Rotterdam: Internationaal kruispunt naar de wereld

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 18 november 2014 16:11 uur

De snelle groei is hoofdzakelijk te danken aan de ideale ligging van Rotterdam op de Internationale glasvezelkaart. Dit wordt kracht bijgezet doordat grote accesspartijen met miljoenen eindgebruikers (40% van alle eindgebruikers in NL), Rotterdam gebruiken als tweede Internet “hub”.

Vooral voor de belangrijkste routes richting Brussel en Parijs, maar ook voor zeekabels richting de Verenigde Staten via Londen, is Rotterdam een belangrijk knooppunt binnen de Nederlandse grenzen. Dit heeft als gevolg dat veel internationale glasvezelcarriers routes door Rotterdam hebben lopen. Het is dan ook niet vreemd dat NL-ix juist in Rotterdam een nieuwe core wilde bouwen.

“Om deze groei verder te kunnen versterken hebben we besloten om een nieuwe Rotterdamse core te bouwen binnen het SmartDC datacenter, en gezien de centrale ligging in de Van Nellefabriek (UNESCO monument) en de aanwezigheid van alle voorzieningen, was onze keuze voor dit hightech datacenter snel gemaakt.” vermeld Jan Hoogenboom, CEO van NL-ix. “Wij zijn heel blij met de samenwerking met SmartDC. Door de enorme groei van het Internetverkeer, groeit in de gehele Rotterdam Metro de behoefte aan lokale en internationale peering. Peering is een belangrijke methode om internetverkeer tussen Internetproviders en/of bedrijven onderling uit te wisselen.”

“Door de komst van de Rotterdamse NL-ix core binnen ons data center, kunnen we onze bestaande en nieuwe klanten een passende oplossing bieden voor hun steeds toenemende connectiviteitseisen”, verklaart Richard Boogaard, Managing Director van SmartDC. “Deze implementatie heeft als bijkomend voordeel dat er een volwaardige Internet exchange actief is binnen Rotterdam. Hierdoor hoeven klanten niet meer te koppelen met de Amsterdamse Internet exchange om met Nederlandse ISPs een peering connectie op te bouwen. Doordat de NL-ix haar netwerk core binnen SmartDC op heeft gebouwd, kunnen onze klanten profiteren van het enorme capaciteitsaanbod om koppelingen met andere netwerken te maken binnen onze Meet-me-Rooms.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.