Schuberg Philis biedt meer voor minder na succesvolle transitie

Forse investeringen in vergaande automatisering en tools werpen vruchten af in 2014


IT-outsourcing-dienstverlener Schuberg Philis heeft met succes zijn technologische transitie voltooid. Hierdoor zijn snelheid en flexibiliteit toegevoegd aan de cultuur van 100% veiligheid en controle. Door forse investeringen in vergaande automatisering en tools is Schuberg Philis voor het eerst in staat om projecten aan te bieden onder het prijsniveau van generieke marktpartijen, zonder dat het ten koste gaat van flexibiliteit en auditability. De omzet van 51 miljoen euro kwam in 2014 tot stand via nieuwe opdrachten van bestaande klanten en door de komst van nieuwe klanten als Jumbo en ACTIAM.

Pim Berger, directeur van Schuberg Philis: “We merken nu dat toonaangevende kwaliteit en kostenleiderschap elkaar niet uitsluiten maar juist heel goed samengaan. Door zelf te doen wat we onze klanten aanraden, tonen we aan dat automatisering de kosten drastisch kan reduceren, terwijl het niveau van de dienstverlening omhoog gaat. Gedegen financieel management is en blijft de belangrijkste pijler onder ons bedrijf. Omzetgroei is nooit ons hoofddoel. Voor onze continuïteit vinden wij het vooral belangrijk om onze winstgevendheid op een solide peil te houden. Dat laten we ook zien met onze stabiele netto winstmarge van 10%.”

Infra als code: de nieuwe norm

Schuberg Philis zet vol in op de toepassing van code en software-based diensten voor de bouw en het beheer van complexe IT-infrastructuren. Hierdoor is het mogelijk om de ontwikkeltijd drastisch in te korten en klanten tools in handen te geven, die vrijwel direct kunnen worden ingezet. De mogelijkheden hiervan zijn herkend door nieuwe klanten als Jumbo (online retail), ACTIAM (vermogensbeheer) en BKWI (overheid). BKWI schakelt Schuberg Philis in om de hosting en het management van de Centrale Omgeving Gezamenlijke elektronische Voorzieningen Suwi (GeVS) te verzorgen. Via Suwinet Services kunnen overheidsorganisaties gegevens van burgers en bedrijven digitaal bij elkaar opvragen en naar elkaar sturen.

De focus van Schuberg Philis is komen te liggen bij Infrastructure as a Service (IAAS), Platforms as a Service (PAAS) en Software as a Service (SAAS). Pim Berger: “Wij ontwikkelen slimme software die we steeds opnieuw kunnen inzetten. Met die ‘bouwstenen’ kunnen wij onze klanten bijna met één druk op de knop buitengewoon geavanceerde en veilige IT-ecosystemen aanbieden. Rabobank International Direct Banking, dat al klant bij ons was, heeft voor deze allernieuwste technologie gekozen om zijn bestaande IT-ecosysteem te vervangen door een veel compacter maar tegelijkertijd ook veel krachtiger ecosysteem.”

2014 was het keerpunt voor de acceptatie van cloud-based computing voor bedrijfskritische applicaties. De cloud van Schuberg Philis heeft zich dankzij de grote flexibiliteit bewezen als ideale oplossing voor het hosten van deze complexe en gefragmenteerde applicatielandschappen. Steeds meer informatie wordt opgeslagen in steeds meer verschillende IT-omgevingen die echter wel naadloos met elkaar moeten kunnen communiceren. De systemen worden voortdurend verder ontwikkeld maar moeten ook betrouwbaar en veilig zijn. Schuberg Philis host de infrastructuren in razendsnelle en uiterst veilige en auditable clouds.

Wat dit in de praktijk betekent, wordt duidelijk bij lezing van het jaarverslag van Schuberg Philis. Daarin staat een hele reeks interviews waarin klanten, collega’s en experts zich uitlaten over de ingrijpende veranderingen in hun werkterreinen. De PDF van het volledige jaarverslag kan op de nieuwspagina van Schuberg Philis worden gedownload.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.