Samenwerking Riverbed en Verizon: iedereen veilige en betrouwbare toegang tot de cloud

  • Bedrijfsnieuws van
  • Riverbed
  • geplaatst op
  • 29 november 2016 14:52 uur

Organisaties over de gehele wereld kunnen nu veilig en optimaal verbinding maken met Amazon Web Services-omgevingen (AWS). Riverbed Technology, marktleider in applicatieperformance-infrastructuur, slaat daarvoor de handen ineen met Verizon Enterprise Solutions. De leveranciers bieden een geïntegreerde, veilige en geoptimaliseerde netwerkdienst waarmee bedrijven hun vestigingen en datacenters via een Direct Connect Bundle-oplossing met AWS kunnen verbinden.

Nu cloud steeds meer de primaire strategie voor organisaties is, zien bedrijven de noodzaak om ervoor te zorgen dat hun medewerkers op een veilige, consistente en snelle manier toegang hebben tot dat netwerk, ongeacht het device waarop ze werken of de locatie waar ze zich bevinden. Vooral voor bedrijven met meerdere vestigingen en veel mobiele werknemers is dit een uitdaging. Tel daarbij op het stijgend aantal hybride architecturen waarbij data en applicaties in zowel het datacenter als de cloud worden gehost, en de complexiteit in netwerkverkeer en applicatie-delivery wordt duidelijk.

Kritisch element in hybride omgevingen

Het traditionele netwerk krijgt het flink voor de kiezen. Om dat netwerk te ontlasten, verplaatsen bedrijven hun data en applicaties naar de cloud als aanvulling op betrouwbare, MPLS-gebaseerde netwerken, en om maximaal te profiteren van schaalmogelijkheden en kostenoptimalisatie. Volgens recent onderzoek van IDC is WAN-optimalisatie voor organisaties over de gehele wereld een steeds kritischer element in de realisatie van hybride-architectuuromgevingen[1].

Samenwerking om klanten beter te bedienen

Op het congres AWS re:Invent 2016 dat deze week in Las Vegas (VS) plaatsvindt, kondigt Riverbed Technology de samenwerking met Verizon Enterprise Solutions aan. De WAN-optimalisatieoplossing van Riverbed, SteelHead, combineert met Verizons Secure Cloud Interconnect en Virtual Network Services-oplossing en AWS Direct Connect tot een enkele, gebundelde oplossing. “Riverbed zoekt graag naar partnerschappen, zoals die met Verizon, om zo onze gezamenlijke klanten te voorzien in hoogwaardig schaalbare netwerkoplossingen”, zegt Phil Harris, Senior Vice-President en General Manager Service Provider Segment and Strategy van Riverbed. “De samenwerking met dienstenleveranciers als AWS is een natuurlijke uitbreiding hierop.”

Veilige, snelle en betrouwbare netwerktoegang

Verizons Virtual Network Services (VNS) en Secure Cloud Interconnect-oplossing biedt grootzakelijke klanten de mogelijkheid om universele, lokale netwerkapparatuur (uCPE) zodanig te configureren, dat werknemers beheerde toegang krijgen tot de cloud over een veilig en efficiënt netwerk met hoge prestaties. Binnen deze omgeving wordt Riverbeds SteelHead WAN-optimalisatieproduct als virtueel-netwerkfunctie aangeboden. Het versnelt de applicatieprestaties in de cloud en daarbij houdt het rekening met zowel bandbreedte als latency-kwesties, zodat de ervaring en productiviteit van de eindgebruiker beter worden. “Met deze dienst houden organisaties grip op de wendbaarheid, prestaties, kosten en security van hun omgevingen die veranderen onder invloed van mobile-to-cloud applicaties en het Internet of Things”, stelt Shawn Hakl, vicepresident voor Netwerken en Innovatie van Verizon.

Verizon Enterprise Solutions helpt klanten de customer experience te verbeteren, groei en bedrijfsprestaties te realiseren, en risico’s te beheren. Met branchespecifieke oplossingen – die het bedrijf levert via zijn veilige platformen voor mobiliteit, cloud, strategische netwerken, Internet of Things en geavanceerde communicatie – helpt Verizon Enterprise Solutions over de gehele wereld nieuwe deuren te openen voor innovatie, investeringen en bedrijfstransformatie.

De Virtual Network Services van Verizon stellen klanten in staat gebruik te maken van een ‘levend’ netwerk dat snel aan te passen is, bijvoorbeeld aan het aantal bedrijfslocaties en gebruikers, de bandbreedte die vereist is voor een applicatie en het applicatiegebruik door werknemers. Zo is een veilig, hoog presterend en efficiënt netwerk te realiseren.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.