Riverbed start netwerkrevolutie met nieuwe application-defined SD-WAN-oplossing voor een cloudgebaseerde wereld

 • Bedrijfsnieuws van
 • Riverbed
 • geplaatst op
 • 28 april 2016 09:51 uur

Riverbed, marktleider in applicatieperformance, maakt een revolutionaire netwerkstap met de introductie van Riverbed® SteelConnect™. Dit is een SD-WAN-oplossing (Software-Defined Wide Area Network) die een totaal nieuwe aanpak heeft als het gaat om networking in een cloudgebaseerde wereld. Profiterend van zijn diepgaande applicatiekennis, biedt Riverbed een applicatiegedreven aanpak voor networking. SteelConnect is speciaal ontwikkeld om bedrijfsspecifieke policy’s voor applicaties te faciliteren, die bedrijven vandaag de dag nodig hebben om goed te presteren en flexibel te zijn. SteelConnect is het eerste en enige product dat netwerkconnectiviteit en -orkestratie van applicatie delivery samenbrengt in en tussen hybride WAN’s, remote LAN’s en cloudnetwerken als AWS (per direct beschikbaar) en Microsoft Azure (later dit jaar beschikbaar).

Met een volledig geïntegreerde lijn van veilige WAN-gateways, remote LAN-switches en wifi access points – allemaal centraal beheerd via een cloudconsole met een intuïtieve en grafische interface – vereenvoudigt en stroomlijnt SteelConnect drastisch het proces van ontwerpen, inzetten en beheren van gedistribueerde netwerken. Zo moderniseren bedrijven hun netwerkarchitectuur om het meeste uit hun digitale transformatie te halen.

“De markt maakt een van de grootste transformaties ooit door, en organisaties acteren snel om meer digitale en clouddiensten en hybride netwerken te adopteren”, zegt Jerry M. Kennelly, voorzitter en Chief Executive Officer van Riverbed. “Helaas is de legacy-aanpak voor het beheren van gedistribueerde netwerken en routing – die hardwaregebonden, hard-coded, inflexibel en foutgevoelig zijn – in de afgelopen twintig jaar niet veel veranderd. We zijn ervan overtuigd dat SteelConnect het in zich heeft om deze routermarkt, met een waarde van vele miljarden dollars, op zijn kop te zetten en een nieuwe definitie te geven aan networking. Met SteelConnect bieden we een application-defined netwerkoplossing die profiteert van het applicatie-DNA van Riverbed en marktleidend inzicht integreert om zo te voorzien in flexibiliteit, eenvoud en snelheid, die organisaties tegenwoordig nodig hebben om hun complexe cloud- en hybride architecturen te beheren.”

De brancheanalisten voorspellen een ontzettend grote vraag naar nieuwe en betere netwerkaanpakken in een korte periode. Gartner verwacht dat SD-WAN gaat groeien van minder dan één procent nu naar dertig procent van de grote bedrijven eind 2019[1], en IDC verwacht dat de wereldwijde SD-WAN-markt groeit van minder dan 225 miljoen dollar in 2015 naar meer dan zes miljard dollar in 2020[2].

“We zien een grote belangstelling in SD-WAN, die wordt gedreven door de complexiteit van hybride clouds en netwerken, de behoefte aan meer efficiëntie en flexibiliteit om eenvoudig workloads te verplaatsen en nieuwe applicaties en diensten in te zetten”, zegt Brad Casemore, Research Director bij IDC. “Riverbed staat sterk in een opkomende markt van SD-WAN en bredere enterprise branch networking-mogelijkheden met een uitgebreid aanbod in SteelConnect en een strategische roadmap die gebruik maakt van de ervaring van Riverbed in het bieden van inzicht in, en optimalisatie van netwerken en applicaties.”

Inzet in cloudnetwerken, direct en met één klik

Bedrijven gebruiken steeds vaker oplossingen voor een private- en public-cloudinfrastructuur. SteelConnect levert met een klik en direct veilige WAN-gateways naar cloudomgevingen als onderdeel van een grotere oplossing, waarin het workflowbeheer en de policy-based orkestratie van zowel on-premise als cloudnetwerkomgevingen samenkomen.

