Seagate lanceert snelste 6TB drive voor scale-out cloud datacenters

Nieuwe Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 biedt krachtige prestaties, zeer hoge capaciteit en achtste-generatie betrouwbaarheid

  • Bedrijfsnieuws van
  • Seagate
  • geplaatst op
  • 14 april 2014 12:28 uur

Storagespecialist Seagate Technology plc (Nasdaq: STX) is gestart met de levering van ’s werelds snelste 6 TB harddiskdrive (HDD) – de Seagate® Enterprise Capacity 3.5 HDD v4. Deze diskdrive biedt krachtige prestaties en is een belangrijke stap voorwaarts op het gebied van scale-out data-infrastructuren. De diskdrive biedt enorme opslagcapaciteit en zeer hoge betrouwbaarheid. Daarmee speelt hij in op de explosieve groei van data in bedrijfs- en cloud-datacenters.

“Ongestructureerde data groeit exponentieel en zorgt in 2017 voor in totaal zestien zettabytes aan data[1]. Dat betekent dat cloud-serviceproviders op zoek zijn naar innovatieve manieren om meer data op te slaan binnen de bestaande ruimte, terwijl ze tegelijkertijd de operationele kosten verlagen”, zegt Scott Horn, vicepresident Marketing van Seagate. “Seagate gaat deze uitdaging aan door het bieden van de snelste zakelijke 6 TB HDD die is ontwikkeld op basis van ons betrouwbare platform en die inspeelt op de vraag in private en public cloud-datacenters.

De Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 biedt de snelste prestaties voor nearline HDD door voort te bouwen op het achtste-generatie platform. Dat zorgt voor 25 procent meer prestaties ten opzichte van concurrerende 6 TB drives. De Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 is daardoor de ideale oplossing voor 24×7 opslag van grote hoeveelheden data. De HDD maakt gebruik van de nieuwste-generatie 12 Gb/s SAS en biedt klanten schaalbaarheid, zodat hun systemen voorbereid zijn op de toekomst. De oplossing is tevens leverbaar met een SATA 6 Gb/s-interface voor eenvoudige systeemintegratie.

“Supermicro’s nieuwe TwinPro- en brede reeks van SuperServer- en SuperStorage-oplossingen zijn alle uitgerust met geïntegreerde 12 Gb/s SAS 3.0-ondersteuning voor volledige en snelle toegang tot de prestaties en capaciteit van de nieuwe 6 TB 12 Gb/s HDD’s van Seagate”, zegt Wally Liaw, vicepresident Sales International van Supermicro. “Naast hogere I/O-bandbreedte bieden onze geoptimaliseerde SAS3-platforms kostenvoordelen ten opzichte van bestaande SAS2 6 Gb/s-systemen. Ze leveren niet alleen de juiste prestaties, maar ook meer ROI-voordelen. Met de nieuwe Seagate 6 TB Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 biedt Supermicro nu de meest kosteneffectieve scale-out storageoplossingen die geoptimaliseerd zijn voor prestaties, dichtheid en energie-efficiëntie in zakelijke, cloud-, datacenter- en HPC-toepassingen.”

De Enterprise Capacity 3.5 HDD v4 bestaat uit een productfamilie van disks met maximaal 6 TB aan capaciteit. De disks leveren de dichtheid die klanten nodig hebben om de groeiende hoeveelheid ongestructureerde data met behulp van standaard 3,5-inch HDD’s op te slaan. De oplossingen bieden de hoogste dichtheid per vierkante meter en verdubbelen de capaciteit ten opzichte van de vorige-generatie 4 TB nearline drives. De nieuwe disks zijn ideaal voor gerepliceerde en RAID-omgevingen. Ze bieden een lage TCO voor zakelijke storage door te voorzien in hoge capaciteit zonder concessies aan de prestaties.

De diskdrives maken gebruik van multidrive rotational vibration-tolerantie voor consistente prestaties en accurate dataopslag in omgevingen met een hoge dichtheid. Met zijn robuuste 7200 RPM-prestaties, ramp load-technologie en een vochtigheidssensor biedt de drive optimale prestaties, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden. De oplossing is speciaal ontwikkeld voor grootzakelijke omgevingen en gebruikt met het oog daarop de T10- en T13-compliant power management-standaarden. Dit zorgt voor optimaal energieverbruik met tot wel negentig procent aan energiebesparing.

Belangrijkste eigenschappen van de Seagate Enterprise Capacity 3.5 HDD v4

  • Krachtige prestaties – 25 procent sneller dan concurrerende 6 TB-drives.
  • Hoogste capaciteit – Tot 6 TB per drive voor maximale dichtheid in server- en storageoplossingen.
  • Hoge betrouwbaarheid – Toonaangevende multidrive rotational vibration-tolerantie voor consistente prestaties en uitgebreide foutcorrectie met het oog op accurate datastorage.
  • Optimale beveiliging – Self-Encrypting Drives (SED) met Instant Secure Erase voor het makkelijk afvoeren of hergebruiken van diskdrives, en FIPS SED-beveiligingsopties.

 “Cloud-serviceproviders overal in de wereld verzamelen terabytes aan digitale content en we verwachten dat deze aantallen in het komende jaar nog sterk zullen groeien”, zegt Dave Reinsel, groepsvicepresident Storage & Semiconductors van IDC. “Met deze immense datagroei en kijkend naar de grenzeloze vraag van cloud-architecturen naar betrouwbare en goed presterende drives, is de hogere capaciteit die Seagate met zijn nieuwe 6 TB-drive biedt, goed nieuws voor IT-managers die zoeken naar antwoorden op de groeiende vraag naar storage en prestaties in hun datacenter.”

“QNAP is enthousiast over de ondersteuning die we onze klanten bieden met de nieuwe Seagate 6 TB Enterprise Capacity 3.5 HDD v4. Met vijftig procent meer storagedichtheid en geoptimaliseerde prestaties voor nearline workloads is de disk ideaal om in te spelen op de eisen van onze cloud-datacenterklanten. Zij zoeken naar geoptimaliseerde hardware voor unieke workloads. Daarnaast zoeken onze Turbo NAS-gebruikers hoge capaciteit en betrouwbare datastorage”, zegt Meiji Chang, General Manager van QNAP.

Nog geen reacties

Laatste reacties

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Koen Stegeman, Editor-in-Chief & founder Hostingjournalist.com: Jammer Arnout, maar je hebt een mooie bijdrage aan de hosting industrie geleverd, en dat jaren lang....

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Dillard Blom: Jammer dat een 'instituut' verdwijnt, en daarmee een bron van informatie over actuele zaken (en opin...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
L.: Uit automatisme kijk ik toch nog steeds elke dag naar ispam.nl, toch de hoop dat er nog een berichtj...

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Toni Donkers: Arnout bedankt! ik ga het missen dat is een feit!

Bedankt voor het succes van ISPam.nl
Marcel Stegeman: Ik zie het nu pas. Inderdaad jammer maar ik kijk nu al uit naar het volgende project.