SafeNet voor vierde jaar op rij in leiderskwadrant van Gartners Magic Quadrant voor gebruikersauthenticatie

SafeNet gepositioneerd als marktleider voor volledigheid van visie en de competentie om deze uit te voeren

  • Bedrijfsnieuws van
  • SafeNet
  • geplaatst op
  • 9 december 2014 15:42 uur

SafeNet Inc., wereldwijd toonaangevend in databescherming, is voor het vierde achtereenvolgende jaar gepositioneerd in het leiderskwadrant van Gartners Magic Quadrant voor gebruikersauthenticatie. Gartner is ’s werelds toonaangevende IT-onderzoeksbureau. SafeNet is in het leiderskwadrant gepositioneerd op basis van de twee belangrijkste criteria in het rapport: volledigheid van visie en de competentie om deze visie ook daadwerkelijk te implementeren.

Gartner stelt: “Mobiele en cloud-technologie blijven ‘disruptive’ en tegelijkertijd gaat de aandacht van gebruikers steeds meer uit naar gebruikerservaring.” ’s Werelds toonaangevende IT-onderzoeksbureau verwacht tevens dat “tegen eind 2017 ongeveer vijftig procent van de organisaties voor cloud-gebaseerde diensten zal kiezen, zoals de ‘delivery’-optie voor nieuwe of vernieuwde implementaties van gebruikersauthenticatie; een stijging van ongeveer twintig procent ten opzichte van nu.”

Het authenticatieportfolio van SafeNet omvat een multitenant, multitier, cloud-gebaseerde authenticatiedienst alsook on-premise authenticatieoplossingen. Beide ondersteunen een breed scala van ‘client’-authenticatietechnologieën. SafeNet heeft een van de grootste klantenportefeuilles binnen alle sectoren; deze klanten beveiligen dankzij SafeNet de toegang tot bedrijfsnetwerken en beschermen de identiteit van de gebruikers.

De aanpak van gebruikersauthenticatie van SafeNet biedt probleemloze authenticatie gecombineerd met transparantie, vertrouwen en controle, waardoor organisaties toegang tot verschillende applicaties veiligstellen en tegemoetkomen aan de regelgeving in een dynamisch IT-landschap.

“Een authenticatieoplossing die zorgt voor een uniforme en schaalbare, veilige toegang van verschillende eindpunten tot applicaties in een zakelijk datacenter, in de cloud of in virtuele omgevingen, is de sleutel tot de optimale beveiliging van een onderneming”, zegt Andrew Young, vicepresident Authenticatie Product Management van SafeNet. “De breedte en levering van ons authenticatieportfolio komen tegemoet aan de behoeften van onze klanten. Wij denken dat dit de reden is waarom Gartner ons blijft positioneren als toonaangevend in de authenticatiemarkt.”

De databeschermingsoplossingen van SafeNet

De databeschermingsoplossingen van SafeNet bieden versleuteling over meerdere lagen met centraal key management en storage. SafeNet levert uitgebreide encryptieplatforms die security-professionals in staat stellen gevoelige data in datacenters, gevirtualiseerde datacenters en private en publieke clouds te beschermen.

SafeNet stelt klanten in staat gevoelige data te versleutelen op elke laag: storage, bestand, virtual instance, database en applicatie. Daarnaast beheren ze centraal versleuteling-security-policy’s en versleuteling-keys. Bovendien ondersteunt SafeNet het gebruik van tokens met behoud van het formaat voor uiteenlopende datatypen. Dankzij deze aanpak met meerdere lagen stelt SafeNet organisaties in staat om:

• het beheer van systemen en applicaties te scheiden van de data die is opgeslagen of verwerkt binnen deze infrastructuurlagen. Geautoriseerde gebruikers kunnen daardoor gevoelige data niet zien;
• te profiteren van goedkopere operationele modellen en tegelijkertijd een beveiligingsbeleid consistent te handhaven;
• versleutelingsbeheer in fysieke, virtuele en publieke cloud-omgevingen te centraliseren en efficiënt gedetailleerde logs en compliance-rapporten te leveren voor interne en externe auditors;
• gebruik te maken van een sleutelkluis en veilige cryptografische bronnen in zowel datacenter- als multitenant-omgevingen. Zo behoudt een bedrijf het volledige eigendom en de controle over zijn versleutelingsdienst.

Met deze mogelijkheden kunnen organisaties een diepgaande verdedigingsstrategie hanteren, die zorgt voor een hoog niveau van beveiliging van gevoelige data, ongeacht de plek waar die zich bevindt – zelfs als er een hack van andere controlemechanismen heeft plaatsgevonden.

De authenticatieoplossingen van SafeNet

SafeNet Authentication Service biedt een volledig geautomatiseerde, zeer veilige Authentication-as-a-Service. Krachtige authenticatie wordt vereenvoudigd door de flexibiliteit en schaalbaarheid van geautomatiseerde workflows en door ondersteuning voor leverancieronafhankelijke tokens en brede API’s. Daarnaast zijn beheermogelijkheden en
-processen volledig geautomatiseerd en op maat te maken – met een naadloze, verbeterde gebruikerservaring als gevolg. Voor deze oplossing is geen infrastructuur vereist. SafeNet Authentication Service maakt een snelle migratie naar een multitier- en multitenant-cloud-omgeving mogelijk, en beschermt alles: van cloud- en on-premise-applicaties tot en met netwerken, gebruikers en devices.
SafeNet Authentication Manager biedt organisaties een veelzijdig platform voor het beheren van alle OTP-, op certificaten gebaseerde en softwareauthenticatieoplossingen. Dit heeft betrekking op de volledige authenticatiecyclus binnen een onderneming en breidt de krachtige authenticatie uit naar de cloud met behulp van één enkel, geïntegreerd systeem. Het maakt daarnaast authenticatie mogelijk van mobiele gebruikers dankzij ‘over-the-air’-certificaten voor mobiele apparaten.

 

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.