SCHUBERG PHILIS zet in op Orkestratie en Innovatie

Nieuwe manier van werken slaat aan bij klanten


Schuberg Philis wordt in toenemende mate ingeschakeld als de orkestratie- en innovatiepartner van bedrijven en instellingen met complexe IT-uitdagingen. Klanten hebben behoefte aan deze partnerfunctie, in aanvulling op de rol van 100% betrouwbare en toegewijde beheerder van ‘misson critical’ omgevingen. De IT-dienstverlener bouwt hiermee voort op jarenlange investeringen in werkende oplossingen voor orkestratie, hybrid cloud, continuous integration/development, softwareontwikkeling en DevOps. De totaal gecontracteerde omzetwaarde steeg van 84 naar 102 miljoen euro, terwijl de omzet over 2015 stabiel bleef op 51 miljoen euro.

Partner voor nieuwe manier van werken
Pim Berger: “Bij vrijwel al onze klanten stond 2015 in het teken van versnelling en slimmere orkestratie, met behoud van controle en stabiliteit. Ze werken graag met ons, omdat we niet alleen de technische oplossingen in huis hebben, maar juist ook het voortouw nemen om op een andere manier samen te werken. Je kunt de systemen versnellen, maar als de organisatie en partners in het ecosysteem er niet mee kunnen werken, creëer je stagnatie in plaats van acceleratie. We zorgen er daarom voor dat collega’s van Schuberg Philis, de klanten en applicatiepartners steeds meer samenwerken als één team. Ieder doet daarbij waar hij goed in is, en wij nemen zoals altijd de integrale eindverantwoordelijkheid voor het 100% functioneren van het geheel.”

Typische voorbeelden hiervan in het afgelopen jaar zijn de projecten voor internetbanken LeasePlan Bank en MoneYou, waar de hele midlayer-omgeving is vervangen. Hierdoor kunnen de front- en backoffice feilloos met elkaar kunnen communiceren, en nieuwe toepassingen zeer snel en betrouwbaar worden toegevoegd. Een ander voorbeeld is het ontwikkelplatform voor KLM, dat functioneert als stabiele en flexibele tussenlaag tussen het boekingsysteem en de wereldwijde online marketingacties. Voor Jumbo Supermarkten levert Schuberg Philis naast de stabiele cloudomgeving ook het software-ontwikkelplatform waarin de verschillende softwarepartijen samenkomen en samenwerken in gemengde DevOps-teams. Door de gehele testing te automatiseren is de deployment nog verder versneld.

Innoveren met klanten
In het jaarverslag over 2015 wordt in de verschillende klantcases duidelijk hoe Schuberg Philis haar rol van innovatiepartner bij klanten concreet invult. In het geval van energiemaatschappij Eneco is het bestaande energy trading platform overgezet naar een flexibele, veilige en hybride cloud-oplossing. Het managen van de honderden applicaties gebeurt met behulp van het eigen orkestratieplatform van Schuberg Philis. Nieuw is het gezamenlijke innovatieproject rond het datamanagement voor Eneco’s smart energy grid. Samen met Schuberg Philis ontwikkelt Eneco een virtueel platform (Data Lake) voor alle data scientists en analisten die zich met energy trading en forecasting bezighouden. Aan de hand van compacte praktijkvraagstukken uit de organisatie (use cases) wordt het platform steeds verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Het afgelopen jaar won Schuberg Philis de TOMMIES Award voor ‘Most innovative IT outsourcing vendor’.

100% klantwaardering
Nog steeds is een 100% klanttevredenheid de belangrijkste doelstelling van Schuberg Philis. Al tien jaar op rij scoort Schuberg Philis in de Giarte Outsourcing Performance Survey de hoogste klantentevredenheidsscore: 9.2, versus een marktgemiddelde van 7.2 (standaard) en 5.9 (non-standaard). En ook in 2015 beveelt 100% van de klanten Schuberg Philis aan bevelen bij anderen.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.