Scholten Awater speelt in op datacentertransformatie behoefte

Enterprises kiezen voor eenvoud en betrouwbaarheid van hyper-converged infrastructuur


Door de toenemende digitalisering van de business zoeken organisaties naar nieuwe manieren om hun bedrijf met technologie te ondersteunen.
Ook in het datacenter staan er grote veranderingen op stapel. Scholten Awater, leverancier en distributeur van IT-hardware, speelt op die veranderingen in door hyper-converged infrastructuuroplossingen op te nemen in het eigen productportfolio.

“Het continue veranderende IT-landschap staat centraal in de assortiment keuzes van Scholten Awater,” verklaart Jaap Nicolasen, Manager Datacenter Solutions bij Scholten Awater. “Wat vandaag een geschikt product is, kan over zes maanden al weer achterhaald zijn. En wat voor de ene klant geschikt is, is voor de andere klant minder geschikt. We houden daarom de ontwikkelingen in de markt scherp in de gaten en willen een breed assortiment voeren. Hierom maken we oprechte merkonafhankelijke keuzes om onze klanten te kunnen voorzien van de best passende oplossingen. De keuze voor Nutanix is logisch, omdat onze visie “IT moet eenvoudiger” is. De ontwikkelrichting van Nutanix sluit daar uitstekend op aan.”

Invisible infrastructure
Scholten Awater kiest vooral voor Nutanix vanwege het innovatieve karakter van de technologie en de vooraanstaande positie van Nutanix als zijnde marktleider op het gebied van hyperconverged infrastructuur. Bij dit type infrastructuur zijn storage en server geïntegreerd in één appliance. Datacenterbeheerders hoeven hierdoor niet langer een complexe SAN (Storage Area Network) te onderhouden. Het doel van Nutanix-ontwikkelaars is uiteindelijk ‘invisible infrastructure’ mogelijk te maken, infrastructuur die zo betrouwbaar en zo eenvoudig te beheren is, dat de IT-afdeling er letterlijk geen omkijken meer naar heeft. Zij kunnen zich daardoor volledig richten op het ondersteunen van applicaties en diensten voor de business. Afgelopen maand lanceerde Nutanix hiertoe nog een nieuwe hypervisor, Nutanix Acropolis, die het mogelijk maakt verschillende virtuele omgevingen aan elkaar te verbinden en deze te beheren vanuit één interface.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.