Riverbed neemt toonaangevende SD-WAN-leverancier Ocedo over

Overname versnelt Riverbed’s missie om de nieuwe generatie software-defined netwerkoplossingen te leveren aan klanten, en creëert belangrijke nieuwe groeimogelijkheden

  • Bedrijfsnieuws van
  • Riverbed
  • geplaatst op
  • 20 januari 2016 10:25 uur

Riverbed Technology, marktleider in applicatieprestatie-infrastructuur, neemt het in Duitsland gevestigde Ocedo – toonaangevend leverancier van software-defined netwerk- en SD-WAN-oplossingen – over. De overname draagt bij aan Riverbed’s missie om de nieuwe generatie software-defined netwerkoplossingen te leveren, voor uitstekende applicatieprestaties en zakelijke flexibiliteit voor moderne hybride organisaties. De aankoop van het niet-beursgenoteerde bedrijf vergroot en versnelt Riverbed’s levering van eersteklas SD-WAN-oplossingen aan klanten, en creëert belangrijke nieuwe groeimogelijkheden voor Riverbed en zijn partners.

“Ocedo is een belangrijke en strategische aankoop voor ons. Hun innovatieve software-defined netwerkoplossingen sluiten perfect aan bij onze eigen strategische investeringen in Research en Development. Zo kunnen we nog actiever concurreren op de groeiende markt voor software-defined netwerken en SD-WAN, en ons stempel drukken op de enorme routermarkt”, zegt Jerry M. Kennelly, directeur en CEO van Riverbed. “Nu de markt een van de grootste transformaties van dit decennium doormaakt, met cloud- en hybride IT-omgevingen die vragen om een andere netwerkbenadering, helpt Riverbed bedrijven de vruchten te plukken van nieuwere, betere netwerkarchitecturen die applicatiegericht en software-defined zijn.”

SD-WAN-oplossingen stroomlijnen en vereenvoudigen de inzet en het beheer van hybride WAN’s. Zo leveren IT-afdelingen snel en veilig on-premise of in de publieke cloud gehoste applicaties met meer flexibiliteit en gemak. Volgens Gartner zal eind 2019 dertig procent van de bedrijven gebruikmaken van SD-WAN-producten in al hun vestigingen, tegenover minder dan één procent op dit moment. (Gartner, Inc., Market Guide for Software-Defined WAN, Bjarne Munch, 1 december, 2015)

Als pionier in software-defined networking ontwikkelde Ocedo een geavanceerde, zakelijke software-defined netwerkoplossing, met een productportfolio inclusief beveiligde gateways, draadloze access points en switches en een geïntegreerd cloudmanagementsysteem dat zero-touch-levering en gecentraliseerd beheer van apparaten en netwerkdiensten op afstand mogelijk maakt.

“De overname van Ocedo is een omslagpunt, omdat het Riverbed onmiddellijk positioneert tussen de marktleiders van software-defined netwerken en SD-WAN-oplossingen”, zegt Zeus Kerravala van ZK Research. “Samen met Riverbed’s toonaangevende portfolio van applicatieprestatie-infrastructuren, versterkt deze zet Riverbed’s positie als betrouwbare leverancier van innovatieve en eersteklas netwerksoftware-oplossingen. En dat in een belangrijk tijdperk waarin veel bedrijven zich oriënteren op de inzet van nieuwegeneratie-netwerken.

Riverbed’s unieke applicatie-gecentreerde benadering van software-defined netwerken biedt snelle en flexibele applicatielevering aan bedrijven. Daarnaast biedt Riverbed een uitgebreid Application Performance Platform voor end-to-end inzicht, optimalisatie en controle, waarmee bedrijven alle voordelen van software-defined netwerkoplossingen benutten.

De overname stimuleert het Riverbed Project Tiger-initiatief, aangekondigd in het najaar van 2015, waarin Riverbed van plan is een nieuw pakket applicatiegecentreerde SD-WAN-oplossingen te lanceren die de behoefte aan traditionele branch-routers uitsluiten en cloud zero-touch-levering en -beheer bieden. Het nieuwe pakket is gebaseerd op een nieuw software-operatingplatform dat flexibele service-chaining mogelijk maakt voor Riverbed-gebaseerde en third party-diensten en -applicaties. Lancering van de eerste SD-WAN-oplossing staat gepland in Q1 2016 ter aanvulling en uitbreiding op het Riverbed Application Performance Platform.

Naast de innovatieve technologie biedt Ocedo Riverbed ervaren managers en ingenieurstalenten. Het team van Ocedo brengt tientallen jaren ervaring in de netwerkindustrie met zich mee, inclusief medeoprichter Astaro, een netwerkbeveiligingsbedrijf overgenomen door Sophos in 2011.

“We kijken ernaar uit ons bij het Riverbed-team te voegen, aangezien zij net zo gepassioneerd en toegewijd zijn aan het leveren van superieure netwerkoplossingen in de moderne cloud-, mobiele en hybride wereld”, zegt Jan Hichert, CEO van Ocedo. “Ik weet zeker dat Ocedo’s technologie zal groeien en bloeien binnen Riverbed en we staan te popelen om te blijven innoveren en oplossingen te ontwikkelen die de manier van applicatielevering aan moderne bedrijven zal veranderen.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.