Rotterdam: Internationaal kruispunt naar de wereld

  • Bedrijfsnieuws van
  • NL-ix
  • geplaatst op
  • 18 november 2014 16:11 uur

De snelle groei is hoofdzakelijk te danken aan de ideale ligging van Rotterdam op de Internationale glasvezelkaart. Dit wordt kracht bijgezet doordat grote accesspartijen met miljoenen eindgebruikers (40% van alle eindgebruikers in NL), Rotterdam gebruiken als tweede Internet “hub”.

Vooral voor de belangrijkste routes richting Brussel en Parijs, maar ook voor zeekabels richting de Verenigde Staten via Londen, is Rotterdam een belangrijk knooppunt binnen de Nederlandse grenzen. Dit heeft als gevolg dat veel internationale glasvezelcarriers routes door Rotterdam hebben lopen. Het is dan ook niet vreemd dat NL-ix juist in Rotterdam een nieuwe core wilde bouwen.

“Om deze groei verder te kunnen versterken hebben we besloten om een nieuwe Rotterdamse core te bouwen binnen het SmartDC datacenter, en gezien de centrale ligging in de Van Nellefabriek (UNESCO monument) en de aanwezigheid van alle voorzieningen, was onze keuze voor dit hightech datacenter snel gemaakt.” vermeld Jan Hoogenboom, CEO van NL-ix. “Wij zijn heel blij met de samenwerking met SmartDC. Door de enorme groei van het Internetverkeer, groeit in de gehele Rotterdam Metro de behoefte aan lokale en internationale peering. Peering is een belangrijke methode om internetverkeer tussen Internetproviders en/of bedrijven onderling uit te wisselen.”

“Door de komst van de Rotterdamse NL-ix core binnen ons data center, kunnen we onze bestaande en nieuwe klanten een passende oplossing bieden voor hun steeds toenemende connectiviteitseisen”, verklaart Richard Boogaard, Managing Director van SmartDC. “Deze implementatie heeft als bijkomend voordeel dat er een volwaardige Internet exchange actief is binnen Rotterdam. Hierdoor hoeven klanten niet meer te koppelen met de Amsterdamse Internet exchange om met Nederlandse ISPs een peering connectie op te bouwen. Doordat de NL-ix haar netwerk core binnen SmartDC op heeft gebouwd, kunnen onze klanten profiteren van het enorme capaciteitsaanbod om koppelingen met andere netwerken te maken binnen onze Meet-me-Rooms.”

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van NL-ix


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...

De jaarcijfers bekeken: AlfaNet
Ferdinand: Misschien de cijfers van dit jaar ook eens bespreken?