Seagate introduceert nieuwe strategie voor cloudsystemen en -oplossingen

Partners en klanten profiteren van high-performance computersystemen, bouw private en public clouds met een Intelligent InformationInfrastructure-systeem

 • Bedrijfsnieuws van
 • Seagate
 • geplaatst op
 • 23 september 2014 11:13 uur

Seagate Technology plc (NASDAQ: STX) versterkt zijn positie als marktleider op het gebied van storage oplossingen nog verder door cloudsystemen en -oplossingen te gaan leveren voor OEM’s (original equipment manufacturers), ‘do-it-yourself ‘(DIY)-organisaties en andere soorten organisaties. Seagate bouwt zo verder aan zijn naam als dé beheerder van digitale informatie. Mede daarom nam het bedrijf onlangs al Xyratex en EVault over, met als doel een Intelligent Information Infrastructure-systeem te kunnen leveren waarmee organisaties de enorme groei in digitale gegevens beheren en klaar zijn voor next generation workloads.

“Branche-onderzoeksbureau IDC schat dat het totale aantal digitale bits dat alleen al in de Verenigde Staten wordt gecreëerd, gedupliceerd en gebruikt in 2020 tegen de 44 zettabytes loopt1. Dat betekent dat het datavolume elke twee jaar verdubbelt”, zegt Jamie Lerner, President Cloud Systems and Solutions bij Seagate. “Organisaties zoeken een kosteneffectieve manier om data veilig te stellen en informatie te creëren waar direct mee te werken is. Seagate benadert Intelligent Information Infrastructure met een open blik. We gebruiken onze ervaring met cloudserviceproviders wereldwijd om systemen en oplossingen te ontwikkelen waarmee bedrijven de next generation workloads kunnen beheren. En dit op de schaal en met de prestaties en kosten die een bedrijf nodig heeft.”

De grootste groei betreft ongestructureerde data. Branche-analysebureau IDC “schat dat deze in 2015, wat schijfopslag betreft, qua verkochte capaciteit en opbrengst voor de klant de hoeveelheid gestructureerde data overschrijdt.”2 Branche-analysebureau Gartner meldt dat “de explosieve groei van ongestructureerde data – in de meeste bedrijven met zo’n veertig tot zestig procent per jaar – ervoor heeft gezorgd dat object storage als voordelig, schaalbaar en zelfredzaam platform voor meerdere tenants steeds populairder is voor de opslag van talloze petabytes aan data.

 • Geïntegreerde oplossingen voor High-Performance Computing
  De HPC-oplossingen van Seagate zijn gebouwd voor hoogwaardige prestaties en combineren een compacte databehuizing, besturingssysteem, hardwarecontrollers en het Lustre®-bestandssysteem in één geconsolideerd, schaalbaar, ‘high-performance’-computerplatform. Met deze bekroonde HPC-oplossing van Seagate is het implementeren en onderhouden van traditionele ‘high performance’-systemen veel eenvoudiger. Hiermee is bovendien aan missiekritieke behoeften te voldoen: snellere resultaten, een beter gebruiksgemak, eenvoudiger beheer en topprestaties.
 • Schaalbare, modulaire componenten en op maat gemaakte oplossingen
  Seagate biedt Intelligent Information Infrastructure-oplossingen voor ‘do-it-yourself’-organisaties die zelf onderdelen willen selecteren en aangepaste systemen bouwen om custom oplossingen voor object storage volledig te integreren; deze software-onafhankelijke systemen kunnen aan de capaciteits- en prestatie-eisen van next generation workloads voldoen, zoals:

  • Op maat gemaakte oplossingen voor object storage
  • Referentie-architecturen voor open source en software definedstorage
  • Private cloud appliances voor back-up en recovery
  • Modulaire, schaalbare componenten voor ’do-it-yourself’s’
 • Custom, modulaire systemen voor OEM’s
  Seagate leverde OEM-klanten al meer dan twee miljoen behuizingen en 17.000 petabytes aan storage. Het open Intelligent Information Infrastructure-programma van Seagate voorziet in private label-systemen en -componenten voor vendoren die klanten informatie-infrastructuursystemen van de hoogste kwaliteit willen bieden. Een greep uit het assortiment:

  • Drives (HDD, SSD, hybride)
  • Databehuizingen
  • Ingebouwde servermodules
  • Uitgebreide combinaties van oplossingen op basis van de wensen van de klant
 • Services voor cloud back-up/restore, disaster recovery en snelle archiefopslag
  Seagate, EVault en partners bieden veilige public cloudoplossingen voor organisaties die back-ups willen maken, recoveryoplossingen zoeken of actief willen archiveren, maar die de infrastructuur niet in eigendom willen hebben en niet willen onderhouden. Met meer dan 25.000 klanten die al back-up en recovery in de cloud gebruiken, biedt het cloudservices-ecosysteem van Seagate diverse soorten organisaties een breed assortiment oplossingen voor back-up, recovery en snelle archivering. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Back-ups maken in de cloud
  • Disaster Recovery in de cloud
  • Snelle archivering

 

Advertentie: De inhoud van dit blok bevat een mededeling van onze partner

Vacatures van MailPlus


ISPam.nl Job board

Nog geen reacties

Deel uw reactie met andere ISPam.nl lezers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

MELD U AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF
Feedback!
Fill out my online form.
Laatste reacties

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Jeroen: Typisch een aankondiging voordat het product volwassen is. Als je denkt meteen te kunnen beginnen de...

Switch Datacenters realiseert upgrade naar Tier 4, implementeert ‘indirect adiabatische koeling’ voor ultra-energiezuinige PUE (1,07)
Arjan: Dat iets naar Tier lijnen gebouwd is kunnen we natuurlijk allemaal roepen, enige daadwerkelijke Tier...

VMWare op Amazon kan grote impact hebben op cloudmarkt
Sven: Wat ook interessant aan deze deal is wat dit betekent voor de eerdere samenwerking die Vmware sloot ...

Nieuw kantoor voor Cegeka
Bart ter Veer: Gefeliciteerd Cegeka, met deze mooie nieuwe huisvesting!

Previder eerste Nederlandse datacenter met zonnepanelen
Previder: De zonnepanelen leveren een beperkt deel van de totaal benodigde stroom voor het datacenter. Maar do...