Rotterdam Internet Exchange ontsluit weer nieuw datacenter buiten Rotterdam

Samenwerking R-iX en Dataplace zorgen voor een versteviging van de regionale datacenterpropositie binnen de Zuidvleugel

  • Bedrijfsnieuws van
  • R-iX
  • geplaatst op
  • 13 november 2013 14:10 uur

Dataplace te Alblasserdam en de Rotterdam Internet Exchange (R-iX) maken bekend dat de Rotterdam Internet Exchange de implementatie van een Point-of-Presence (PoP) in dataplace te Alblasserdam heeft afgerond. Door de aanwezigheid van de R-iX in Dataplace zijn de mogelijkheden tot peering enorm uitgebreid. Dataplace is het eerste datacenter buiten Rotterdam met een R-iX point of presence.

Bix Jacobse, directeur van de Rotterdam Internet Exchange, verklaart over de samenwerking: “De R-iX is heel blij met de samenwerking met dataplace in Alblasserdam. Binnen de stad Rotterdam heeft de R-iX momenteel al drie knooppunten, echter door de enorme groei van het internet verkeer, groeit in het hele Rijnmond gebied de behoefte aan locale en regionale peering. Peering is een belangrijke methode om internet verkeer tussen Internet Providers en/of enterprises onderling uit te wisselen. Door onze verbinding op de AMS-IX, een van de grootste peering locaties in de wereld, kunnen bedrijven uit het Rijnmondgebied door de koppeling op de R-iX tegen geringe extra kosten ook nog met internationale providers in Amsterdam peeren”.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, is ook blij met de aanwezigheid van een nieuwe exchange in het datacenter en verklaart:
“Naast de al aanwezige exchanges in dataplace voegt de R-iX een belangrijke regionale functie toe, die van het Rijnmondgebied. We zien dat regionale datacentra steeds meer gaan samenwerken met elkaar en we vinden het bijzonder dat dataplace het eerste datacenter buiten Rotterdam is (naast de AMS-IX) dat ontsloten wordt via de Rotterdam Internet Exchange”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.