Ruim 2.000 kilometer glasvezel in Limburgse bodem

Ruim één op de drie huishoudens in aangesloten gemeentes gebruikt eigen glasvezelaansluiting

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 25 april 2014 14:40 uur

Het aantal huisaansluitingen op het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Limburg is het afgelopen jaar verdubbeld. In de provincie ligt ruim 2.000 kilometer glasvezel in de bodem en al 11 gemeentes zijn aangesloten op het netwerk. Ruim één op de drie huishoudens in deze gemeentes maakt gebruik van zijn eigen glasvezelaansluiting.

Steeds meer gebieden in Limburg beschikken over een eigen glasvezelinfrastructuur. Van de gemeentes waar Reggefiber glasvezel reeds uitgerold heeft, is inmiddels bijna negen op de tien woningen binnen het aansluitgebied op het netwerk aangesloten. De gemeente Nuth loopt voorop in de adoptie van glasvezel. Maar liefst 98% van de huishoudens binnen het aansluitgebied van de gemeente heeft inmiddels een glasvezelaansluiting. De provincie heeft innovatie hoog in het vaandel staan: Limburg streeft ernaar in de top 10 van technologische regio’s in de wereld te komen. Een stabiele en toekomstbestendige infrastructuur is hierbij essentieel. Met de aanleg van glasvezel in Weert, Horst aan de Maas, Meerssen, Leudal, Nuth, Peel en Maas, Echt-Susteren, Nederweert, Valkenburg aan de Geul, Beek en Maasgouw is hierin een flinke stap gezet.

Momenteel wordt ook het merendeel van Brunssum op het glasvezelnetwerk aangesloten, een ontwikkeling die aansluit bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Daarnaast komen er steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg als reactie op de toenemende vergrijzing en de wens van ouderen om langer thuis te blijven wonen.

Marcel Menting, regiomanager bij Reggefiber: “Limburg heeft grote ambities op technologisch gebied. Een glasvezelnetwerk biedt een stabiele en toekomstbestendige infrastructuur, die ruimte biedt voor groei. Data-uitwisseling wordt in de toekomst steeds belangrijker en omvangrijker. De vraag naar bandbreedte neemt daardoor toe en toegang tot een glasvezelnetwerk biedt daar de perfecte oplossing voor.” 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.