“SteelConnect is een aantrekkelijke SD-WAN-oplossing in de AWS Marketplace, omdat het klanten een eenvoudig te beheren oplossing biedt voor flexibiliteit, veiligheid en prestaties in hybride omgevingen”, zegt Barry Russell, General Manager of Global Business Development, AWS Marketplace and Catalog Services bij Amazon Web Services, Inc. “Dankzij de beschikbaarheid van SteelConnect in de AWS Marketplace stroomlijnen klanten aankoop en inzet van de applicatiegebaseerde softwareoplossingen die nodig zijn om netwerken te laten voldoen aan de eisen van de business.”

Het SteelConnect-systeem is ontwikkeld om alle moderne uitdagingen aan te gaan, die voortkomen uit het garanderen van snelle, flexibele en veilige applicaties binnen hybride systemen met de volgende unieke functionaliteiten:

 • Connectiviteit en beheer gecombineerd in en tussen WAN, remote LAN & cloudnetwerken: SteelConnect biedt een software-defined en application-defined fabric die WAN’s, remote office LAN’s en cloudinfrastructuurnetwerken met elkaar verbindt zowel via een lijn van fysieke, virtuele en cloudgebaseerde WAN-gateways, als via remote LAN-switches en wifi access points.
 • Orkestratie in lijn met de business: in plaats van netwerkbeheer door configuratie van afzonderlijke apparaten biedt SteelConnect policygebaseerde orkestratie die automatisch stroomlijnt met de taal en prioriteiten van een organisatie: applicaties, gebruikers, locaties, prestatie-SLA’s en beveiligingseisen. Een IT-netwerkarchitect kan nu eenvoudig wereldwijde of lokale policy’s inregelen, zoals: stuur al het videoapplicatieverkeer over de circuits met de grootste capaciteit, stuur software-updates over breedbandinternet, of stuur al het zakelijke verkeer over beveiligde VPN’s. In het verleden moesten netwerkbeheerders soms wel duizenden regels CLI-code (Command Line Interface) inkloppen om aanpassingen te doen, wat inefficiënt en foutgevoelig is.
 • Cloudgebaseerde beheerervaring: SteelConnect heeft een intuïtieve interface voor flexibel netwerkbeheer. Met SteelConnect ontwerpen beheerders elk aspect van een gedistribueerd netwerk voordat ze hardware inzetten. Zero-touch provisioning biedt een directe inzet van een fysiek apparaat binnen een netwerk. Centraal beheer van wereldwijde netwerkpolicy’s zorgt voor flexibele en efficiënte updates.
 • Altijd en overal de beste inzichten: SteelConnect biedt een compleet inzicht in alle gebruikers en apparaten in een gedistribueerd netwerk en ondersteunt marktleidende NPM- en APM-functionaliteiten van Riverbed SteelCentralTM via de centrale beheerconsole van SteelConnect.

Screen Caption: Riverbed SteelConnect heeft een intuïtieve, grafische gebruikersinterface die flexibel en helder netwerkbeheer faciliteert. Met SteelConnect  ontwerpen beheerders elk onderdeel van hun gedistribueerde netwerk nog voor ze hardware inzetten. Zero-touch provisioning verzorgt vervolgens directe inzet van fysieke apparaten in het netwerk .

Screen Caption: In plaats van netwerkbeheer met configuratie van individuele apparaten biedt Riverbed SteelConnect op policy’s gebaseerde orkestratie die in lijn is met de taal en de prioriteiten van een organisatie.

SteelConnect-componenten omvatten:

 • SteelConnect Manager: een centrale en multitenant beheerportal voor eenvoudige en intuïtieve workflows voor het ontworpen, inzetten en beheren van een gedistribueerd of hybride netwerk;
 • SteelConnect Gateway: een lijn van fysieke en virtuele, beveiligde WAN-gateways die unified connectiviteit bieden (point-to-point en full-mesh) en het aanmaken van wereldwijde policy’s in en tussen on-premise en cloudnetwerken, zero-touch provisioning, geautomatiseerd VPN-beheer en next-generation firewall- en beveiligingsfunctionaliteiten;
 • SteelConnect Switches & SteelConnect Access Points: een lijn van remote LAN-switches en wifi access points die zero-touch provisioning en geautomatiseerde wereldwijde inzet van policy’s ondersteunen en compleet inzicht bieden in verbonden gebruikers en apparaten.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.