Rotterdam Internet Exchange ontsluit weer nieuw datacenter buiten Rotterdam

Samenwerking R-iX en Dataplace zorgen voor een versteviging van de regionale datacenterpropositie binnen de Zuidvleugel

  • Bedrijfsnieuws van
  • R-iX
  • geplaatst op
  • 13 november 2013 14:10 uur

Dataplace te Alblasserdam en de Rotterdam Internet Exchange (R-iX) maken bekend dat de Rotterdam Internet Exchange de implementatie van een Point-of-Presence (PoP) in dataplace te Alblasserdam heeft afgerond. Door de aanwezigheid van de R-iX in Dataplace zijn de mogelijkheden tot peering enorm uitgebreid. Dataplace is het eerste datacenter buiten Rotterdam met een R-iX point of presence.

Bix Jacobse, directeur van de Rotterdam Internet Exchange, verklaart over de samenwerking: “De R-iX is heel blij met de samenwerking met dataplace in Alblasserdam. Binnen de stad Rotterdam heeft de R-iX momenteel al drie knooppunten, echter door de enorme groei van het internet verkeer, groeit in het hele Rijnmond gebied de behoefte aan locale en regionale peering. Peering is een belangrijke methode om internet verkeer tussen Internet Providers en/of enterprises onderling uit te wisselen. Door onze verbinding op de AMS-IX, een van de grootste peering locaties in de wereld, kunnen bedrijven uit het Rijnmondgebied door de koppeling op de R-iX tegen geringe extra kosten ook nog met internationale providers in Amsterdam peeren”.

Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace, is ook blij met de aanwezigheid van een nieuwe exchange in het datacenter en verklaart:
“Naast de al aanwezige exchanges in dataplace voegt de R-iX een belangrijke regionale functie toe, die van het Rijnmondgebied. We zien dat regionale datacentra steeds meer gaan samenwerken met elkaar en we vinden het bijzonder dat dataplace het eerste datacenter buiten Rotterdam is (naast de AMS-IX) dat ontsloten wordt via de Rotterdam Internet Exchange”

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...