Stijn Grove: “Kennisdeling is de drijvende kracht achter de verdere modernisering van datacenters – de motor van onze digitale economie. Rittal is een innovatieve marktpartij die andere organisaties kan inspireren en motiveren om kennis te delen en toekomstgericht samen te werken. Gezamenlijk bouwen de leden van onze brancheorganisatie aan een sterke internationale concurrentiepositie van Nederlandse datacenters.”

Sinds 1 januari 2016 is Rittal officieel lid van de DDA. Rittal Sales Manager IT Marcel Pol is een voorstander van een brede kennisdeling in de datacenterbranche. Pol: “Datacenters zijn complexe systemen. Alleen datacenters die echte prestaties leveren op de gebieden dataveiligheid, beschikbaarheid van systemen en energie-efficiëntie kunnen duurzaam succesvol zijn. De voortschrijdende technologische ontwikkelingen stellen ons in staat om datacenters steeds efficiënter te laten functioneren. Om de rentabiliteit en het rendement verder te verhogen streeft Rittal naar een nauwere samenwerking en actieve kennisuitwisseling met slimme datacenter-entrepreneurs en andere innovatieve marktpartijen.”

Dataland Nederland
Nederland blijkt een gewild land voor internetbedrijven als Google Data, Microsoft, Apple en Equinix. Zij vestigingen hun datacenters in ons land omwille van de goede IT-infrastructuur, het stabiele (politieke) klimaat en de relatief lage energieprijzen. Grove: “Nederland ontwikkelt zich tot de digitale toegangspoort van Europa, en dat is mede dankzij de kennis en ondersteuning die Nederlandse toeleveranciers kunnen bieden. Datacenters concurreren op een internationale markt. Om de belangen van de in Nederland gevestigde datacenters ook in Europees verband te behartigen is de DDA lid van de European Data Centre Association (EUDCA). Zo werken we samen aan een internationale positionering van Europa en van Nederland als interessante vestigingsplaats voor datacenters. Rittal is wereldwijd actief en vormt mede daarom een waardevolle aanwinst voor de DDA. We zijn ook blij met de kennis die Rittal inbrengt op het gebied van energiezuinige IT-infra systemen.”

Bouwen op duurzame fundamenten
Met energie-efficiënte systeemoplossingen heeft Rittal vroegtijdig op de behoeften van datacenterondernemingen ingespeeld. Dat leidde tot de wereldwijde marktintroductie van onder andere rack based cooling, Coolwalls en een allesomvattend modulair cube systeem voor IT-infrastructuren. Pol: “In onze technologie- en trainingcentra laten we ontwikkelaars, exploitanten en beheerders van datacenters zien dat duurzaamheid en kostenbeheersing hand in hand gaan met optimale prestaties en maximale beschikbaarheid. Samen met onze kennispartners in de DDA hopen we bestuurders van datacenters bewuster te maken van de vele bedrijfseconomische voordelen die slimme IT-infra oplossingen bieden. Door kennis te delen bouwen we samen aan een gouden toekomst voor de Nederlandse datacenters. We versterken de fundamenten – met modulaire en duurzame IT-infrastructuren waarop datacenters kunnen bouwen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.