Samenwerking tussen Lenovo en Nutanix krijgt gestalte

  • Bedrijfsnieuws van
  • Nutanix
  • geplaatst op
  • 21 maart 2016 12:18 uur

Sinds de ondertekening van de strategische alliantie tussen Nutanix enLenovo is er door beide bedrijven hard gewerkt om de samenwerking ook op lokaal niveau concreet vorm te geven. De Nederlandse en Belgische teams van Lenovo zijn volop partners aan het benaderen om het Lenovo HX-platform, een combinatie van Lenovo-hardware met Nutanix-software, onder de aandacht te brengen. Op 14 April organiseren Lenovo en Copaco nogmaals een kennissessie voor haar resellers te Houten, waarin het uitgebreid ingaat op de Nutanix/ Lenovo technologiecombinatie. Tevens vindt er op 31 Maart een spectaculair movie event plaats in Amsterdam Pathé Arena voor Lenovo en Nutanix resellers en eindgebruikers, waarvoor de registratie nog open is.

De samenwerking tussen Lenovo en Nutanix die november vorig jaar werd aangekondigd, biedt duidelijke synergie-voordelen. Nutanix is specialist op het gebied van hyperconverged infrastructuur. Dit is infrastructuur waarbij server, storage en virtualisatie gecombineerd zijn in één appliance. Een dergelijke infrastructuur mist de complexiteit van een gelaagde datacenterinfrastructuur en is daardoor bijzonder schaalbaar en veel eenvoudiger te beheren. Het innovatiegerichte Lenovo heeft op zijn beurt een groot internationaal netwerk van topengineers om eindgebruikers te ondersteunen. Door samen te werken kunnen beide bedrijven hyperconverged-oplossingen met Lenovo- en Nutanix-technologie versneld naar de markt brengen.

De eerste resultaten van de Nutanix-Lenovo samenwerking werden al begin december zichtbaar tijdens het Gartner Datacenter & Infrastructure Management event in Las Vegas. Lenovo presenteerde daar het Lenovo HX-platform, een door Lenovo gebouwde appliance uitgerust met Nutanix’ Acropolis- en Prism-software. De oplossing wordt momenteel uitgerold in de Benelux door teams van Lenovo. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de centrale en lokale overheid, de zorg, educatie en commerciële organisaties.

Raymond Wigmore, Sales Director Benelux,Enterprise Solutions bij Lenovo: “Lenovo en Nutanix delen de visie op het datacenter als Invisible infrastructure, infrastructuur waar gebruikers geen omkijken naar hebben waardoor die zich volledig kunnen richten op de applicaties die op de infrastructuur draaien. Bovendien staat zowel Nutanix als Lenovo achter het credo ‘think global, act local’. We staan op scherp om snel resultaten te bereiken met de uitrol van het innovatieve Lenovo HX platform in de Benelux.”

“De dynamiek in het datacenter is de laatste jaren enorm toegenomen. De eisen en wensen op het gebied van gebruikersgemak zijn hoger dan ooit. Bovendien heeft het toenemende gebruik van verschillende publieke en private clouds het beheer van de infrastructuur complex gemaakt. IT-afdelingen moeten, vaak met een gelijkblijvend budget, deze ontwikkelingen het hoofd bieden. De Lenovo-Nutanix-combinatie geeft hen de middelen om deze uitdagingen aan te gaan,” aldus Patrick van de Werken, Regional Director Northern Europe bij Nutanix.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.