Run op 3D domeinnamen

Enorme stijging in zoekopdrachten 3D-printdomeinen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Mijndomein.nl
  • geplaatst op
  • 8 december 2014 10:00 uur

Ook onder consumenten, die voornemens zijn een domeinnaam te laten registreren, zijn zoekopdrachten met 3D en printen de afgelopen periode enorm gestegen. In de speciale domeinchecker van Mijndomein, waarin men kan controleren of een domeinnaam met een bepaalde extensie nog beschikbaar is, is ‘3Dprinter’ veruit de populairste zoekterm. In 2013 werd deze zoekterm maar liefst 267 keer ingevoerd t.o.v. 104 keer in 2012. Hiermee geniet de zoekterm ongeveer evenveel populariteit als bijvoorbeeld ‘bitcoin.nl’ en ‘smartwatch.nl’. Andere gewilde 3D-domeinnamen zijn ‘3dprint’, ‘3dprinting.nl’, ‘3dprinten.nl’ en ‘3d.nl’, welke de afgelopen jaren ook veelvuldig werden opgezocht.

3d domeinnamen in de lift

 

Claimen vóór succes
Op 19 augustus jongstleden kopte NU.nl¹ dat consumenten pas over vijf tot tien jaar gaan 3D printen. Bij Mijndomein zijn er al meer dan 1000 domeinnamen geregistreerd waarin 3D in de naam is opgenomen. Servaas Raedts, Manager Klantbeleving bij Mijndomein ziet vaker dat domeinnamen pas in een later stadium populariteit genieten, terwijl zij in het beginstadium voor een klein prijsje zijn geclaimd. “Het is eigenlijk een kwestie van er op tijd bij zijn, of misschien wel speculeren op het toekomende succes van een domeinnaam. Zo zagen we direct na de bekendmaking van de inhuldiging van onze Koning dat alle varianten op het woord Koningsdag gevolgd door een jaartal zijn geregistreerd”.’Zo zijn www.koningsdag2014.nl t/m www.koningsdag2040.nl allen reeds geregistreerd.

Kansen door komst extensies
Consumenten die hun slag nog willen slaan, dienen creatief te zijn of te beschikken over een goed gevulde portemonnee, aldus Servaas Raedts. “Extensies als ‘.nl’, ‘.com’. en ‘.eu’ zijn in combinatie met 3D-printers veelal bezet, maar met de vele nieuwe extensies die er de komende periode worden gelanceerd, kunnen consumenten alsnog een relevante 3D-domeinnaam claimen”. De meest populaire nieuwe extensies welke nog niet live staan zijn ‘.shop’, ‘.store’, ‘.amsterdam’, ‘.online’ en ‘.frl’. De extensie ‘.3D’ laat vooralsnog nog even op zich wachten.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.