Samenwerking Curvature en DataCore brengt aantrekkelijker kostenmodel voor datacenters en nieuwe manier van controle over storage-infrastructuur

  • Bedrijfsnieuws van
  • Curvature
  • geplaatst op
  • 25 november 2015 12:00 uur

Curvature, leverancier van IT-infrastructuur en -diensten, gaat samenwerken met DataCore, een leverancier in software-defined storage (SDS) oplossingen. Deze samenwerking verbetert de kostendynamiek en levensduur van storage-investeringen. Doordat Curvature en DataCore de handen ineenslaan, krijgen grote organisaties verreikende controle over het beheer en de kosten van storage-apparatuur in het datacenter, zonder daarbij concessies te doen aan functionaliteit en prestaties.

DataCore bereidt bedrijven voor op de toekomst en levert software die flexibel inzetbaar is en zorgt voor maximaal rendement op investeringen door uitstekende prestaties op storage-gebied. Dit resulteert in een algehele toename van de productiviteit van zowel de applicaties als het bedrijf. Curvature levert nieuwe, gecombineerde oplossingen waarmee bedrijven met standaard hardware een robuuste storage-infrastructuur kunnen opzetten. Hierdoor kunnen zij de levensduur van hun bestaande apparatuur aanmerkelijk verlengen.

De samenwerking tussen Curvature en DataCore biedt klanten volledige controle over het ontwerp, de bouw en het functioneren van storage-platformen. Dankzij software-defined storage kunnen zij werken met een duurzaam, flexibel en op maat gemaakt platform, dat onafhankelijk functioneert van software geïnstalleerd door de fabrikant. Met de hulp van Curvature benutten bedrijven de maximale levensduur van hun hardware, waarmee zij de total cost of ownership (TCO) van hun storage-omgeving verlagen en de flexibiliteit van de business vergroten.

Volgens Gartner past meer dan 25 procent van de bedrijven uit de Global 2000 eind 2017 software-defined storage toe. Momenteel is dat nog zo’n 10 procent. “Wij geloven dat software-defined storage één van de trends is die de komende drie jaar de meeste impact genereert”, zegt Glenn Fassett, General Manager International bij Curvature. “We zijn verheugd oplossingen te bouwen op basis van DataCore’s leidende IOPS (Input/Output Operaties Per Seconde) en toonaangevende prijs performance storage virtualisatie technologieën. Dit verandert de manier waarop bedrijven hun storage-infrastructuur ontwerpen, bouwen en beheren, wat de huidige storage-markt aanzienlijk zal veranderen.”

“Wij bewonderen Curvature’s focus op de investeringen in apparatuur die bedrijven al hebben gedaan, naast dat ze hen ook nieuwe alternatieven bieden voor het verlagen van OPEX- en CAPEX- kosten voor nieuwe apparatuur. Dit zorgt voor meer efficiency en besparingen over het brede IT-spectrum”, aldus Steve Houck, Chief Operations Officer bij DataCore. “Onze samenwerking combineert innovatieve software-oplossingen met kwalitatief onderhoud en kostenbewuste omgang met hardware.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.