Ruim 2.000 kilometer glasvezel in Limburgse bodem

Ruim één op de drie huishoudens in aangesloten gemeentes gebruikt eigen glasvezelaansluiting

  • Bedrijfsnieuws van
  • Reggefiber
  • geplaatst op
  • 25 april 2014 14:40 uur

Het aantal huisaansluitingen op het glasvezelnetwerk van Reggefiber in Limburg is het afgelopen jaar verdubbeld. In de provincie ligt ruim 2.000 kilometer glasvezel in de bodem en al 11 gemeentes zijn aangesloten op het netwerk. Ruim één op de drie huishoudens in deze gemeentes maakt gebruik van zijn eigen glasvezelaansluiting.

Steeds meer gebieden in Limburg beschikken over een eigen glasvezelinfrastructuur. Van de gemeentes waar Reggefiber glasvezel reeds uitgerold heeft, is inmiddels bijna negen op de tien woningen binnen het aansluitgebied op het netwerk aangesloten. De gemeente Nuth loopt voorop in de adoptie van glasvezel. Maar liefst 98% van de huishoudens binnen het aansluitgebied van de gemeente heeft inmiddels een glasvezelaansluiting. De provincie heeft innovatie hoog in het vaandel staan: Limburg streeft ernaar in de top 10 van technologische regio’s in de wereld te komen. Een stabiele en toekomstbestendige infrastructuur is hierbij essentieel. Met de aanleg van glasvezel in Weert, Horst aan de Maas, Meerssen, Leudal, Nuth, Peel en Maas, Echt-Susteren, Nederweert, Valkenburg aan de Geul, Beek en Maasgouw is hierin een flinke stap gezet.

Momenteel wordt ook het merendeel van Brunssum op het glasvezelnetwerk aangesloten, een ontwikkeling die aansluit bij de trend in het huidige digitale tijdperk waarbij de rol van dataverkeer in het dagelijks leven steeds groter wordt. Er wordt vaker zowel thuis als op kantoor in de cloud gewerkt. Ook zijn Nederlanders dagelijks op sociale netwerken te vinden en is televisie kijken via video-on-demand inmiddels gemeengoed. Daarnaast komen er steeds meer online oplossingen in professionele context, zoals video-consulten in de zorg als reactie op de toenemende vergrijzing en de wens van ouderen om langer thuis te blijven wonen.

Marcel Menting, regiomanager bij Reggefiber: “Limburg heeft grote ambities op technologisch gebied. Een glasvezelnetwerk biedt een stabiele en toekomstbestendige infrastructuur, die ruimte biedt voor groei. Data-uitwisseling wordt in de toekomst steeds belangrijker en omvangrijker. De vraag naar bandbreedte neemt daardoor toe en toegang tot een glasvezelnetwerk biedt daar de perfecte oplossing voor.” 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van Denit


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...