Riverbed introduceert nieuwe release van SteelCentral, het Command Center for Application Performance in hybride IT-omgevingen

Nieuwe niveaus in snelheid, inzicht en controle om organisaties te voorzien van feilloos werkende applicaties en netwerken

  • Bedrijfsnieuws van
  • Riverbed
  • geplaatst op
  • 18 november 2015 10:37 uur

Riverbed Technology presenteert de nieuwste verbeteringen in het SteelCentral-platform. Riverbed SteelCentral is een allesomvattende en geïntegreerde prestatiebeheeroplossing voor gecentraliseerd inzicht. Dit om zeker te zijn van optimale prestaties van zakelijke applicaties en tegelijkertijd van maximale IT-efficiëntie en -productiviteit. Of de uitdaging nu is om de prestaties van applicaties, netwerk en infrastructuur in de breedte te meten, of om je diep in te graven in bedrijfskritische applicatiecode – SteelCentral is de enige end-to-end-oplossing die gebruikservaring en applicatie-, infrastructuur- en netwerkmonitoring biedt voor een allesomvattend inzicht in applicatieprestatie.

“SteelCentral sloopt barrières tussen silo’s en maakt samenwerken om uitstekende app-prestaties te bieden, eenvoudig; ook maakt het een einde aan vingerwijzen en versnelt het probleemoplossing. Zo kan IT zich focussen op het behalen van strategische bedrijfsdoelen”, zegt Mike Sargent, senior vicepresident en General Manager SteelCentral van Riverbed. “Vooroplopende bedrijven gebruiken SteelCentral als de backbone van hun Command Centers voor applicatieprestatie – zij snappen dat zonder zo’n krachtig, operationeel prestatieoverzicht hun war rooms simpelweg niet het prestatieniveau halen, dat nodig is in de huidige hybride IT-omgevingen.”

Deze verbeteringen aan SteelCentral zorgen voor grote voordelen bij gezamenlijke probleemoplossing. De nieuwe features zijn er voor de belangrijkste componenten van het platform – inclusief verbeteringen in Portal, AppInternals, AppResponse, NetAuditor, NetShark, NetPlanner en NetSensor. De gemene deler van de aanpassingen is: verbeterde platformintegratie. Ook is er meer inzicht in het netwerk en applicaties, uitstekende end-to-end monitoring van applicatietransacties en kosteneffectievere monitoring van webapplicaties, en WAN-optimalisatie.

Geïntegreerde aanpak van prestatiebeheer voor complexe, hybride applicatieomgevingen

Het verbeteren van IT-samenwerking en end-to-end-troubleshooting is essentieel in de huidige applicatiegedreven zakenwereld. Voor bedrijven staan applicatieprestaties vandaag de dag gelijk aan bedrijfsprestaties. Tegelijkertijd neemt de complexiteit van applicaties – met SaaS, cloud, hybride netwerken en de mobiele eindgebruiker – zodanig toe, dat ouderwetse, domeincentrische tools het niet meer kunnen beheren.

“Veel bedrijven hebben niet de juiste performancebeheertools om te slagen”, zegt Shamus McGillicuddy, Senior Analyst bij Enterprise Management Associates. “Een doorsneebedrijf heeft tussen de zes en tien monitoring- en troubleshootingtools actief in gebruik en daarnaast nog spullen op de plank. Deze tools zijn niet geïntegreerd en focussen op het beheersen van een specifiek technologiedomein. Moderne IT-infrastructuur vraagt om tools die context zien en een geïntegreerd inzicht bieden, wat alleen haalbaar is met cross-domain beheertools.”

Een ‘applicatie’ is meer dan alleen de softwarecode op een server. Het is ook een uiterst complexe combinatie van verschillende diensten die de app opvraagt; data die verdeeld kan zijn over verschillende databases op meerdere locaties; fysieke en virtuele servers gehost in on-premise datacenters en in de cloud; verschillende netwerken verbinden de data en diensten; ingewikkelde applicatiesoftwarearchitecturen; en ten slotte de eindgebruikers die toegang willen tot de applicatie op verschillende devices en vanaf verschillende locaties. In deze omgeving kan elk puzzelstukje, elk mankement in de dienst — van serveruitval tot issues in de code, tot een problematische database, tot een traag netwerk, tot compatibiliteit van een device — zorgen voor een langzame applicatie of het volledig falen ervan. Jammer genoeg kiezen veel bedrijven hiervoor een aanpak met puntoplossingen om de prestaties te beheren met verschillende tools per silo, die niet met elkaar communiceren. Het resultaat is dat performanceproblemen heel lastig zijn op te lossen en heel veel tijd kosten van de IT-afdeling.

SteelCentral heeft een nieuwe aanpak voor applicatieprestatiebeheer. Het registreert en analyseert performancedata zowel diep als breed, in alle netwerken en applicaties, en monitort tegelijkertijd de gebruikerservaring van alle gebruikers, en dat continu.

Het vernieuwde SteelCentral verbetert platformintegratie en optimaliseert andere mogelijkheden:

· Uitgebreider netwerk- en applicatie-inzicht. Deze verbeteringen zorgen voor veel voordeel bij gezamenlijke troubleshooting dankzij inzicht in het daadwerkelijke fysieke applicatienetwerkpad, geïntegreerd met bestaande, logische netwerk- en applicatiekaarten. IT-medewerkers kunnen snel schakelen tussen operationele views van applicaties en netwerken, wat het gebruikelijke vingerwijzen tussen applicatie- en netwerkteams elimineert. Zo isoleer je de probleemgebieden dankzij configuratie- of andere infrastructuuraanpassingen en laat je teams snel en precies de probleemoorzaak identificeren. Daarnaast is packet storage op NetShark uitgebreid tot 576 TB voor dieper onderzoek. Dit is vooral nuttig in high-volume netwerken, vooral als die gefocust zijn op beveiligings- of compliance-eisen, zoals overheidsinstellingen, financiële dienstverleners of zorginstellingen.

· Uitstekende end-to-end-monitoring van applicatietransactie. Integratie tussen cijfers over netwerkvertraging en applicatieprestatie op transactieniveau zorgt voor een compleet beeld van elke set transacties in een enkele UI. Dit met een contextuele drill down om probleemdiagnose te stroomlijnen en complexe problemen sneller op te lossen. Zo kan IT zich met strategische zaken bezighouden in plaats van brandjes te blussen op het gebied van prestatieproblemen binnen netwerk- en applicatiedomeinen.

· Kosteneffectievere monitoring van webapplicaties en WAN-optimalisatie. Hybride IT-omgevingen zijn tegenwoordig de norm en bedrijven gebruiken steeds vaker Riverbed SteelHead om hun applicatie-delivery te optimaliseren. Ongeacht of die apps on-premise, in virtuele omgevingen of in de cloud draaien. Optimalisatie van SteelCentral biedt beter inzicht in, en meer controle over SteelHead-omgevingen. Dit stelt klanten in staat de status van SteelHead EX- en SteelHead Interceptor-apparaten te monitoren als onderdeel van hun volledige infrastructuur. Daarnaast biedt SteelCentral nu betere prestaties voor eindgebruikersmonitoring van SteelHead-geoptimaliseerde web- en SaaS-applicaties, zoals Salesforce.com.

De verbeteringen aan het Riverbed SteelCentral-platform zijn naar verwachting eind november 2015 beschikbaar.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

De jaarcijfers bekeken: Hostway
nachnahme kreditkarte zahlen: Den perfekte basis-tee for mig er i viscose(blanding), falder tungt og løst, er tynd, har bådu...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...