Samenwerking F5 en Equinix: nieuwe application services en meer flexibiliteit tussen private, public en hybrid cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • F5 Networks
  • geplaatst op
  • 17 november 2016 13:26 uur

F5 Networks introduceert een nieuw platform met application services om bedrijven te ondersteunen apps te ontwikkelen en toe te passen in private, public en hybrid clouds. Bovendien is er een partnership gesloten met Equinix, resulterend in het gezamenlijk aanbieden van de Cloud Exchange en Performance Hub waarmee bedrijven belangrijke applicaties in meerdere publieke cloud-infrastructuren kunnen toepassen, gecombineerd met applicatieservices voor security, beschikbaarheid en performance.

Applicaties en bijbehorende services zijn cruciaal om het concurrerende verschil te maken. IT zit momenteel tussen oude, vertrouwde systemen en opkomende omgevingen die beter integreren met een DevOps aanpak, agile ontwikkeling en cloud resources. F5’s toepassingen bevinden zich op het kruispunt van cloud en datacenter applicatieservices, waardoor bedrijven makkelijker kunnen overstappen zonder in te boeten op beveiliging en beheer.

Specifieke configuratie voor optimaal rendement
F5 breidt de BIG-IP lijn uit met de iSeries, een hardware-platform voor programmeerbaarheid met ondersteuning van node.js via iRules LX. Hierdoor kunnen gebruikers hun systemen makkelijk afstemmen op de eigen benodigdheden. De nieuwe TurboFlex-technologie voorziet in een aantal performance-profielen om maximaal te profiteren van gedane investeringen middels specifieke cloud, security en app delivery configuraties. Zo kan het iSeries-platform ook specifiek ingericht worden voor versterkte DDoS-bescherming of private cloud- en SDN-technologie van bijvoorbeeld OpenStack, Cisco en VMware.

Gezamenlijke oplossing met Equinix
Dankzij het partnerschap met Equinix, met name op de Equinix Cloud Exchange en Performance Hub, kan F5 wereldwijd app delivery en beveiligingsservices aanbieden. Via de Cloud Exchange zijn F5’s cloud services direct toegankelijk waarbij het publieke internet wordt omzeild, zodat beveiliging en performance worden vergroot. Dankzij de Performance Hub kunnen gebruikers profiteren van een hybrid interconnectie-model voor verbindingen met hoge snelheid en lage latency tussen meerdere cloud providers en zakelijke netwerken. De combinatie van F5 en Equinix zorgt voor een optimaal, veilig application delivery-model dat floreert in performance en gebruikerservaring.

Nieuwe diensten
F5 kondigt verder nieuwe software aan voor eenvoudige applicatie-deployment die simpel in gebruik is en makkelijk integreert in bestaande beheer- en orchestratietools. De Application Services Proxy biedt load balancing en zicht op applicatieverkeer in een kleine, lichtgewicht variant voor snelle, simpele toepassing. Dit maakt de uitrol, het testen en schalen van applicaties en de bijbehorende services erg makkelijk. De Container Connector voorziet in de provisioning van groepen applicaties, en maakt het eenvoudig om beheer- en orchestratieopties uit bijvoorbeeld Kubernetes en Mesos/Marathon te integreren. De Application Connector ten slotte vereenvoudigt de toegang tot applicaties in een publieke cloud-omgeving, met behoud van de benodigde beveiliging- en beschikbaarheidsservices.

René Oskam, Sales Director Netherlands bij F5 Networks: “IT-workflows naar de cloud brengen, biedt tal van voordelen, maar zorgt wel voor uitdagingen in beheer, security en operationele functies. Bedrijven doen hun best om groeiende aantallen gebruikers, applicaties en verkeer bij te benen, en stellen hun business-modellen daarom bij. Ieder bedrijf doet dat op een andere manier, en daar willen we bij helpen door de stap van traditionele IT naar meer cloud-gebaseerde infrastructuren zo makkelijk mogelijk te maken.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.