Riverbed SteelFusion biedt nu ondersteuning voor Microsoft Azure en Amazon Web Services

Grote ondernemingen profiteren van cloudstorage voor back-up of voor storage tiering in combinatie met opslag in eigen datacenters

  • Bedrijfsnieuws van
  • Riverbed
  • geplaatst op
  • 9 maart 2016 12:16 uur

Riverbed Technology, marktleider in applicatieperformance-infrastructuur, breidt het bereik van zijn toonaangevende hyper-converged oplossing voor branche offices – Riverbed SteelFusion – uit naar cloudomgevingen. De oplossing biedt nu ook ondersteuning voor Azure via Microsoft StorSimple en voor Amazon Web Services via AWS Storage Gateway. Klanten hebben nu meer flexibiliteit en keuze voor cloudgebaseerde data-opslag op remote locaties. Ze kunnen de cloud gebruiken als tweede storagelaag voor extra capaciteit, voor back-up of voor storage tiering in combinatie met opslagmiddelen in een eigen datacenter.

SteelFusion combineert virtualisatie, slimme storage en toonaangevende WAN-optimalisatie. De oplossing is de eerste hyper-converged infrastructuuroplossing met de unieke uitdagingen van ROBO-IT (Remote Office- en Branch Office-locaties) in het achterhoofd. SteelFusion:

  • verwijdert alle fysieke servers, storage en waardevolle data op ROBO’s;
  • consolideert en versnelt tijdrovende ROBO-IT-werkzaamheden, zoals back-upprocessen en databescherming, het leveren van nieuwe services en locaties, en snelle recovery naar centrale datacenters in één oplossing;
  • breidt de hoogwaardige beveiliging, diensten en wendbaarheid van het centrale datacenter en nu ook de cloud uit naar alle ROBO’s, ongeacht op welke afstand ze zich bevinden en zonder dat de performance eronder lijdt.

In tegenstelling tot hyper-converged oplossingen die gebouwd zijn om datacenterinfrastructuren te vereenvoudigen, is SteelFusion ontwikkeld om de ‘hyper-converged edge’ mogelijk te maken. SteelFusion voldoet aan de belangrijkste eisen van zowel de business, de IT-organisatie als medewerkers. Dat doet de oplossing door de operationele kosten van het beheer van remote locaties te verlagen, de databeveiliging te verhogen, de productiviteit van de business en de IT-flexibiliteit te vergroten met honderd keer snellere recovery-tijden en dertig keer snellere implementatie van services op de vestigingen. SteelFusion biedt tot wel honderd keer hogere applicatieprestaties op de vestigingen voor nog meer productiviteit.

SteelFusion 4.0 werd geïntroduceerd in april 2015 en zorgde voor geüpdatete en opnieuw ontworpen hardwareplatforms om remote locaties en regionale hubs van allerlei omvang te voorzien van betere prestaties en schaalbaarheid. In november 2015 kwam Riverbed met SteelFusion-ondersteuning voor klanten die VMware vSphere 6 gebruiken. Nu breidt Riverbed zijn SteelFusion-ecosysteem verder uit met toonaangevende cloudleveranciers AWS en Microsoft. Hiermee hebben grote ondernemingen meer flexibiliteit in hun toegang tot cloudgebaseerde mogelijkheden voor storage, back-up en storage tiering vanaf één centrale locatie. Daardoor hoeven ze niet langer te investeren in dure fysieke servers op remote locaties.

“Enterprise Strategy Group is onder de indruk van de mogelijkheden die SteelFusion biedt voor het vereenvoudigen van het beheer, de beveiliging en de databescherming van gevirtualiseerde applicaties op ROBO’s – Remote Office- en Branch Office-locaties”, zegt Colm Keegan, senior cloudanalist bij Enterprise Strategy Group. “Met één hyper-converged appliance biedt SteelFusion bedrijven een makkelijke manier om snel gevirtualiseerde computing-middelen in te zetten op ROBO’s. De appliance biedt alle applicatieprestaties, de infrastructuurschaalbaarheid en de hoge beschikbaarheid die nodig zijn op de vestigingen. Daarnaast stelt de oplossing IT-beheerders in staat bedrijfskritische data in remote applicaties te beheren en centraal te back-uppen en beschermen. Met SteelFusion zijn vestigingen supersnel op of af te bouwen, te verplaatsen, te back-uppen en te restoren vanuit het centrale datacenter. En dat kan nu heel handig in de cloud, zonder dat hulp nodig is van operationeel personeel in de vestiging. SteelFusion helpt bedrijven te voldoen aan de variabele eisen op het gebied van applicatieprestaties van hun ROBO’s, en verkleint de complexiteit en beperkt risico’s tot een minimum.”

“We geven onze SteelFusion-klanten graag meer opties en flexibiliteit met de mogelijkheid hun remote data in de cloud op te slaan, of dat nu met Microsoft Azure of Amazon Web Services is”, zegt Paul O’Farrell, senior vicepresident en algemeen directeur van SteelHead, SteelFusion en SD-WAN-oplossingen van Riverbed. “Veel moderne ondernemingen maken al gebruik van een hybride-IT-model, met data zowel in de cloud als in een datacenter. Nu ze met SteelFusion toegang hebben tot cloudgebaseerde storage- en back-up-mogelijkheden kunnen onze klanten eenvoudig van de cloud profiteren als tweede storagelaag, zonder dat het invloed heeft op eindgebruikers.”

Riverbed SteelFusion en het Riverbed Application Performance Platform™
Het Riverbed Application Performance Platform™ biedt CIO’s end-to-end inzicht, optimalisatie en controle in de hele onderneming. Riverbed SteelFusion is een essentieel onderdeel van het platform. Daarnaast omvat het platform Riverbed SteelCentral™ voor inzicht in en controle over het netwerk, Riverbed SteelHead™ – de nummer 1-oplossing voor WAN-optimalisatie en applicatieprestaties – en SD-WAN-oplossingen (software-defined wide-area network) die zorgen voor nieuwe niveaus van flexibiliteit voor de business.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.