Samenwerking Qualys en ServiceNow biedt naadloze integratie met Configuration Management-systeem

Qualys-app houdt ServiceNow Configuration Management Database realtime up-to-date met door Qualys gevonden assets en hun attributen

  • Bedrijfsnieuws van
  • Qualys
  • geplaatst op
  • 13 oktober 2015 10:05 uur

Qualys, Inc., pionier en marktleider op het gebied van cloud-based beveiliging en compliance-oplossingen, lanceert een bètaversie van zijn applicatie voor synchronisatie van Qualys asset discovery en asset-classificatie met het ServiceNow® Configuration Management-systeem. De Qualys-app voor ServiceNow updatet automatisch de ServiceNow Configuration Management Database (CMDB) met elk nieuw, door Qualys gevonden asset, en met up-to-date informatie over bestaande assets. Dit biedt ServiceNow-gebruikers voortdurend een volledig inzicht in hun wereldwijde IT-assets.

“Asset-management en -tracking door de gehele asset-levenscyclus waren altijd een uitdaging voor ons doordat we veelal vertrouwen op beheercontrols”, zegt Carl Pridgen, Senior Security Engineer Security Operations bij Expedia, Inc. “Vanaf nu zijn we in staat de informatie in ons asset-managementsysteem uit te breiden en te valideren door het gebruik van extra data uit ons kwetsbaarhedenscansysteem. Met onze infrastructuur-assets en -processen kunnen we problemen die eerder onopgemerkt bleven, sneller identificeren en oplossen.”

De applicatie automatiseert het synchronisatieproces van alle nieuwe assets en van de laatste informatie over bestaande assets – verzameld door Qualys – met de ServiceNow-CMDB. Qualys verzamelt realtime inventory-informatie over IT-assets door gebruik van zijn cloud agent-technologie. De informatie omvat inventory-gegevens over hardware, zoals fabrikant, model, processor, geheugen en schijfruimte, evenals gegevens over software, zoals softwarenaam, -versie en -leverancier. Elke aanpassing op het device wordt onmiddellijk doorgespeeld naar het Qualys-platform en vervolgens gesynchroniseerd met ServiceNow. De applicatie levert daarnaast een gedifferentieerd rapport over de assets die wel staan geregistreerd in de ServiceNow-CMDB, maar niet in Qualys – en andersom. Dit stelt IT- en beveiligingsbeheerders in staat actie te ondernemen voor deze specifieke assets.

“Elke onbekende of verkeerd geclassificeerde asset en elke vertraging in beveiliging kunnen leiden tot een beveiligingslek”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys, Inc. “Onze wijd verspreide cloudarchitectuur stelt ons in staat een realtime overzicht te leveren van de wereldwijde assets van een organisatie binnen infrastructuren, cloudomgevingen en end points. Deze naadloze integratie met de ServiceNow-CMDB voorziet gebruikers van volledig inzicht in hun wereldwijde assets binnen de ServiceNow-omgeving.”

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.