Run op 3D domeinnamen

Enorme stijging in zoekopdrachten 3D-printdomeinen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Mijndomein.nl
  • geplaatst op
  • 8 december 2014 10:00 uur

Ook onder consumenten, die voornemens zijn een domeinnaam te laten registreren, zijn zoekopdrachten met 3D en printen de afgelopen periode enorm gestegen. In de speciale domeinchecker van Mijndomein, waarin men kan controleren of een domeinnaam met een bepaalde extensie nog beschikbaar is, is ‘3Dprinter’ veruit de populairste zoekterm. In 2013 werd deze zoekterm maar liefst 267 keer ingevoerd t.o.v. 104 keer in 2012. Hiermee geniet de zoekterm ongeveer evenveel populariteit als bijvoorbeeld ‘bitcoin.nl’ en ‘smartwatch.nl’. Andere gewilde 3D-domeinnamen zijn ‘3dprint’, ‘3dprinting.nl’, ‘3dprinten.nl’ en ‘3d.nl’, welke de afgelopen jaren ook veelvuldig werden opgezocht.

3d domeinnamen in de lift

 

Claimen vóór succes
Op 19 augustus jongstleden kopte NU.nl¹ dat consumenten pas over vijf tot tien jaar gaan 3D printen. Bij Mijndomein zijn er al meer dan 1000 domeinnamen geregistreerd waarin 3D in de naam is opgenomen. Servaas Raedts, Manager Klantbeleving bij Mijndomein ziet vaker dat domeinnamen pas in een later stadium populariteit genieten, terwijl zij in het beginstadium voor een klein prijsje zijn geclaimd. “Het is eigenlijk een kwestie van er op tijd bij zijn, of misschien wel speculeren op het toekomende succes van een domeinnaam. Zo zagen we direct na de bekendmaking van de inhuldiging van onze Koning dat alle varianten op het woord Koningsdag gevolgd door een jaartal zijn geregistreerd”.’Zo zijn www.koningsdag2014.nl t/m www.koningsdag2040.nl allen reeds geregistreerd.

Kansen door komst extensies
Consumenten die hun slag nog willen slaan, dienen creatief te zijn of te beschikken over een goed gevulde portemonnee, aldus Servaas Raedts. “Extensies als ‘.nl’, ‘.com’. en ‘.eu’ zijn in combinatie met 3D-printers veelal bezet, maar met de vele nieuwe extensies die er de komende periode worden gelanceerd, kunnen consumenten alsnog een relevante 3D-domeinnaam claimen”. De meest populaire nieuwe extensies welke nog niet live staan zijn ‘.shop’, ‘.store’, ‘.amsterdam’, ‘.online’ en ‘.frl’. De extensie ‘.3D’ laat vooralsnog nog even op zich wachten.

ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

Uitgelicht bedrijfsnieuws van 14 september 2016
calculo de creditos de consumo: Hervorragend – lange nicht’s mehr von Euch gelesen. Dafür habt Ihr Euch ja diesmal gr...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!